Teade

Collapse
No announcement yet.

Telekas ei tööta - Samsung CTV3700M

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Telekas ei tööta - Samsung CTV3700M

Sattus mulle siia jälle üks katkine telekas. On seline pisemat kasvu kineskoobi ja impulsstoitega isend. Probleem tundub olevat flyback DC muundi käivitumisega. Kivi on F6654. 300V tuleb läbi 60k oomi takistuse kivile käivitumiseks. Edasi peaks tulema toide kivile juba samast trafost, mida ta lülitab, aga paistab, et ei tule. See mähis annab 0..2 oomi ja primaar 0,3 oomi, nagu oleks normaalne(?). Trafo plõksib mõned korrad sekundis ja pinge kivi toites kõigub 12V ringis(multimeetriga mõõtes). Vähendasin seda takistust, millest kivile käivitusvool peale tuleb ja plõksimine läks veidi kiiremaks. Tagasiside tuleb optronilt transile, mis tõmbab selle sama toitepinge lihtsalt maha. Optron tundub korras olevat ja sellel töö käigus pinge valgusdioodi poolel üle 0,2V ei tõuse. Ülejäänud trafo väljunditese tekivad lüütidele mingid väikesed pinged, nagu kivi toimiks, aga ei saa toidet. Mõõtsin multimeetriga kivi ümbet kõik kahtlased kohad üle, aga tundub olevat normaalne. Kas tõesti võib trafo läbi olla? Seda elukat sealt kodustes tingimustes lahti jootma ma ei kavatse hakata, aga kas muidu nii oleks ohutu, kui ma teen sellele kivile eraldi toite? Paneks mingi pisikese 12V trafo sinna tuksuma. Võtaks sellelt läbi dioodi ja takisti 12...16V pinget, mis toidaks impulsstoiteka kivi. Kahjuks mul ei ole ühtegi sellist käepärast siin, et katsetada. Küsimus siis, et kas võib viga trafos olla või on ikka kivi jama või mis veel võiks selliseid sümtomeid tekitada? Ei taha nagu 100 eeku ja kolvi otsa lihtsalt korras kivi vahetamise peale kulutada.

PS! Enne, kui lahtist teleka plaati katsetama hakkad, veendu, et "suure tünni" jalad oleks 100k takistiga ühendatud ja et plaadi all poleks metalli tükke.
    viimati muutis kasutaja virx5; 29 m 2009, 02:32.

Vs: Telekas ei tööta - Samsung A34KQV42X

ma kahtlustaks midagi lihtsamat,näiteks lühist väljundis
    (lühises reatransistor)

Comment

Vs: Telekas ei tööta - Samsung A34KQV42X

Kas on plaadile ohutu seda ilma koormueta katsetada või peavad kõik juhtmed koguaeg ikka ühendatud olema? Ma siin katsetasin ilma koormuseta. Väljundi lüütidel takistused olid normaalsed - mingit lühist ei leidnud. Hakkasin siis ühekaupa sealt dioode lahti jootma, kuni toide tööle hakkas. Ei tea, mis pinge väljund täpselt oli, aga lüüt oli seal 160V/33uF. Kui selle väljundi pealt dioodi lahti jootsin, siis hakkas toide enam ei plõksunud. Jootsin sealt väljundist lüüdi maha ja dioodi tagasi. Siis katsetades hakkas asi koledat häält tegema. Katsetasin korra koormusega kah - üle poole sekundi ei julge sees hoida. Muidu saaks suitsu järgi veale jälile aga öö juba - ei hakka inimesi üles ajama.
      viimati muutis kasutaja virx5; 29 m 2009, 02:43.

Comment

Vs: Telekas ei tööta - Samsung CTV3700M

Toitekat saad nii katsetada, et katkestad reatoite ahela ja paned asemele 40 W 230 V hõõglambi. Kui lamp hakkab hõõguma poolel heledusel ja teistes teleri toiteahelates on õiged pinged, on toiteplokk korras. Kui see 160 V ahel on reatoide, jooda reatrans välja ja mõõda üle.

Ilma koormuseta pole ka mõtet toitekat proovida, nad ei lähe käima ja säutsuvad samuti kui lühise korral.
        viimati muutis kasutaja Scott; 29 m 2009, 03:52.
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

Comment

ma vaatan,et muutus teleri nimetus.ehk on tegu hoopiski "totanicuga"?
          sel juhul on sul vigased Q809(2SA968)ja R814

Comment

On jah Totanic. Ma alguses vaatasin sealt seest mingi kleepeka pealt, aga too oli mingi muu asi. Mis selle vea muidu põhjustas? Vigane takisti, nõrk trans, lühis takisti ja transi vahel või mis? Mis tolle takisti väärtus muidu peaks olema siis?

Comment

takisti oli vist 20 oomi,aga sobib ka 18 ja 22 oomi.

Comment

Working...
              X