Teade

Collapse
No announcement yet.

Ordi model:S62H emaplaat.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Ordi model:S62H emaplaat.

    Tere.
    Isendil vahetati polaarsus toites ära (ots oli katki vist ühendati tagurpidi taha) suitses. Võtsin lahti smd diood oli läbi kõrbenud.(arvatavasti midagi muud + - vahele ei panda) Aga oh õnnetust tööle ei lähe akuga toimib.Aku laadimis kivide juurde pinge jõuab aga tundub ,et akut ei lae.Tulukesed paneelil ka vaikivad niipalju kui sisse lülitades näitab aku tühjeneb(kui aku taga).Kui aus olla ei kujuta ettegi mismoodi või kus seda toidet läpaka emaplaadil töödeltatakse.Kõige hullem selle asja juures see + pinge jookseb plaadi kahe kihi vahelt.Nagu ma asjast aru saanud olen neid skeeme vaevalt kuskilt saab .Aga kas keegi üldse on viitsinud emaplaate remontida.Või kellelgi on selline emaplaat, mis laseb voolu sisse lülitada .Emaplaadil võivad olla muud vead.Siis lootust korda saada.Ehk oskab keegi aidata.
    Ette tänades.

    #2
    Vs: Ordi model:S62H emaplaat.

    Esimese asjana küsiks palju on ainult laadijaga voolutarve, aga seda sa ei näe. Siis küsin kas 5 ja 3.3V leiad drosselite pealt üles? Oot, kas käima siis läheb või mitte? Esimesena kahtlustaks laadimisega teutsevat kivi.

    Comment


      #3
      Vs: Ordi model:S62H emaplaat.

      Tere.
      Tööle läheb akuga ideaalselt.Kõik toimib.Ilma akuta ei liiguta midagi ,adapteri pinge jõuab TPC 8107 kivi 3-e jala peale ,aku taha pannes laadima ei hakka.Eks ma püüan otsida neid pingeid.Tuleb vist otsida kivide andmeid muidu ei kujuta ettegi ,kust otsida seda 3,3 -5 voldi ahelat.
      Ootan teie poolseid ettepanekuid .Ette tänades.

      Comment


        #4
        Vs: Ordi model:S62H emaplaat.

        Tere.
        Sain nii palju selgeks TPC 8107 on välja transistorid üks kivi on ühendatud 19 (8.7.6.5 jalad)voldiga teine akuga.Mõlemad kivid on kokku ühendatud omavahel jalgadega 1.2.3,ja 4 .Kui aku taga ,siis seal 11,.. volti ,kui adapter ,siis 19 v.Nii palju ,kui mina aru sain on need transid korras.(kivid).Läheduses on ka LM358 H arvasin ,et 4 jalg on sellega seotud aga nagu öeldud kõik selle lolluse ühendused on kuskil kahe kihi vahel.Kui B kategoorija varu plaati ei ole kusagilt võtta,siis lootusettu(uus maksab kuskil 3000.eek).Oleks ennem selle emaplaadiga tegelenud.Kas kellelgi oleks muu veaga emaplaati ostaks mingi raha eest ära.Või siis laenaks ,see muidugi vist palju palutud.
        Ette tänades.

        Comment


          #5
          Vs: Ordi model:S62H emaplaat.

          Need 8107 on jah väljakad, 2 tk jadas. Kas pärast teist väljakat on ka laadija pinge olemas? Kuidas on pinget väljakate gate otstel, jalad nr 4 peaks olema. LM358 on arvatavasti laadija/aku ala/ülepinge monitoorimine.

          Mis toredad emaplaadi tootja kirjad emmele kirjutatud on, ehk saab nii abi. Kindlasti peaksid uurima laadimiskivi, ISL/MAX'im seeriast ehk midagi.

          Comment


            #6
            Vs: Ordi model:S62H emaplaat.

            Tere.
            Ma ei usu ,et nad on jadamisi sest mõlema väljundid on kokku ühendatud,ühe sisendile tuleb 19 teise 11 volti .Aga homme püüan täpsustada emaplaadi suhtes.

            Comment


              #7
              Vs: Ordi model:S62H emaplaat.

              Väjatransistoril ei ole väljundeid....ühele tuleb "sisse" 19V, siis läbi selle läheb teisele samamoodi. GATE otsi tüüritakse, juhuks kui on vaja laadija ülejäänud süsteemist eraldada. Pärast, see 11V on juba aku poolt tulev pinge.

              Comment


                #8
                Vs: Ordi model:S62H emaplaat.

                Äkki paistab kuskil lähedal selline kivi nagu max8725, selle 28 jalg peaks tüürima veel ühte mosfet-i, mis läheb juba aku peale. Vähemalt ühel sarnasel asusel oli nii.

                Part #: MAX8725ETI. Description: Multichemistry Battery Charger with Automatic System Power Selector. File Size: 439.06 Kbytes. Manufacturer: Maxim Integrated Products.
                viimati muutis kasutaja apheks; 11 m 2010, 21:50.

