Teade

Collapse
No announcement yet.

Digipeegel Olympus E500 katki

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Digipeegel Olympus E500 katki

Tere.

Üks õhtu lõppes mu Olympus E500.
    Lihtsalt laua peal seistes pärast tubast kasutamist enam pilti ette ei võta.
    Ma kahtlustan, et see On-Off lüliti on läbi.
    Kas keegi on ise proovinud Olympust parandada?
    On keegi üldse proovinud fotokat parandada?
    Mure selles, et keegi ei taha mu fotokat korda teha, seega peab ise selle asja ära tegema.

Ootaks mingisugust teema arendust sel teemal. Äkki on kellelgil häid näpunäiteid kuidas üldse asjale läheneda.
    Ma ei kujuta ausalt ettegi mis mind ees ootab, kui ma selle korpuse lahti keeran.

Vs: Digipeegel Olympus E500 katki.

http://qman.fotokala.ee/ Kas sellisest leheküljest võib abi olla?

Comment

Väga äge leht. Ja tundub, et see võib olla selline "parandus" kus jääb paar kruvi ja juhet üle.
      Aga teen proovi. olympuse esindus küsib selle eest ca 160 Euri. Ma saan vist teise kaamera selle raha eest juba.

Kas kellelgil on muidu E500 kodus? Kui ma seda natukene nagu raputan, siis on väike tunne, et midagi kolksub sees. Kuid see võib vabalt normaalne olla. Ei mäleta enam nii täpselt.

Comment

pole sellist näppinud, aga kas aku kontaktid oled üle vaadanud?

Comment

Vaatan õhtul üle selle asja!

Lugesin netist http://www.velocityreviews.com/forum...s-problem.html

Kellelgil veel sama jama olnud. Küll teise kaameraga, aga tundub sama olukord. Mulle vist see lahendus seal ei sobi, sest too on seebikarbi kohta.

Comment

Mitmel juhul olen mõistliku hinnaga abi saanud: http://fotoremont.ee/

Comment

Hetkel tundub et akupakis on probleem. Kuna teist akut pole, siis saan homme kindlama vastuse.

Comment

Vaatasin aku üle. Tundub, et on läbi. Aga samas, võtsin paki lahti. Elementidelt tuleb pinge peale. Klemmidel pinge puudu.
                Jootin selle skeemijupi pakilt maha ja peale tagasi, pinge tekkis klemmidele.
                Kuid kui panin fotokasse, siis oli sama seis uuesti, pinge kadunud.

Kas on võimalik, et aku on läbi? Või on fotokas ikkagi läbi. Peaks mõõtma, mis voolud seal liiguvad.
                Võimalik, et see skeemijupp seal kuidagi organiseerib pinget, aga ma päris täpselt ei ole seda teemad kunagi uurinud.

Küsimus akupaki uuendajatele.
                Oletame, et mul on elemendid läbi. Olin unustanud viimasel ajal paaril korral fotoka sisse ja laua peale seisma. Tõenäoliselt toimus tühjaks laadimine, mis on minu mäletamist mööda akule kahjulik.
                Kas see võiks olla realne põhjus?
                Kui tõenäoline on, et see regulaator-skeemi jupp on otsa andnud? See peaks olema üsna lollikindel asi.

Ma ei oska midagi täpsemat praegu veel öelda.
                viimati muutis kasutaja served; 23 m 2012, 13:27.

Comment

kui on liitiumaku, siis see skeemijupp on a ja o. ilma seda resettimata või
                  ümberprogemata ei aita ka uute elementide panemine, skeemijupp "mäletab" oma seisundit.

Comment

Selge. Tellin uue aku kusagilt siis.

Comment

Uus aku lahendas probleemid. Imelik, et aku nii ära suri, sest eelnevalt töötas veatult ja kestis mitu sada pilti ilma probleemideta.

Suured tänud kõigile!

Comment

on endalgi ette tulnud: ühe kaamera aku suri külmast (väljas sai filmitud -25 kraadiga),
                        läpaka oma aga kuumast (30 tsüklit oli, 2010 suvel +35se välistemperatuuriga kaotas kogu mahtuvuse lambist)
                        mõlemal puhul kahtlustan just selle skeemijupi viga

Comment

Working...
                        X