Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia EP 010 remont

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Estonia EP 010 remont

Tere

Jõudis saatuse tahtel minu kätte siis antud isend ... natuke ikka minu soovil ka sest väike vinüülipisik on külge hakanud Asi on pikalt seisnud ja ega ma midagi suurt sealt lootnud aga RIIA sai külge ühendatud ja võimule sappa ja plaat peale ja ... ja ühes kanalis on heli ja teises põrin (võrgumüra tundus olevat), käpa juhtimine ei toimi, tulukesed ei põle ... noh algatuseks asi seegi - särts välja, juhtmed küljest ja padavai töö juurde (kodus naine vaatas mind sellise näoga, et kui köögilaua oleksin okupeerinud siis parafraseerides üht kaasfoorumlast - oleks k.pilt ja söögilt pikalt maha võetud). Lammutasin asja lahti ja alustasin peaaegu algusest - ehk siis kõige lihtsamast plokist A1 "stabilisaator" (pole tükk aega kolbi käes hoidnud ja seega oli kõige suuremate detailidega plaat soojenduseks paras) ... kuna kõigist emakeelsetest foorumitest on välja koorunud põhiline veaparandus "kondekaring" siis jootsin lüüdid maha, tester selga ja need mis nominaali (tegelikult küll kõva varuga) välja andsid läksid platele tagasi esialgu ... kaks isendit: C1 2200mKF (K50-24) ja C6 200mKF (K50-6) olid poole nominaalmahust kaotanud ja need jäid nüüd lauale lebama ... ühesõnaga tekkis mul selline küsimus esimese ploki näperdamise käigus neile kes sellele mängijale elustavat auru on teinud: Kas ikkagi on mõttekas vahetada kõik lüüdid, ka need mis hetkel veel kenasti normis? Või on mingid teatud lüüdid mida otsida plaatidelt ja vaid need vahetada? Ma tean, et nendele küsimustele peaks aitama vastata minu põhimõtetteline seisukoht see pill käima joosta kõigepealt elektroonika poolelt, siis käpp korda - kui need asjad saab jonksu siis vahetada nõel ja ome esimese grammari helide saatel mõtiskleda järgmise projekti üle

PS Ehk on kellelgi lausa tellimisleht näiteks oomipole kõigi lüütide jaoks ???
    PPS Hoolimatta minu suht kesistest teadmistest kavatsen oma jonni ajada ja seega palun remondipakkumisi mitte teha.
    allkiri

Vs: Estonia EP 010 remont.

Et siis monoloog ... (esialgu loodetavasti) ... jätkub. Täna sai käpa juhtimise plaadil lüüdid vahetatud, lisaks sellele ei meeldinud mulle enamus jooteid ja nii sai ka need üle käidud, silma järgi sai asi parem aga särtsu sisse veel ei andnud - kaitsmepesad jäid lihtsalt pihku ja aeg sai otsa ... homme siis tehakse pauku uut moodi ...
    allkiri

Comment

vaheta kõik konded korraga, need mis veel kuivanud pole, võivad seda kiiresti teha, kui töötamise aeg kätte jõuab.

Comment

Niih ... elektrolüütkondekad on kõik vahetatud ... mis siis muutus - tegelikult mitte essugi peale selle, et lugude nuppude kohal asetsevad ledid põlevad kui neid vajutada ja stop nupp toimib kui käpp ise viia plaadile - siis toob käpa tagasi, üks kanal ikka ei mängi aga see peaks ju jooksma nii, et juhtmed otse helipeast eelvõimu ja mingist skeemist läbi ju need ei jookse (vähemalt minu arusaamise järgi jookseb peast neli juhet läbi käpa otse käpa alla plaadile kuhu külge on joodetud väljund juhtmed ... minu loogika ütleb, et käpa juhtimise platel on ikaldus jätkuvalt aga mida edasi? kilekonded? külmakad? ...

EDIT: kas omal ajal kasutati toroide ohtralt "Punase RET"i toodangus? ... paras "võrgumüra" on ikka sees - mitte, et ma arvaks seda trafost tulevat ... või siiski?
        viimati muutis kasutaja amper; 02 m 2010, 14:22.
        allkiri

Comment

Natuke targem vahepeal - kõigepealt on vaja hankida uus veorihm - paistab, et automaatika ikkagi mingil määral toimib aga rihm raip libiseb
          allkiri

Comment

Ajutise veorihma abil selgus, et atuomaatika toimib ühe kiiksuga - soovitud loo leidmiseks tuleb loo numbrile lisada +1 ... strobo ei tööta jätkuvalt ... käpp tuleb laiali lammutada - ilmselt on käpa sees juhtmetega miski jama ... järjekindlus viib sihile
            allkiri

