Teade

Collapse
No announcement yet.

Crest Audio CA-18 DV takistid põlenud

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Crest Audio CA-18 DV takistid põlenud

    Tere.
    Sellel isendil on peale võrgu lülitit relee kontaktidega paralleelset pandud takisti ahel.
    Need takistid on muidugi pilbasteks ,tablet kujulised ja musta värvi.Skeemi tähis on neil takistitel R11,R12 ,R13.
    Kas keegi oskab aidata , mis nominaaliga nad võiksid olla, skeem ja see on muidugi unistus.
    Üks lõpp on ka ära aga sellega loodan esialgu hakkama saada.Aga on keeruline ja kriitiline.
    Ette tänades .

    #2
    Vs: Crest Audio CA-18 DV takistid põlenud

    Tegemist on varistoridega = ülepinge kaitse . Need võib lihtsalt maha lõigata , kui asendust pole . Väljaspool linna soovitaksin siiski asendada või kasutada mingit muud ülepinge kaitset.

    Comment


      #3
      Vs: Crest Audio CA-18 DV takistid põlenud

      Ei ole tegu varistoridega, vaid ikka termistoridega. Mark SL32-5R020. Otstarve - piirata sisselülitamisel tekkivat voolupulssi. Kui kaitsmed vastu peavad sisselülitamise, siis pole neid ka vaja. Aga kas igal pool ka nii on? CA-18 võimsus on üllatavalt suur ja trafo üledimensioneeritud ehk tegu on profikasutuseks mõeldud supparivõimendiga. Vabandan, kui kui CA-18DV peaks olema impulsstoitega. Küsima peaks kas DIGIKEY'st või FARNELL'ist. Täiesti saadaval. Kui asi nii hull, et võimendi skeemi ka vaja, siis CA-18 skeemi võin leida küll.

      Comment


        #4
        Vs: Crest Audio CA-18 DV takistid põlenud

        Tere.
        Asi on hull!Nagu aru saan on need takistid(termistorid) pandud relee kontaktidega paralleelselt .Kui relee lülitub siis lühistatakse takistid ära ja täis vool ja pinge läheb trafo peale.Ühel võimul oli sama põhimõte aga tollel oli impuls toide.Vool läheb algul läbi takistite trafole ja relee mingil ajal lülitub ja lühistab takid.Arvan ,et süsteem ei luba releed enne lülitada ,kui ülekoormust ei ole.Muidu põletab kõik maha nagu selle võimuga juhtus.Kõik lõpu transid on lühises ,mis on minu praktikas esmakordne ja mõlemad kanalid.Keegi on ühe kanali lahti ühendanud toitest ja teise ka ,siis lõpuks ära kõrvetanud.Jutt oli selline keegi väitis ,et moonutab ja kolmas vend ei uskunud ja ühendas ,lõpp tulemus tulemeri.Kokku ühel kanalil transe 16 tk.Kõige odavam koht ,mis leidsin tuli nende transide hind 3000 eek. kokku.Võim on võimas ja raske .Seal on ka mingi väljakate rivi neist üks oli läbi.Rohkem pole asja uurinud vaatan ,mis omanik kostab huvi oleks tööle saada aga kallis lõbu vist materjali suhtes.Väike vääratus ja ja jälle suits väljas.Muud transid tundusid korras olevat.Kas ilma termistoridega(lühistada) tasub proovida.

        Comment

        Working...
        X