Teade

Collapse
No announcement yet.

Bassivõimendit vaja elustada

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Bassivõimendit vaja elustada

Tere!

~Üks võimendi vaja elule tagasi aidata, suht lihtne bassivõimendi, 2 IRFP 240 transsi lõpu astmes, kaitselülitusega.

kaitselülitus ei lülita enam elementi taha lõppastmele, relee peaks olema töökorras.

suure tõeneäosusega transid läbi 2tk, aga ehku peale vahetama neid ei viitsi hakata.

Seega - keegi oskab-viitsib asja üle vaadata, või variant 2: juhendada kuidas ise lihtsate vahenditega kontrollida transside elusolekut.

Olen nõus motiveerima rahaliselt või 6packiga
    PS: vabandan topeltteema pärast, aga alles peale töövahenduse foorumisse teema tekitamist avastasin remondifoorumi :/

Vs: bassivõimendit vaja elustada

Mis võimendiga täpsemalt tegemist? Ehk saaks mõne mudeli teada, või on isetehtud?
    PS! asukoha mainimine oleks teretulnud.

Comment

Senini hästi tõestanud lihtne meetod MOS-FET kontrollimiseks on Vgs mõõtmine.
      -superradical-

Comment

OI!

Vabandan piirkonna puudumise pärast. Asukohaks siis Tartu.

Tegu on Mingise Vido Soundmaster bassivõimendiga. Ostetud siis minu teada kah kuskilt siit või HV foorumist, sellisena nagu ta praegu on ja väidetavalt lihtsalt remonditav.

To radiotehnika - usun, et see võib olla absoluutselt kõige parem meetod transside seisu- või istekorra kindlakstegemiseks, aga kahjuks või õnneks puudub mul igasugune teadmine VGS mõõtmiste läbiviimiseks.

Comment

Siin üks skeem:
          http://www.passdiy.com/pdf/matching.pdf

Sina kasuta seda skeemi mis N-ch sest IRFP240 on N-kanaliga, Vgs punktidese ühendad Voltmeetri või testri mis DC piirkonda lülitatud, 20V on sobiv piirkond, näidu peaksid saama tavaliselt 3-4V vahel, kui see puudub või tulemus on peaaegu sama mis Vds pinge siis on trans(id) hukas.
          R1 mina olen lihtsama testi juures IRFP seeriatel kasutanud 300-390 oomist takistit, võimsusega ~25-50W (pole eriti oluline, võib väiksem ka olla aga suure vooluga testimisel kuumeneb see siis rohkem).
          Pinge +15V, +30V ja paremal juhul ka (tulevase) võimu tööpinge aga siis R1 ka teine juba. See on natuke ekstreemsem lähenemine, Vgs on üldiselt parim komplementaaride valimiseks.
          Kui transid õhtal siis asenda need parem IXYSe IXTK82N25P transsidega näiteks (hind ELFAs ~6€ tk aga seeeest on need transid kordades ka jõulisemad ja robustsemad kui IRFP-d).

Selle lihtsa veaga võiks tegeleda aga six-pack ei motiveeri eriti (niisuur õllesõber ka ei ole).
          -superradical-

Comment

Tänud raadiotehnikale, arvan, et kui näpuga rida ajada, siis suudaksin ka iseseisvalt selle testi läbi viia, aga samas - kui ise viin ja toon, ehk oled siis millegi muu eest-nimel nõus selle asja üle vaatama? motivatsioonipakette ju mitmesuguseid, alates klassikalisest "mina pakun sulle 10 liitrit õunamahla" kuni mõne elektroonikajubinani ja sularahani välja, kuigi olen üldiselt rohkem naturaalmajanduse pooldaja

Kui transid läbi, siis eks nende soetamine läheb niikuinii mingi kopika maksma - ehk siis mingi viisakas summa motiveeriks, a'la 5+... eurot tunni eest?

Ei tea mis pakkumist teha, aga võimendi tahaks vägaväga mõne päeva jooksul toimima saada.

eks seedi seda, või kui keegi teine ehk viitsib natukene ligimest aidata nõu ja/või jõuga siis võib julgelt häält teha, miljoneid maksta ei suuda, kuid pakun seda mis on!

Comment

Pm. see 5€/h variant sobib, kui ulatuslikku komponentide asendamist ei ole siis 10€ kogu teema + muidugi jupid ise (mida leian isegi soodsamaid kui ostes, IRFP seeriaid ka on kohe olemas ja ootama neid ei peaks ning soovi korral ei oleks kallim ka valida paar elektriliste parameetrite järgi).
              Enne neljapäeva ei saa, kui soovid siis võta PS teel ühendust ja anna oma kontakt.
              -superradical-

Comment

Aga selge!

vahetame PM siis kontakte

Comment

Working...
                X