Teade

Collapse
No announcement yet.

Sony KV-25C5E ei lülitu sisse, vilgutab 2 korda tuld

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Sony KV-25C5E ei lülitu sisse, vilgutab 2 korda tuld

    Tegemist siis telekaga Sony KV-25C5E, chassis FE-1. Keset vaatamist läks stand-by-sse vilgutades 2 korda tulukest. Lükkasin lülitist välja ja kohe tagasi lülitades vilgutas jälle 2 korda tulukest. Ootasin minuti ja proovisin uuesti. Nüüd töötas umbes 5 minutit normaalselt ja siis läks uuesti stand-by seisu veakoodiga 2 vilgatust. Edasi enam tööle ei läinud, oota palju tahes.
    Võtsin teleka lahti ja selgus, et realõpu transistor 2SD2539 on lühises. Homme saan Serigost uue tuua. Küsimus on, et kas transi riknemine ei või olla tagajärg mõne muu komponendi riknemisest, näiteks sellesama transi kollektoris olevad kõrgepinge konded.

    #2
    Vs: Sony KV-25C5E ei lültu sisse, vilgutab tuld

    Veakood 2 vilgutamist tähendab kaitselülituse (OCP) rakendumist. Järelikult pidi mingi ülekoormus tekkima. Ilmselt see transistori läbipõlemine on tingitud mingist muust veast, võib isegi nii olla, et toiteplokk annab normist kõrgemat pinget. Võib selline viga olla, mis teatud aja tagant ilmneb. Igatahes jamamist võib palju olla. Neid kondesid muidugi mõõta. Kunagi oli juhus türistoridega realaotusega, et mõõtes testriga kõik nagu korras, aga pilt teeb igasugust vigurit. Lõpuks tuli välja, et ühel 1000 voldise pingega kondel tekkis pinge all ülelöök, aga testriga mõõtes lühist ega lekkimist ei näidanud. Veakoodid, kvaliteetne skeem ja veidi muud juttu vene keeles http://www.d43d.ru/forums/index.php?...s&showfile=102 Selle kätte saamiseks tuleb kasutajaks registreeruda.

    Comment


      #3
      Re: Vs: Sony KV-25C5E ei lültu sisse, vilgutab tuld

      Nii, telekas korras. Pärast transi vahetust sai siis uue veakoodi 4 vilgatust umbes 10-15 sekundit peale sisselülitust. Mõned korrad proovimist ja pilt tuli ette. Kopsimine reatransi piirkonnas pani jälle pildi tasku. Lähemal vaatlusel selgus, et reatransi baasiahela väike sidestustrafo T531 välundmähise üks jalg omab külmjoodet. Natuke tina ja probleem oli lahendatud.

      Comment

      Working...
      X