Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia EP 010 remont

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Estonia EP 010 remont

Ma sain ka sellise isendi omale ja nüüd ma ei tea kas ma ei oska asja ühendada või on miskit katki. Kuhu pessa see vinüülikas käima peaks kas üks neist 3C1 või 3C2? Nendest on nagu vaikus. Ja kui panna Tjuner või see neljas, siis kostub kõlaritest vaid väga õrnalt taustaks seda muusikat. Mis tegema peaks?

Comment

Minu jaoks kummaline jama ühe isendiga. Umbes minut aega peale mängimist jääb plaadimootor korraks seisma. Siis hakkab tasakesi edasi ja tagasi pöörlema. Lollakaks muudab asja see, et kui nõel ei ole vastu plaati siis seda viga ei ilmne. Proovisin nii, et käpp oli üleval ja proovisin ka nii, et käpa vastukaal kangutas käpa üles. Kummalgi juhul viga ei ilmnenud. Mingi staatilise elektri teema ? Kui käpp algusse viia siis hakkab mootor jälle tööle. Lüüdid on vahetatud. Kuna mul pole ka kaableid (hakkan neid siiski tegema varsti) millega mootoriplaat aparaadist eemale tuua, et saaks ossiga sorkida siis küsin siit, ehk on kellegil sama jama olnud ja oskab juhendada kuskohast viga taga ajada. Skeem on selline :Click image for larger version

Name:	Estonia_EP-010_?311_small.jpg
Views:	1
Size:	166,0 KB
ID:	867206

Comment

Vahetasin enda Estonial ka enamus kondekaid ära. Enne vahetust ei toiminud otsing(hakkas käppa kohapeal tõstma-langetama). Tekkis selline viga, et hakkab käppa valele poole keerama kui ilma numbrile vajutamata otsima panna.

Comment

Tere. Kas keegi teab, kuidas selle masina automaatika mehhaanika on ehitatud? Alguses libuses rihm üle ja käpp liikus raskelt. Panin nats määret nende vahele. Nüüd on tulemuseks see, et play nupp ei tööta, ja kui stopi vajutan, tõstab käpa üles ja laseb alla tagasi neutraalses asendis. Kui samal ajal play nuppu toksida, hakkab see tööle ja viib helipea plaadile. Mängimise ajal stop toob pea tagasi, aga ei saa uuesti mängima panna, peab jälle stopiga jamama. Mängimise ajal lugude valik ka ei tööta, sest play nupp ei reageeri. Minu mõistus on otsas. Elektroonikas asi olla ei sa, sest enne see ju töötas. Kardan et mehhaanikas jääb midagi valesti ja siis ei oska ise edasi minna.

Comment

Tere,

Kas keegi Tallinnas ka Estonia 010 eel- ja lõppvõime remondib? Juhtus nii, et sai ilmselt midagi läbi põletatud ja võimendi "plõksib" end välja nüüd.

Comment

Tere. Elustaksin
              siin seda teemat vahepeal. Hiljuti sain ka mina Estonia EP-010 vinüülimängija omanikuks. Aparaadiga koju jõudes panin kohe voolu järgi, võttis särtsu sisse ning sain ka plaadi keerlema. Koheselt ilmnes et automaatika ei tööta. Käsitsi käppa peale pannes mängis ning heli oli puhas, urinad ja muud kõrvariivavad helisid ei kohanud. Otsustasin masina lahti võtta ja uurida et mis probleemiks võib olla. Esimese asjana avastasin et käpa mehaanika rihm on katki ja kuivanud lausa kokku nagu ööseks lauale unustatud suitsuvorsti nahk. Kuna masin oli juba lahti võetud siis ei hakanud uut rihma tellima vaid katsetamiseks otsisin oma varudest mingisuguse tihendi/rihma mis oli õige diameetriga ning mida kääridega töödeldes sain õigesse laiusesse. Panin uue rihma peale ning õlitasin vaseliinõliga mehaanika ka ära. Ladusin mängija kokku ning jälle särts sisse. Automaatika hakkas tööle osaliselt. Valides loo numbri ja vajutades nn. Play tõstab mootor käpa üles ja viib alati õigesse kohta mis tahes lugu valida kuid käpp enam alla ei lange. Autostop töötab igas olukorras ja käpp sõidab algusesse tagasi ka. Käsitsi käpp plaadile viies töötab ka käpa alla ja üles liigutamise nupp kuid see funktsioon ei tööta siis kui automaatika abil viia käpp õigesse kohta. Vaatasin et sellel mängijal on mikromootor ühendatud rihmaga omakorda hammasratastega mille küljes omakorda on mingi programmratas vms mis keerledes oma tsükli läbimise ajal lülitab mikrolüliteid mis siis lülitavad sisse plaadi mootori ja juhivad üles alla langetamise mehanisme. Kahtlustasin et programmratas ei tee tsüklit lõpuni ja ei lülitu käpa allalaskmis funktsioon mis peakski olema tsükli viimane osa. Olen lugenud teistest teemadest et viga võib olla lüütides. Infoks niipalju et kõik lüüdid tundusid originaalid ja tehaseaegsed. Vahetaksin need ära kui keegi oskaks öelda kas probleem saaks ainult nendes olla. Kolm trükkplaati on tal sees kuid milline neist on käpa juhtimiseks? Tundub et lüüdid on kõik õhtal sest altpoolt on löga välja ajanud näeb välja nagu kuivanud tatt kuid mitte valge ollus nagu lääne kondedel. Kõik lüüdid on selliste sümptomitega kõigil kolmel plaadil sellepärast algul ei arvanudki et see võib konde seest pärit olla. Kas keegi on sellise probleemiga varem kokku puutunud ning kas konde võiks olla põhjuseks miks automaatika 1 funktsioon ei tööta?
              Ohmi seadus kehtib kõigi harilike elektrijuhtide korral, kuid ei kehti, kui elektrijuhiks on näiteks elektrik.

