Teade

Collapse
No announcement yet.

Raadio sagedusala skaala valgustus streigib

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Raadio sagedusala skaala valgustus streigib

Probleem:
    Vanakooli ressiiveril raadio sagedusalade skaala valgustus ei põle. Pisikesi pirne seal skaala kohal reas 6 tk ca 5 cm vahedega ja justkui pirnid elus (küll väsinud välimusega). Tester justkui näitab, et ei laeku voolu neile.

Vaja: Otsin Tartus usaldusväärset firmat või osavnäppu, kes-
    1. leiaks rikke
    2. asendaks vanad pirnid roheliste LED-idega (+ vajaminevad takistid vmt)

Maksan: ei aja odavust taga, tahan hea asja korda ja paremaks teha. Ilusat tööd tahan

Lisan siis mudelitäpsustuse- Lenco R25 ja pildid, ehk leidub siis rohkem remondimehi:

Et siis selline on korras valgustus.
    viimati muutis kasutaja AntiV; 07 m 2009, 16:30. Põhjus: Lisatud pildid, mudelitäpsustus

Vs: Raadio sagedusala skaala valgustus streigib

Kui asjaga väga kiire pole saan ära teha.Nimelt teeks asja töö kõrvalt.Olen endal nii mõnelgi riistapuul valgustuse pirnid ledidega asendanud ja ei kurda,et oleks asi hullemaks läinud.Nii et kui huvi anna teada.Asun Tartus suht kesklinna ligidal.Võid vastata ka privasse!

Comment

Niisama huvi pärast, kas on olemas rohelisi LED-e mis valgust ka välja annavad? Just pean silmas taustavalgustamise eesmärgil, rohelisi enamuselt ikka indikaatoritena näinud. Valged, punased, sinised - neid on küll säravsilmseid.

Comment

Tänud reageerijatele- av2, sulle saatsin sõnumi privasse, Eggy, tänud märkuse eest, ma ausalt ei teagi, kas rohelised ka üldse valgust annavad või mitte. Punane liiga intensiivne ehk ja sinine ületarbitud. Kui rohelist kasutada ei anna, sobiksid ka valged.
        Loodetavasti saab edasi asjaga Hoian kursis.

Comment

Mul on endal suht sama ajastu (välimuse järgi) pill kapis ja sellel on ka taustavalgustus (ja pea kõik indikaatorid) läbi, neil kasutatakse seal 6V hõõglambikesi, mida ilusti oomipoest saada, miks mitte minna sama temaatikaga edasi? Minul on laiskuse taga kinni.

Comment

Esmalt postitatud Eggy poolt
            Niisama huvi pärast, kas on olemas rohelisi LED-e mis valgust ka välja annavad? Just pean silmas taustavalgustamise eesmärgil, rohelisi enamuselt ikka indikaatoritena näinud. Valged, punased, sinised - neid on küll säravsilmseid.
            Täiesti on olemas ja endal ka kasutusse pandud.Valgus sama tugev nagu valgetel ja sinistel ledidel.Nendel mis mina kasutan tööpinge 12 v.2 tk pandud raadiole ja üks valgustab digitermomeetri displeid.

Comment

Jutu jätkuks (läheb küll vähe off-topicuks), miks peaks eelistama LED-i? Ma nüüd küll ei tea kust sa toite võtsid, aga minu omal olid sees 6V (vahelduvvoolu pealt vist, ei mäleta) pealt töötavad hõõglambid, saaks muidugi sealt väike sild+takid+LED-id. Aga nüüd..mis kasu sellest saab peale lisatöö? Nende minipirnide hind oli vist kuskil 8-10eek/tk (odavam kui see LED?) ja voolutarve vist kuskil 60mA.

Comment

Jah, originaalpirnidel paistab peal kiri 68/220/mA.
                Minu suurimaks mureks on rike, ehk paistab, et vool ei jõua üldse pirnideni. Seega, vaja leida rike, kõrvaldada ja kuna nö "kaas juba maas", siis võiks ju asendada väsinud pirnid uutega, ja kuna tundub, et LED oleks vastupidavuselt pommikindel ja annaks ka lisaefekti (roheline taustavalgus), siis miks mitte?

