Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi paranduse abi vaja.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Võimendi paranduse abi vaja.

    Sain siis sõbralt vana, arvatavasti vene, võimu (aasta peale kirjutatud on

    Peale on kirjutatud numbrid 7102 1854 1,8
    ja käsitsi kirjutatud 001292, kui ei eksi(ja selle numbri ees on veel 1 täht, A vict).

    Asi siis selles, et ta ei taha enam töötada. Heli tuleb läbi, aga sama vaikselt, kui otse mp3-st kõlarisse lasta. Plaadi peal on siis kivi K157yd2 ja selle all 8701
    see d seal kahe ees on vene tähega.

    Siis on veel KT937K ja KT805AM transid
    Esimese nime all on 84IV teisel 8703.

    Peal on veel suuremad vene konded, millest 1 on mõlkis (võibolla peab ära vahetama) ja muid väiksemaid asju, mis nagunii korras

    Kaitse oli korras, nii et tolles probleem ei ole

    Kumma vahetamisele peaks rohkem mõtlema, kas transi või kivi (või on paremaid mõtteid) ja kuskohast neid saaks?

    Muide 1 asi, mis oli imelik oli see, et kui ühendasin peaaegu kõik ära, oli veel 2 juhet yhendada (need mis kõllide vastu lähevad) ja kui olin 1 juhtme ära yhendanud, hakkas muusika mängima...Pole varem sellist asja näinud

    Tahaks väga seda korda saada, sest see võim on palju ilusam, kui need, mis poest saab


    #2
    Vs: Võimendi paranduse abi vaja.

    Neid andmeid lugedes...segane natuke tundub-kas pilti sellest võimust ei ole? Ega mingi Radiotehnika-ga tegu pole? Need jupid nagu viitaksid sellele, samas: K157yd2 ja selle all 8701 ja selle all 8701 see on operatsioonivõimendi- K157yd2, see on suht saatanast, see 8701 tähendab, et on toodetud 87 aasta jaanuarikuus-see ei ole oluline eriti. Transistoritega KT937K ja KT805AM on sama lugu, numbrid all on tootmise aeg. Need kiviaegsed kondekad on mõttekas küll välja vahetada, veerand sajandit teeb nendega oma töö , mul just lõppes ühe Y-101 kondekavahetus. Olid teised ikka nii läbi, et elektrolüüt jooksis ise välja juba, vähe oli ka seda, eks ole aja jooksul kestast juba suurem osa jalga lasknud. Enne oli võim nii, et kaitsme lõi peale kohe. Nüüd esialgu on 2*10000 ja eelvõimu toites veel 2*2200, mis ilmselt saab õige pea veel teise paari sarnaseid lisaks. Kui saad kõik juhtmed, mis peavad olema kokku ühendatud, ühendatud ja võim häält teeb ja soovid seda edaspidigi kasutada-vaheta kondekad kindlasti välja, kui on Y-101, siis otsing aitab-voolupiirajatega mängides(eemaldades), toitepingeid väheke tõstes, lõpptransside vahetades on siin saadud päris häid tulemusi-oli mingi ligi 60W saadud (kasutaja Rom, kui mälu ei peta?), OTSIng aitab!

    Et kui on Y-101 saad kontrollida nii, et kui lülitad ta sisse ja paari sekundi jooksul käib sees vaikne klõps siis iseenesest on need transid vähemalt korras ja kui see 20W rahuldab siis ära neid torgi, kividega peaaegu sama lugu-kui töötavad siis ei ole eriti mõtet torkida neid, muidu neid ikka leiab kauplustest aga mõttekas on asendada tänapäevaste lääne analoogidega.
    viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 06 m 2009, 21:47.
    -superradical-

    Comment


      #3
      Vs: Võimendi paranduse abi vaja.

      Kivisid ja Lõputransse pole vist mõtet tõesti torkida. Viga võib ehk sisendis rohkem otsida. Järsku potekad või sisendsignaali pesad. Mõnedel vene võimudel oli ka kasutusel lüliti: MUTE. 60w väljundist sai kunagi välja ajada Majak 203 lintmaki lõppvõimust. Võim oli ise tehtud ja ees olev kivi kokku joodetud KT315 transsidest ja 0,125 takistitest. Pinget sai sõjaväe laadijast suurest nupust reguleerida. Täpselt ei mäleta, kui suur pinge peale sai. Heli oli peaaegu talutav. Võimu lõpus sai siis katsetatud erinevaid hõõglampe, alates 220voldistest. Sai siis arvutusi tehtud, ja välja tuli 60w. Üksikasju ei mäleta enam, 30 aastat on mööda läinud.

      Comment


        #4
        Vs: Võimendi paranduse abi vaja.

