Teade

Collapse
No announcement yet.

Radiotehnika mr-5201 viga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Radiotehnika mr-5201 viga

    tere, selline mure, et kui kuulasin muusikat vaikselt, hakkas võimendi järsku jube kõvasti plärisema, heli vist ei tule(vähemalt ei kuulnud), ning volüümi nupp ei mõjuta, VU-meeter on põhjas, aga kui panen nt. arvuti järgi, siis hakkab ilusti tööle, kuid plärin ikka sama, sain ühe U-101 seest need suured kondekad, 4 tükki ja vahetasin ära, kuid ikka sama, ning lõi kõlarikaitsme välja, eesvõimu ühendasin ka korra tagant ära, kuid ei aidanud, eriline elektroonikaspets pole, kuid midagi ikka jagan, ning sooviks selle uuesti tööle saada., Äkki keegi oskab aidata?

    #2
    Re: Radiotehnika mr-5201 viga

    see värk on muidugi kah, et ma ei ole kindel, kas need kondekadki terved on, mis külge sai pandud, kuna teine võim ka kaua seisnud, on neid võimalik kuidagi testeriga mööta?, ning kui uued osta, kas siis piisab vaid neist, või tuleks mingid veel osta?

    Comment


      #3
      Vs: Re: Radiotehnika mr-5201 viga

      Esmalt postitatud Tarvks poolt Vaata postitust
      see värk on muidugi kah, et ma ei ole kindel, kas need kondekadki terved on, mis külge sai pandud, kuna teine võim ka kaua seisnud, on neid võimalik kuidagi testeriga mööta?
      On küll võimalik mõõta testriga, mis mahtuvust ei mõõda. Lülitad testri takistuse mõõtmise peale. Kui nüüd tester kondensaatoriga ühendada, analoogtestriga (kellaga testriga) hea jälgida, siis osuti teeb korras kondensaatori korral jõnksu nulli suunas. Mida suurem mahtuvus, seda suurem hälve. Kui nüüd kiirelt testri otsad ringi vahetada, siis hälve on suurem. Korras kondensaatori puhul langeb osuti tagasi lõpmatuse suunas, mida suurema mahtuvusega konde, seda aeglasemalt, sõltub muidugi mõõtepiirkonnast. Kui tester sellist jõnksu ühendamisel ei tee või jääb kohe pidama mingil takistusel, siis selline konde ei ole enam töökorras. Elektrolüütkondensaatorite puhul, kui testri juhtmete polaarsus ei ühti konde polaarsusega, võib jääda näitama mingit suurt takistust, teistpidi juhtmed ühendades peab ikkagi praktiliselt lõpmata suurt takistust näitama.
      Eks pead kõik toite elektrolüüdid esmalt ära kontrollima, aga kui seal võimendis on alles originaalelektrolüüdid, siis juba parem need kõik uute vastu vahetada. Kui siis viga säilib, tuleb hakata muud põhjust otsima.

      Comment


        #4
        Re: Vs: Re: Radiotehnika mr-5201 viga

        nonii, sain tööle lõpuks, läbi oli üks 50v, 500µF kondekas, kodustest varudest kõige lähedasem, mis leidsin oli 35v, 470µF, kas see sobib sinna või oleks mingi parem variant?

        Comment


          #5
          Vs: Re: Vs: Re: Radiotehnika mr-5201 viga

          Mahtuvusega ei tohiks probleeme olla, kaasajal 500uF kondensaatorit polegi, on 470uF ja siis 680uF, aga kontrolli, palju pinget kondensaatoril on. Kui alla 35V on, siis pole probleemi, aga kui väga lähedal või üle, siis pead panema sinna kõrgema pingega isendi.

          Comment


            #6
            Re: Radiotehnika mr-5201 viga

            27v oli täpselt, ehk siis peaks sobima?

            Comment


              #7
              Vs: Re: Radiotehnika mr-5201 viga

              Sobiks see kui plaanid uue panna. 560uF 50VDC
              https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa/init.do?item=67-239-25&toc=19089
              500uF on ka täiesti olemas, kes otsib see leiab.
              Põhimõtteliselt tuleks valida tööpinge ~1,5 korda suurem... aga 35V peaks ka sobima probleemideta...
              http://hparchive.com/
              https://worldradiohistory.com/index.htm

              Comment


                #8
                Re: Radiotehnika mr-5201 viga

                Paistab et on siis korras hetkel, millalgi tulevikus tuleks siis teised ka ära vahetada, ei tea kaua needki peavad, aga igatahes Suured tänud abistajatele!

                Comment

                Working...
                X