Mainitud võimu vasak kanal jukerdab (põrin, mis valjeneb vol nupu keeeramisega) Niipalju leidsin, et viga eelvõimus. Eelvõimu toite stabika vd6 vahetasin ja dioodi vd2 asemele sai 1n4148. Nüüd siis VT3 baasil 13,5V (sama nagu korras oleval kanalil). Emitteril 14,6V, ehk siis tiba palju? VT1 baasil kõikuv negatiivne pinge 2-6V. Kontrollnaja totska KT3 punktis peaaaegu praktiliselt null. Tahaks kuidagi välistada valede juppide maha jootmise, sest plaat on jube õrn ja pole mul kuigi asjalikku kolbi ega tinapumpagi. Lisaks veel see, et konstruktsioon on ligipääsetavuse koha pealt õudusunenägu. Kes on lahti harutanud, see teab. Peaks siis kahtlustama kivi, mis sai ülepinget stabika rikke tõttu? KR574UD1A asemele vist mingid suvalised lääne opakad ei sobi? Skeem siin: http://download.qrz.ru/pub/hamradio/schemes/audio/amplifiers/ar29.djvu
Teade
Collapse
No announcement yet.
Odyssei 010 eelvõimu põrin
Collapse
X
-
Vs: odyssei 010
See mõni kümnendik siia-sinna lubatud VT3 emitril. Mis need pinged DA3 teistel kontaktidel teevad ja eriti punktis KT1 ning DA1 kontaktidel. Kui DA1-ga midagi korrast ära, siis mõjub see DA3 väljundisse, lahtisidestuskondekaid pole nende vahel. Üks seletus VT1 baasil valele pingele oleks mõne elektrolüüdi või keraamilise konde lekkimine, aga need KT-1 konded pole eriti probleemsed olnud ja samuti kilekonded. Põrin tundub päris sisendist tulevat, helitugevuse pote kõige ees. Samas lüliti SA1.1 asendis lühistab opaka sisendi min helitugevuse juures massi. Pead lihtsalt sisendist alates pingeid kontrollima ja võrdlema teise kanaliga, siis näeb, kus vahe sisse tuleb. KP574 asenduseks on pakutud LF357 venekeelses kirjanduses.
-
Vs: Odyssei 010 eelvõimu põrin
Esmalt postitatud vuss poolt Vaata postitustLisaks veel see, et konstruktsioon on ligipääsetavuse koha pealt õudusunenägu.
Ühel just vahetasin VT3-e välja. VT3 püsivooluallikas mille reziimi pole mõistlik mõõta maa suhtes, antud juhul mõõta KT6 suhtes, B-l peab olema umbes 1,2V(kahe siirde päripingelang) ja E-l 0,6V,E-B vahe peab olema 0,6V, vool umbes 9mA.
Opakaid olen asendanud TL071-gaVÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE
Comment
-
Pinged DA3 kontaktidel v.a. siis väljund on sarnased korras oleva kanaliga. KT1 punktis +13mV ja korras oleval kanalil punktis KT2 -17mV. See kribal peaks ok olema?
VT3 pinged mõõdetuna KT6 suhtes on nii, et baasil ilusti 1,2V aga emitteril null. Voolu sealt siis läbi üldse ei lähe?
Jooksin oma viletsa ossi ka käima. Moonutuse pilt eelvõimu väljundis: http://hot.ee/surfileht/ossipilt1.jpg Sellel pildil siis paluks mitte tähelepanu pöörata siinuse tippudele. Need lihtsalt ei mahtunud ekraanile. Ossiga mõõtsin ka KT1 ja KT2 punktides ja tulemus sarnanes. Ehk siis DA1 peaks korras olema. VT1 baasil näitas tugevat moonutust.Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.
Comment
-
Voolu VT3-st läbi ei lähe , transi katkestuse moodi.
Signaali annab ju vähendada et mahuks ekraanile, katked signaali keskel näitavad voolu puudumist.
Kas VD6 oli lühises või katkestuses, viimasel juhul mina vahetaks kõik 4 opakat välja, et mitte seda nõmedust varsti jälle lahti võtta, tinasukk abiks.VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE
Comment
-
Tänud abistajatele. Oligi VT3 katkestuses. Nüüd pinged ok ja justkui kõik funkab. Eks homme värskema peaga vaatab veel üle ja kruvib kokku.
VD6 oli pooleldi katkestuses. Ehk siis mõned mõõtmised näitasid katkestust, mõned mitte. Pinge oli -15V asemel -24V, eks ma selle pärast tõttasingi seda vahetama. Esialgu opakaid ei puutu. Pole sobivaid käepärast. Loen veel odyssei teemad üle. Kui kaas maas, võiks ka lõppude jõudevoolud üle regullida ja ehk miskit modida. Mäletamist mööda soovitatakse see eelvõim enamasti küll suure kaarega metsa lennutada. Vol nupp ka jukerdab. Olen seda puhastanud, aga ühe koha pealt ikka raks sees. Vist mõni takk tuksis. Aga ligi ei pääse ju Muidu poleks hullu, aga Murphi seaduse kohaselt, kui vol nupul on üks ragisev koht, siis elukaaslane keerab nupu alati just sinna asendisse..viimati muutis kasutaja vuss; 09 m 2010, 01:48.Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.
Comment
-
Ühel just vahetasin pote välja, kuna eelarve niigi lõhki siis panin selle http://www.serigo.ee/product_info.ph...ducts_id=78807 , tänapäevased praktiliselt võrdsed. Tuli vahetada kuna kahes koha katkes maapoolne ühendus ja edasi läks täismats. Kinnituseks plekist vahetükk, et saaks natuke tahapoole, toonkomensatsioon jääb ära, tänapäeval kuuldemänge enam ei kuulata.
Kas lõppvõim täpselt skeemil toodu või vanem variant?VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE
Comment
-
No asusin võimukest siis parendama, kui kaas üksiti juba maas on. Toiteplaadi konded vahetasin ja reguleerisin toiteõlad võrdseks. Jõudevoolu 100mA täpsustasin ja väljundi keerasin ka võimalikult nulli. Seadepoted olid hirmus tundlikud. Ilma võimaluseta harmoonilisi mõõta muidugi ei tea, kas üldse läks midagi paremaks või halvemaks. Vene keeles täitsa olemas tehase remondi/häälestusjuhend ja modimisõpetus alates juhtmete vahetusest kuni uue eelvõimu ehituseni. Iseasi, et kui nii põhjalikult asi ette võtta, siis on vist juba mõtekam kaasaegsetel juppidel uus võimendi ehitada.Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.
Comment
Comment