        Sisendiga peab jah midagi olema, kas üldse juhe õige, üks sõber oma radiotehnikaga oli teinud ka siia mingi teema kunagi, sama viga, heli vaikne aga potele reageeris, siis tuli välja et tal oli sisendi parem ja vasak valel pool seal din pesal ja heli tuligi ainult ühest juhtmest, varjestusest. kontrolli nõelaga din pesasi, kui ikka võimsad jörinad kõlaritest tulema hakkavad, siis peaks võim korras olema.
        Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

        Comment


          #5
          Vs: Võimendi paranduse abi vaja.

          Jah, see soovitus on hea-võimu volume keera umbes poolele tugevusele ja kõll siis ikka väljundisse või tester AC piirkonnale-kui torgid tagant neid DIN sisendpesasid ja kõll joriseb (või testri näit üles hüppab) siis on ikka korras, samas kui on U-101 või taoline, jälgi ka, et antud testi ajal sisendiselektor oleks konkreetse, torgitava sisendi valikuga.
          Nende juhtmetega ongi tänapäeval jama-just päev/paar tagasi oli ühe inimesega juttu neist-et kas seda juhet on kusagilt veel saada. Mul mitu tuttavat on neid juhtmeid ostnud, pärast tulevad, et hull häda-juhe "ei tööta", tegelikult tarvis vaid DIN5 pistikus 2 signaalijuhet ringi tõsta, no juhtme teises otsas on siis jack3,5 tavaliselt. Need juhtmed mis poes müügil on tavaliselt kõik "vale" ühendusega-müüjad ise ka ei tea üldjuhul ja kui küsid, et on vaja võimule juhet siis saad ikka mittesobiva, kahtlen kas neid "sobivaid" juhtmeid üldse tehaksegi tööstuslikult. Aga poe juhtmel siis saab probleemi lahendada nii, et lõikad selle DIN5 maha ja joodad asemele uue DIN5 mida eraldi osta saab (uut tarvis seepärast, et poejuhtmetel tavaliselt on valatud, mittelahtivõetavad pistikud).

          Hm-milleks mässata KT315 ja taolise kraamiga? Saab suht mõistlike hindadega (välismaalt tellides kohati suisa poolmuidu) korralikke audiotransistoreid, kui on tõsine huvi siis oleks mõttekas minna nende peale üle. Samas kui teadmisi vähevõitu veel siis on alternatiiv ka kivivõimud-hübriidvõimud, näit. STK seeriad, LM seeriad või TDA seeriad+veel tuhat teist seeriat-valik on lai ?
          -superradical-

          Comment


            #6
            Vs: Võimendi paranduse abi vaja.

            Aitäh abi eest.

            Tegelen võimudega "vaikselt" hobikorras, seega väga hästi ei oska veel seda.
            Sain sõbralt võimu tasuta ja mõtlesin korda teha, nagu teiste võimudega teinud olen. See on aga esimene nii vana võim mis kätte sattus. Ta olevat töötanud hiljuti ja siis järsku midagi juhtus. See kellelt sain ei mäleta kh mis täpselt oli. Ise ma nüüd võime küll tegema ei hakka, sest ega raha ainult selliste asjade peale raisata mul pole.

            Igatahes konded võin ära vahetada, see ei tohiks probleem olla, oomipoes peaks enamvähem sobivad konded olemas olema.

            Igatahes see juhtme värk. Mis ma täpselt tegema siis pean?

            Ja täna proovisin teda käima saada, nii nagu kunagi sain, et vaikselt töötab ja reageerib potedele, aga ei saanud millegipärast.

            Tegin siis mõned pildid kh





            EDIT: Kui asi käis nii, et toide sisse, väljundisse tester või kõll ja sisendit peab näppima, siis seier liikus kyll, kui sisendi juhtmed omavahel yhendasin.
            EDIT2: Ja minu jaoks on 10W kh juba hea, parem kui mitte midagi...
            EDIT3: Ok sain tööle, asi oli selles, et poted olid valele poole keeratud. Aga ikka, sama vaikselt või vaiksemalt, kui niisama yhendades otse moblast kõlarisse...
            Kas siis sisendi juhet peab modima?
            EDIT4h, päris palju muutmisi... Et nüüd leidsin siis murdunud jalaga konde C13 yhe pote kõrval. Kui saan täna oomipoodi siis ostan uued konded
            EDIT5: Kas siis peab ostma ainult selle 3.5 otsa, kuhu peab ise jootma juhtmed külge ja sealt kahte sobivasse ühendama sisendid? Saaks siis kähku sellise osta.
            Ja mis mu võimu nimeks siis on kh, oskab keegi pakkuda?
            viimati muutis kasutaja katkine; 08 m 2009, 14:05.

