Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi HITACHI HA-3700 - lõputransside vahetamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Võimendi HITACHI HA-3700 - lõputransside vahetamine

Tervist.

Mõtlesin antud võimendi ellu äratada, ühtlasi püüdes meelde tuletada ammuõpitut...
    Diagnoos - lõputransid läbi - oli võimendile targemate poolt juba antud.
    Sees 2 radikat, kummagi küljes NEC B617 ja NEC D587. Jalad sai plaadilt eemaldada lihtsalt ja tester andis ühe radika küljes olevatele transsidele ühese vastuse - kollektori-emitteri vahel u 1 oom. Teise radika omad olid vastavuses teooriale, st võiks töötada.
    Google teatas mulle, et sellise nimetusega elukaid ilmas enam ei tunta, otsigu ma 2SB617 ja 2SD587-t.
    Otsisin ja andmeidki sain, kuid müüa neid ikka keegi ei pakkunud.
    Asenduste otsimisel jõudsin vene paari KT 829A ja KT 853A juurde, mis ka kohe võtta olid.
    Nüüd aga..testriga mõõtmisel selgus (minu jaoks) huvitav vastuolu - KT-del olid B-E ja B-K normis, kuid K-E mõõtmisel näitas tester ühtepidi väiksemat takistust...justkui diood oleks lisatud..?? Andmete järgi nagu ei avastanud mingeid erisusi. Originaalidel, teise radika küljes olevatel, sellist juhtivust ei esinenud.
    Kogenumad remontijad - olen ma õigel teel?
    Mida võiks sinna asemele panna?

Vs: Võimendi HITACHI HA-3700 - lõputransside vahetamine

Need peaks vist olema liittransistorid, h21e>750, sellepärast ka selline testri näit.

Comment

Kui nad sisse panna - tea, kas ja kuidas see kõik tööle hakkab?

Comment

Ei ole olnud vajadust sellistega midagi asendada, aga proovida võib, iseasi kuidas helikvaliteedile mõjub. On kasutatud amatöörskeemides veel suurema h21e-ga. Teoreetiliselt ei ole liittransside kasutamisel vaja lõputranssidele eelnevaid transse. Katseta, saad targemaks. Üks nipp on, kuidas remontimisel ja sellele järgneval reguleerimisel uuesti lõputransse mitte maha põletada. Nimelt lõppvõimendisse tulevad +/- toitejuhtmed tuleb katkestada ja selle katkestuse kohta vahele ühendada 100-150 oomised ca 10W takistid. Need piiravad vea või paigast ära oleva reguleerimise korral lõputransside voolu ja need ei kõrbe ära. Saab reguleerida kõlarite otstele 0V, lõputransside kollektori voolud ka enamvähem paika. Kui kõik korras ja teeb häält ka, võtad takistid ära ja teed viimase regulli. Korra ei viitsinud neid takke panna, midagi oli veel nihu ja lõputransid läksid hoobilt, ei aidanud kaitsmed ega midagi.
        viimati muutis kasutaja Scott; 23 m 2010, 04:41.

Comment

Et end uurimisel kindlamalt tunda, proovin natike aparaadi skeemi otsida, nii igaks petteks..Reguleerimiseks on vist mõeldud seadetakistid õnnetuskoha lähedal?
          Tänud igaljuhul.

Comment

Need jah, kui neid on, alati ei tarvitse olla. Kui neid kaks on, siis üks reguleerib lõputransside kollektorite voolu signaalita olekus ja teine alalispinget nulli kõlari otstel. Kontrollima peab alati peale juppide vahetust, on neid reg. takke või mitte. Kontrollimisel ja reguleerimisel kasuta kõlari asemel koormustakistit.

Comment

Skeem: https://docs.google.com/leaf?id=0B51...thkey=CPuMquMI

Ei ole veel transse sisse jootnud..mõõtsin toidet, transistore lõppvõimendi plaadil ning tegin katse sisse lülitada ilma vigaste transistorideta. Skeemil lk 6 (loodan, et link avaneb) on väike õpetus, kudas regullida. Terve kanali(R) seadetakistid seadsin nõutud asendisse ning soovitatud kohal mõõtes oli tõesti u 10 millivolti...Vene TL-testril on muidugi max 100mv, mis vist eriti täpne pole. Kuid ma ei saanud päris täpselt aru, mida punkt 2 nõuab...Punkt 1 - sea esmalt paika see 7 millivolti; 2 - reguleeri teisest takistist minimaalseks - ja ikka 7mv?
              Testriotsad on ju ühe ja sama koha peal?
              viimati muutis kasutaja Scott; 27 m 2010, 02:57. Põhjus: kokku

Comment

Working...
              X