Comment

Kas see pirnide toide ei ole vahelduv ja üht otsa pidi korpuses.
                  Sinna SILDA vahele panna on natuke raskevõitu. Vast piisab ka poolperioodalaldist.

Ja LED on ju diood.
                  Mis juhtub, kui talle vahelduv peale lasta?

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
                    Ja LED on ju diood.
                    Vilgub väga kiiresti?
                    Condemn the hive.

Comment

Kas soovitus oleks siis jätta LEDi-teema rahule keerukuse ja kõrge hinna tõttu (tõenäoliselt kallim kui seade ise ? Kas remondil ikkagi hõõglampe kasutades on võimalik saavutada taustavalguse värvimuutust kuidagi?

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
                        Ja LED on ju diood.
                        Kui lubatud vastupinget ei ületa, ei juhtugi vist eriti midagi.
                        Vastupinge ületamisel kahaneb efektiivsus suhteliselt kiiresti.
                        Samuti ei hakka vigastatud dioodid enam nominaalse päripinge ja -voolu juures tööle, vaid vajavad süttimiseks umbkaudu 2-kordset pärivoolu.
                        Kui süttimise järel voolutugevust nominaalväärtuseni vähendada, jäävad põlema, kuid valgusviljakus jääb oluliselt väiksemaks kui korras detailil.
                        Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Esmalt postitatud AntiV poolt
                          Kas soovitus oleks siis jätta LEDi-teema rahule keerukuse ja kõrge hinna tõttu (tõenäoliselt kallim kui seade ise ? Kas remondil ikkagi hõõglampe kasutades on võimalik saavutada taustavalguse värvimuutust kuidagi?
                          Kindlasti mitte ei ole ta nüüd niiväga kallim. LED on kah 5-10 eeku ja kui hulgi osta siis saab veel odavamalt, st. et keegi kes töö ette võtab võiks juba omada sellist kogust LED-e et asi oleks odav, mitte ei taha ma öelda et jube odav oleks ebayst 100LEDi selleks tellida et sinna siis odava tükihinnaga 4 tükki panna.

Asi on rohkem originaalsuse säilitamises ma usun, miks siin rahvas protestima hakkas. Lisaks ma ei kujuta ette kas LEDe saaks nii kenasti hajutada et jääks normaalne tulemus mitte nii et LEDi asukohad on võimalik koheselt kindlaks teha kui ekraan süttib. Väike sild, stabilisaator ja olemas. Ma usun et kui hästi teha jääks kaunim kui see k_sekollane , tho ma ei taha ka väita et igast asjast peaks ainult selle argumendi põhjal p_demajaka tegema.

Sinu riist, ise tead mis teed ja tahad. Kõik on teostatav.
                          Condemn the hive.

Comment

Üks teemassepuutuv küsimus veel. Taustavalguse lampide kohal läbipaistvast pleksiklaasist katteriba vist valguse ühtlasemaks hajutamiseks. Kui muuta taustavalguse värvi, kas oleks ehk mõistlik ka see vastavat värvitooni pleksiklaasiriba vastu vahetada? Muidu ehk tõesti liiga aimatav see lampiderea paiknemine seal ülaservas. Kas olen õigel teel?

Comment

Esmalt postitatud AntiV poolt
                              Üks teemassepuutuv küsimus veel. Taustavalguse lampide kohal läbipaistvast pleksiklaasist katteriba vist valguse ühtlasemaks hajutamiseks. Kui muuta taustavalguse värvi, kas oleks ehk mõistlik ka see vastavat värvitooni pleksiklaasiriba vastu vahetada? Muidu ehk tõesti liiga aimatav see lampiderea paiknemine seal ülaservas. Kas olen õigel teel?
                              Üldiselt pole asjal mõtet,kui see riba on värvitu.Sest värviline valgus oskab väga hästi värvitust materjalist läbi minna.Siis veel,et on täiesti võimalik muuta ka valguse värvi tavalisi pirne kasutades.Näiteks kasutatakse autoraadiotes sageli selleks rohelisi kummimütsikesi mis käivad pirnidele peale.Samas hajutavad need ka natuke valgust,et pirni asukohad ei oleks väga nähtavad.

Comment

Working...
                              X