Teade

Collapse
No announcement yet.

Arvuti toiteplokkide remondiõpetusi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Arvuti toiteplokkide remondiõpetusi

Ehk siin foorumis keegi oskab mind aidata. Mul on ca 20 arvuti toitekat mis vajavad parandamist, aga ma ei oska kuskilt alustada.
    Äkki keegi oskab puust ja punaseks teha, kuidas üldse viga tuvastada?

Vs: Toiteplokkide remont.

Esiteks alustad visuaalsest vaatlemisest, kas midagi on kõrbenud, elektrolüütkondensaatorid punnis, võrgukaitse terve. Kui silmaga nähtavaid vigu ei ole, tuleb hakata põhjalikumalt süsteemi uurima.

Comment

Vs: Toiteplokkide remont.

Tasub kontrollida +5VSB pinget (lilla juhe), kui +5VSB on olemas, võib kahtlustada näiteks väljundpingete viga.
      +5VSB jaoks on eraldi trafo, "kaitse" jaoks on teine ja väljundpingete(-5V/-12V/+3.3V/+5V/+12V) jaoks kolmas trafo.
      http://hparchive.com/
      https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Vs: Arvuti toiteplokkide remondiõpetusi

Ühel codegen toitekal oli jootmistöö halvasti tehtud ja lühis sees.
        Peale lühise lahti jootmist on juba 6 kuud probleemidetta töötand.

Comment

Väga tubli soov !
          Alustada tuleb impulsstoiteplokkide üldiste tööpõhimõtete ja skeemitehnika tundmaõppimisest.
          Teooria internetist ja praktika plokkide laipu lahates.
          Kui sellega enne natukenegi tegeleda, ei ole siin sellise sõnastusega küsimust enam küsida vaja.
          Kui tundub raske ja arusaamatu, tuleb alustada millestki lihtsamast, näiteks elektroonika põhitõdedest.
          Jõudu tööle!

Comment

Esmalt postitatud Jacob poolt Vaata postitust
            ca 20 arvuti toitekat mis vajavad parandamist, aga ma ei oska kuskilt alustada.
            Näiteks siit:
            Ремонт блока питания компьютера это раздел Схемы нащего сайта, который поможет вам лучше разобраться в даной тематике

Comment

Toited hakkavad vaikselt juba korda saama.

Comment

Esmalt postitatud ints115 poolt Vaata postitust
                Toited hakkavad vaikselt juba korda saama.
                Räägi siis teistele ka, kuidas tegid ja mis viga oli.

Comment

enamustel on konded punnis ja dioodisillad läbi, juppe võtsin teiste toitekate seest

Comment

Päris halb on nii teha kui pead teistest toidetest juppe võtma, pmst topelt töö, aga kuna lasin hinna väga madalale siis juppe ei saa osta ja "jacob" oli nõus.
                    Ja eks ta ole huvitav ka, saab uusi teadmisi juurde, mõnel toitel olid konded ikka väga ära.

Comment

Esmalt postitatud ints115 poolt Vaata postitust
                      Päris halb on nii teha kui pead teistest toidetest juppe võtma, pmst topelt töö, aga kuna lasin hinna väga madalale siis juppe ei saa osta ja "jacob" oli nõus.
                      Ja eks ta ole huvitav ka, saab uusi teadmisi juurde, mõnel toitel olid konded ikka väga ära.
                      Vaatan, konde punnis. Vahetan ära. Hakkab tööle. Mõne kuu pärast jälle punnis. Aru ma ei taipa, mis uusi teadmisi see küll annab. Aga võibolla olen lihtsalt maksimalist.

Comment

MBGV tüüpi konde tuleb asemele torgata ja aastaid hiljem saab ka neid sealt veel võtta teise remonditava toiteploki jaoks
                        Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Esmalt postitatud mikumaku poolt Vaata postitust
                          Vaatan, konde punnis. Vahetan ära. Hakkab tööle. Mõne kuu pärast jälle punnis. Aru ma ei taipa, mis uusi teadmisi see küll annab. Aga võibolla olen lihtsalt maksimalist.
                          Ega kondede vahetamist uute teadmistena pole silmas peetud. Kondede vahetus on selge tal juba aastaid

Comment

mikumaku Vaatan, konde punnis. Vahetan ära. Hakkab tööle. Mõne kuu pärast jälle punnis. Aru ma ei taipa, mis uusi teadmisi see küll annab. Aga võibolla olen lihtsalt maksimalist.
                            nagu ma vastasin, et enamustel selline viga, mitte kõigil tasuks enne lugeda kui sõna võtma hakkate.

Comment

Working...
                            X