            Comment


              #7
              Vs: Võimendi paranduse abi vaja.

              SOrry et doublepost

              Igatahes plaadil on siis el.l konded
              40v 1000mkf 3 tk k50-35
              25v 200mkf 1 tk k50-16
              25v 2 mkf 1 tk k50-16 (vict)
              16v 30 mkf 2 tk k50-16

              Millised konded oomipoest sobivaimad oleks? Kui seal ei ole siis võib elfast kah soovitada

              Comment


                #8
                Vs: Võimendi paranduse abi vaja.

                1. http://www.opood.ee/?t=k_ki&i=1000%2F63PHT 1000uF/63V
                2. http://www.opood.ee/?t=k_ki&i=220%2F25PHT 220uF/25V
                3. http://www.opood.ee/?t=k_ki&i=TC%202.2%2F35 (oleks hea) või see
                http://www.opood.ee/?t=k_ki&i=2.2%2F63PHT 2,2uF/63V

                4. see 30uF on kahtlane mõõt, kas sellel on polaarsuse märk + korpusel?
                Kui on siis sobiks see:
                http://www.opood.ee/?t=k_ki&i=33%2F25PHT 33uF/25V.

                ELFAst võid küsida ka-seal väiksemad mahtuvused mingi 1 eek tk.
                Vaata ja võrdle: http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...acitor-105-°c


                Võimu nime ütelda ei oska-pole vist seesugust mina veel näinud, ehk ei mäleta aga-ilma korpuseta ei oska nagu nime anda. Juhtmega, selle 3,5mm jack-ga on keerulised lood-osta valmis juhe näit. oomist, seal mingid näit. 2,5 m, ei maksa palju-paarkümmend raha, proovi, kui töötab ok, kui ei siis osta teine DIN5 (lahtivõetav) pistik, lõika vana pistik juhtme otsast ära ja jooda uus asemele-kontrolli, et õiged kontaktid saaks joodetud-poeomadel see probleem, et tükivad olema MIDI? juhtmed ja need ei ole nagu vene võimule signaalijuhtmeks-signaalikontaktid on teised, nr. ei mäleta peas-pole nende vene juhtmetega juba hea mitu aega tegelenud, võin vaadata kui aru ei saa/ei oska!
                viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 08 m 2009, 16:14.
                -superradical-

                Comment


                  #9
                  Vs: Võimendi paranduse abi vaja.

                  Kõikidel on + märk peal.
                  Ostsin siis selle lahtikäiva 3.5mm stereo, sest nagunii teistel võimudel kh vaja.
                  Aga nüüd tellin konded koos teiste asjadega, mis vaja, joodan kokku ja annan teada, mis juhtus.

                  Muide...nii lihtne asi nii raskelt seletatud XD
                  Liiga targad inimesed siin koos...

                  Comment


                    #10
                    Vs: Võimendi paranduse abi vaja.

                    Oh siin on palju targemaid ainult, et viga on selles, et ega algajat eriti keegi aitama ei rutta-ma veel suht noorepoolne, ehk olen kunagi ka hull "guru" kes aidata ei taha, ehk mitte? Noh, kui keeruliseks seda juhtmeosa pidasid siis...jah, võimalik-ma nendega mässasin 10 aastat tagasi ja siis tundus loogiline, nüüd ei oska enam seletada normaalselt. Ise ka enam DIN-e ei kasuta, polegi vist ühtki enam majapidamises .

                    A kui polaarsusmärk + peal siis sobivad need mis välja pakkusin.
                    -superradical-

                    Comment


                      #11
                      Vs: Võimendi paranduse abi vaja. KORRAS

                      Vahetasin siis konded ära (v.a 1, mis kadus ära või mida ma ei saanudki kätte...ei vaatanud kh poes). Igatahes töötab. Ma täis võimsust pole veel katsetanud, sest sony ericssoni stereo juhe jäi maale . Kui kedagi kodus ple siis proovin arvuti taga katsetada.
                      Igatahes proovisin nokiast lasta ja tundus küll hea juba väiksel võimsusel.
                      Kui palju watte see muidu maksimaalselt suudab välja anda, kui toiteks on 12VDC 800mA (mingi 4x AAA või 4xAA patareide laadija)?

                      A ja ma ei kasuta DIN5-t, sest see on kodus mul ainult süntesaatoril, millele pole mul võimu vaja...(nagunii süntekas ei tööta, võibolla keegi saaks yle vaadata). 3.5mm-t kasutan oopis.
                      viimati muutis kasutaja katkine; 14 m 2009, 18:28.

                      Comment

                      Working...
                      X