Comment

Kui keegi arvas, et olen käega löönud siis eksib - vahepeal vaja tööd ka teha ... praeguseks on selle pilli hingeeluga juba üsna tihe side tekkinud ja selle tulemusena on selge, et tegemist on ühe, pehmelt öeldes nikastusega ja igasugune mõte asja arendada on seisma pandud ... ilmselt see isend mis minu kätte sattus on eriti õnnetu oma kiiksudega - näiteks jantisin pikalt käpasiseste peenikeste karvadega millest kaks olid katki ja üks oksüdeerunud otsast päris pikalt jne, jne ... aga õppetunde sai kõvasti, kas või seda kuidas helipead justeerida (siinkohal tänud linkide eest GU50-le) ... netis ringi surfates jäi silma nii mõndagi ja ideid natuke "päris" plaadimängijat meenutava asja ehitamiseks juba on - esialgu läheb ilmselt käiku säästuvariant aga asi seegi ... üks link kah, kui on juba esinenud siis andestust http://www.teresaudio.com/haven/cleaner/cleaner.html
              allkiri

Comment

lugesin siin teemat kas testriga transistoreid mõõta oskad.Kui oskad sii mõõdalõppvõimendis selle kanali transid ära pole ju mõtet kõiki kodkaid vahetada neid saab ju mõõta.

Comment

Pole ju tal mingit sisemist lõppvõimendit - helipeast neli ja käpa korpusest viies jooksevad otse väljundisse ja sealt välisesse eelvõimu ... 99% tõenäosusega on helipea äkane sest reguleerimise käigus sain korraks ka teise kanali mängima
                  allkiri

Comment

Re: Estonia EP 010 remont.

Vana teema soojenduseks.
                    Käisin sinuga sama raja läbi 1.) kondede vahetus 2.) Uued kaablid 3.) Uus helipea 4.) Uus rihm
                    Kõik toimib hästi, kuid autostop vajab veel vaid parandust.

Siit ka küsimus, et kas keegi teadjam oskab soovitada, mis dioodi sinna autostopile panna?
                    Ehk oskab elfa lingigi panna.

Skeemist vaatasin, et originaalis on AL 107b ja vastuvõtja on vist Ft-2K
                    Kui Autostop ei tööta siis võiks ju eeldata et lamp on läbi?

Comment

Vs: Re: Estonia EP 010 remont.

Estonia 010 vinüülimängija ja rihmaga vedu?
                      See on midagi uut.
                      Štirlitsit tabab kuul pähe.
                      >Lõhkekuul<, mõtleb Štirlits.

Comment

Vs: Re: Estonia EP 010 remont.

Esmalt postitatud Sidorov poolt Vaata postitust
                        Estonia 010 vinüülimängija ja rihmaga vedu?
                        See on midagi uut.
                        Rihm on seal käpa tõstmiseks või liigutamiseks (või mõlemat) - täpselt enam ei mäleta. Plaaditaldrik on otseveoga.
                        Autostopil vajab ehk see optilise pea kaugus plaadist reguleerimist?

Comment

Vs: Estonia 010 vinüülimängija ja rihmaga vedu?

Esmalt postitatud Sidorov poolt Vaata postitust
                          See on midagi uut.
                          Sellel oli vist miski rihm, mis käppa sikutas õigesse kohta. Või ei olnud?
                          Jätkuvalt imestan, et seda riistapuud ikka veel jaksatakse vinüülimängijaks pidada.
                          "Dreams are nothing more than wishes
                          and a wish is just a dream you wish to come true."

Comment

Vs: Estonia 010 vinüülimängija ja rihmaga vedu?

Õige jah, on küll rihmülekanne käpa ajamis, minu viga, ei lugenud tähelepanelikult.
                            Kas see riistapuu ei kvalifitseeru enam vinüülimängijaks?
                            Štirlitsit tabab kuul pähe.
                            >Lõhkekuul<, mõtleb Štirlits.

Comment

Re: Vs: Re: Estonia EP 010 remont.

Esmalt postitatud a1 poolt Vaata postitust
                              Autostopil vajab ehk see optilise pea kaugus plaadist reguleerimist?
                              See pea, mis radasid loeb töötab korralikult, kuid see ei regulleri autostoppi
                              Autostop on lahendatud käpa mehhanismisi all, mängija sees oleva tulukese ja vastuvõtja süsteemiga, et kui käpp jõuab plaadi lõppu siis miski plaat tuleb tulukese ja anduri vahele.
                              Mul seal miskit valgust ei olnud seega arvasin, et see diood on läbi, mis peaks valgust tegema. Kuna see ei ole selline tavaline vene diood nagu olen muu tehnika sees kohanud siis palungi abi, et äkki keegi teab, mis tüüpi see peaks olema.
                              viimati muutis kasutaja Scott; 05 m 2011, 05:14. Põhjus: quote märk puudu

Comment

Working...
                              X