                Comment


                  #9
                  Vs: Ordi model:S62H emaplaat.

                  Tere.
                  Tean ,et väljatransistoril ei ole väljundeid neel,läte ja pais apsakas meenutab ikkaagi mikroskeemi väliselt.(korpus).Nüüd ei taha aku pealt ka tööle minna.MAX 8725 seal läheduses ei ole. 4800B:4336:483B ja ISL6227CA7.Emaplaadi peal on kiri Z62H main board rev 2.16 REV.2.1G P/N 08G2006Z H21Q.Asus. Püüan edasi uurida.
                  Aitäh aitajatele.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Ordi model:S62H emaplaat.

                    ISL tundub olevat RAM-i toide + veel midagi. Aku pealt ei taha äkki seetõttu käima minna, et pinge on liiga madalaks kukkunud. Drosselil PL200 peab olema 5V ja PL201 3.3V, kui neid ei ole siis läpa ei saa kuidagi käima minna. Need peavad tervel läpal olema nii laadijat taha pistes kui ka/ainult akuga. Ära kärsanud diood oli PD800, eks? MAX8725 on tõesti aku laadimise kivi.
                    Kui laadija järele panna, mida teeb selle max-i jalg nr 6? (AC_OK)

                    Comment


                      #11
                      Vs: Ordi model:S62H emaplaat.

                      Click image for larger version

Name:	DSC_0564.jpg
Views:	1
Size:	55,3 KB
ID:	865149Click image for larger version

Name:	DSC_0570.jpg
Views:	1
Size:	36,9 KB
ID:	865147Click image for larger version

Name:	DSC_0566.jpg
Views:	1
Size:	52,2 KB
ID:	865148Click image for larger version

Name:	DSC_0567.jpg
Views:	1
Size:	58,5 KB
ID:	865150Tere.
                      Nii leidsin üles Kaitse kile oli peal.Kaks varijanti kas see väljakas on otsas(mis muudab 11 voldiks) või see kivi MAX8725 .Ei jõudnud täpsemini süveneda teised tööd ka tahtsid tegemist.Mõned pildid laadisin siia üles.3 -nda pildi peal need väljakad ,üks aku poolne teine 19 voldi poolne.MAX kivi on küll kehva vahetada aga eks seda annab vist tellida ka.Ei ole veel otsinud.Seal imepisikesed takad vist ,mis on musta värvi.Takistust arvata vist võimatu aru ka ei saa kas on põlenud või katkestuses .Aga uurin edasi. tulevik ikkagi ,kõik see tehnika varsti arvuti tasemel.

                      Comment


                        #12
                        Vs: Ordi model:S62H emaplaat.

                        Mitte väljakas ei muuda 11V-ks vaid ühendab aku 11V emaplaadi üldise toitega. Kui max ei tööta siis ei ole kindlasti laadimist, käima peaks ikka minema. MAX8725 peaks mul vist isegi olemas olema, kui huvi on siis PS. Takistusi võin öelda, kui suudad taki asukoha välja lugeda.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Ordi model:S62H emaplaat.

                          Click image for larger version

Name:	DSC02593.jpg
Views:	1
Size:	38,1 KB
ID:	865154Tere, mul sama probleem sama isendi ja emaplaadiga kõik 1:1, kuid pole mõõta saanud kaugele vool jõuab, sest puudub tester mõõtmiseks. kui leian kellegi põlva või võrumaalt, kes mõõdaks ära saaksin teada, kas kahjuastused sama suured, võibolla on targem tellida uus emaplaat. hoian ennast teemaga kursis ja kui ära mõõta saan, eks panen ka kirja. lisasin ka pildi, see mahapõlenud diood on silmaganähtavalt ainus märk.

                          Comment


                            #14
                            Vs: Ordi model:S62H emaplaat.

                            Esmalt postitatud dreem poolt Vaata postitust
                            [ATTACH=CONFIG]1619[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]1618[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]1618[/ATTACH]Tere, mul sama probleem sama isendi ja emaplaadiga kõik 1:1, kuid pole mõõta saanud kaugele vool jõuab, sest puudub tester mõõtmiseks. kui leian kellegi põlva või võrumaalt, kes mõõdaks ära saaksin teada, kas kahjuastused sama suured, võibolla on targem tellida uus emaplaat. hoian ennast teemaga kursis ja kui ära mõõta saan, eks panen ka kirja. lisasin ka pildi, see mahapõlenud diood on silmaganähtavalt ainus märk.
                            Tartus võin uurida.

                            Comment


                              #15
                              Vs: Ordi model:S62H emaplaat.

                              Esmalt postitatud Eggy poolt Vaata postitust
                              Tartus võin uurida.
                              Annan teada kui on tarvis, sain läbi tuttava kedagi kes uurib.

                              Comment

                              Working...
                              X