Comment

Päris veider loogika sul Multitester, teades et kõik lüüdid on õhtal sa neid vahetama ei kipu. Pole nagu põhjust nurisemiseks siis, et ei tööta korralikult? Kui auto näidikuteplokis mootorikujuga hoiatustuli põleb siis sa ei lähe meelega rempondimehe juurde sest jumal teab, äkki ainult tagumine rehv tühi et autol jaksu pole ...

Comment

See kuivand tatt on tõenäoliselt liim, millega need konded seal plaadil on. Ilma pilti nägemata muidugi päris kindel ei ole.

Comment

Tere!
                    Austatud teadjad! Mure siis mängijaga. Automaatika töötab kenasti ja leiab üles lugude vahed ja mikrolift töötab. Muidugi eelnevalt pidin rihma vahetama (õnneks oli olmas ka) Mure pigem mootoriga. Kui esimest korda panin tööle mängija siis käis ringi. Nüüd teeb vaid voolu sisse lükkamisel väikese jõnksu ja muud ei miskit.
                    Kas on võmalik ravida äkk või asendada. Olemas ka raadiotehnika vinüülinängija, et sealt äkki mootrit võtta.
                    Tunnistan et olen algaja ja võhik, ja sellepärast võivad olla ka kõsimused nõmedad...

Parimat

Comment

Esmalt postitatud kalapragu poolt Vaata postitust
                      Kas on võmalik ravida äkk või asendada. Olemas ka raadiotehnika vinüülinängija, et sealt äkki mootrit võtta.
                      Parimat
                      kindlasti oleks see kuidagimoodi võimalik, aga kas ka mõistlik.
                      tegelikult on viga mootori juhtimise plokis, mille remontimine eeldab elektroonikaalaseid teadmisi, "lüüdikuuri" teostamise oskustega toime ei tule...

Comment

Esmalt postitatud Farad poolt Vaata postitust
                        kindlasti oleks see kuidagimoodi võimalik, aga kas ka mõistlik.
                        tegelikult on viga mootori juhtimise plokis, mille remontimine eeldab elektroonikaalaseid teadmisi, "lüüdikuuri" teostamise oskustega toime ei tule...
                        Tänud vastamast.

Ma otsingi pigem teadjamat inimest remontima. Endal on väikesed teadmised. Selle jaoks mis seal sees on sellest ei piisa. Sellest lüüdikuurist olen kuulnud, et seda on eriti tehtud eelvõimul ja ka lõppvõimul. Eeldan, et seda on siis mõtekas ka teha vinüülil.
                        Kahju oleks sellisel asjal jääda seisma....

Eks ma hakkan otsima tehnikut...

Comment

Esmalt postitatud kalapragu poolt Vaata postitust
                          Eks ma hakkan otsima tehnikut...
                          Siinkohal oleks kasulik lisada enda asukoht, sest mitte kõik Eesti inimesed ei ela Tallinnas.

Comment

Esmalt postitatud vaiko poolt Vaata postitust
                            Siinkohal oleks kasulik lisada enda asukoht, sest mitte kõik Eesti inimesed ei ela Tallinnas.
                            Väga hea tähelepanek.

Asun jah Tallinnas ja otsin jah tehnikut Tallinnas..

Comment

Working...
                            X