Teade

Collapse
No announcement yet.

autovõimendi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    autovõimendi

    nii, võimendiks on OSIO NRG 2060x ja mure selles, et ma lasin kogematta mängupealt kõlarijuhtmed kokku mõneks sekundiks ning nüüd vaid võimendi viskab kaitse tuld, vahepeal vilgub korraks roheline aga pidama ta ei jää...
    viisin võimendi tuttavajuurde, kes väitis, et lõputransid õhtal aga ta täpselt ei teadnud.
    töötas...
    4 oomipeal, sillas, grain oli üle poole, toiteks oli 14v ja 6A.
    Võimendi oli muidu üpriskuum juba, mingi 60-70 kraadi, vb rohkem enne kui juhtmed lühisesse läksid.

    veel rääkis mulle too tuttav, et osadel võimenditel mingi julla, mis lendab ära kui lühis tekib kõlarites, ning hiljem käib too tagasi, kuid tema, ega ka mina sellist asjakest ei leidnud, äkki kellegil on sellisest asjakesest pilt... Ning tahaks teada, mis võib võimendil läbi olla ja palju see maksma võib minna
    viimati muutis kasutaja eesti3range; 19 m 2009, 23:33.

    #2
    Vs: autovõimendi

    Esmalt uuri, mis lõpud tal sees on, ja kas need ka korras on. Suure tõenäosusega on mõni lõputranss läbi. Selle üheks tunnuseks peaks olema see, et kui sa voolu järgi ühendad, siis mingi lõpu transs kuumaks minema(ca 1-2minuti jooksu). Samas, kui tal on sees mingisugused kaitsereleed, siis ta ei tasu sul üldse voolu lõpptranssidele peale lasta, ja kuumenemist ei toimu. Testriga saad kenasti mõõta, kas transsidele jookseb vool peale või ei. idee poolest(kui väga raske ei ole), siis võid lõpud välja joota ja siis uuesti voolu sisse lasta. Vaata, et sa alaldusdioode, või mis iganes need olid, väja ei jooda.
    It works better if you plug it in

    Comment


      #3
      Vs: autovõimendi

      Risustaks siis järjekordselt teiste loodud teemat oma probleemiga.

      Võtsin remontida Rockford Fosgate P360.2 autovõimendi. Kuna venna oma, siis ei jäänud ka keeldumiseks eriti võimalust . Eellugu on iseenesest klassika - väljundi juhtmed jäid isoleerimata, puutusid kokku ja võimendi küpses ära. Väidetavalt juhtus õnnetus ainult ühe kanaliga, kuid tegelikult olid mõlemad samas olukorras, pooled lõputransid (2xIRF540) ja mõned eelastme transid küpsed ning paar takistit samuti. Huvitav on see, et võimendi jäi hiljem veel töövõimeliseks, vaid väikestel helitugevustel esines tugev moonutus. Praeguseks lappasin kahe kanali juppidest ja uutest lõputransistoridest ühe töötava kanali kokku, kuid sooviks ka teise korda teha.

      Esimene küsimus oleks väljundastme lätteahela takistite kohta. Näevad välja nagu tavalised 2 W takistid, kuid arvatavasti on fusible resistor-i tüüpi. Kui tekib lühis, jääb auto alles, kuna nimetatud takistid põlevad lihtsalt ilma suuremaid kahjustusi (kõrbenud trükkplaat jms.) tekitamata läbi. Kas mõttekäik peab paika ning kas kellelgi on soodsama hinnaga pakkuda http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...1-5-w-70-°c? Takistuse väärtuseks on 0,1 Ω ning tarvis oleks 4 takistit.

      Teine küsimus on eelastme transistoride kohta. Tüübid on vastavalt FMMT3906 (tähis 2A1) ning MMBT3904LT1 (tähis 1AM~). Elfa ei paku kumbagi ja Oom ei paku 2A1 ja ei lase hetkel 1AM-i tellida. Vaja oleks kumbagi kolm. Kas leidub mõni asenduseks sobiv teist tüüpi transistor?
      viimati muutis kasutaja 6p45s; 07 m 2010, 00:22.
      Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

      Comment

      Working...
      X