Teade

Collapse
No announcement yet.

Rikkis - TANDBERG FM stereo receiver TR-200 (heli = ülinõrk)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Rikkis - TANDBERG FM stereo receiver TR-200 (heli = ülinõrk)

    Tere,

    Olen siis foorumis uus. Elektroonika kohapealt olen algaja.

    Aparaat : Norra TANDBERG FM STEREO RECEIVER TR-200

    Soov : korda saada, ning võimendada 2 x S90 kõlarit ja 2 x 25AC-109 vene kõlarit.

    FM Stereo Receiver TR-200 Radio Tandberg Radio; Oslo, build 1971, 16 pictures, 3 schematics, Norway, tubes, semiconductors, Broadcast Receiver - or past WW


    Probleem : Sõbral oli antud masin üle, ning mõtlesin ta kasutusse võtta. Ühendasin juhtmed külge ning hakkasin katsetama ning heli ei ole. Seejärel kiikasin sisse, et ega kuskilt midagi ei ole läbi põlenud, uurisin kaitsmeid. Üks lagunes käes ära, vahetasin ta välja et näha kas tööle saab 4 A vastu ( peaks olema 5 A ) mõtlesin, et vahe ei tohiks olla tohutult suur, ning kui midagi kuskil peaks lühises olema siis kaitseb see ära. Kaitsmed olid "plaadil" kõigi muude elementidega. Tegu ei olnud siis sissetuleva kaitsmega. Katsetasin edasi, ning lõpuks proovisin kõrvaklappe. Ilmus, et heli on aga väga nõrk. Keerates kõik põhja said tasakesi kuulata kõrvaklappidest midagi. Kõlarist said pea vastu kõlarit surudes midagi kuuldud. Uurisin sisemust, vaatasin maandused üle, ning üks oli lahti, keerasin ta kinni, ning jätkasin katsetamist. Katetasin erinevaid väljundeid kõlari jaoks. Proovisin erinevaid sisendeid TAPE (monitor) / EXTRA / PHONO midagi ei muutunud heli oli ikkagi ülinõrgalt.

    Konsulteerides sõbraga kes seda aastaid tagasi oli kasutanud, mainis et talgi oli sama probleem olnud, kuid kuidagi vahepeal hakkas tööle asju näppides. Proovisin kõik näppida ei toimi.

    Kas keegi oskab aidata, kust mida mõõta või viga otsida ?

    Kui keegi ei oska siis ehk keegi oskab soovitada mõnda tuttavat, ennast, kohta kus keegi odavalt pilgu peale viskaks ?

    #2
    Vs: Rikkis - TANDBERG FM stereo receiver TR-200 (heli = ülinõrk)

    Esimesena kahtlustan külmjooteid tegemist ikkagi üsna vana aparaadiga.Teiseks kõikvõimalikud nupud ja lülitid mis võivad olla tolmu ja mustust täis ja ei anna ühendust.

    Comment

    Working...
    X