Teade

Collapse
No announcement yet.

TV Salora 3321 pilt laiali määritud

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    TV Salora 3321 pilt laiali määritud

    ei oskagi seda defekti teisiti kirjeldada, kui laialimääritud pilt - kõik kujutised on paremale poole oma õigetest piiridest välja venitatud

    juhtus see vist üsna ootamatult ja äkiliselt, telekat lahti võttes ja kokku pannes (lappasin kineskoobi ja plaadi teise korpusesse). päris kindel ei ole kuna ja kuidas, võibolla ei pannud varem tähele,- sain ta paari aasta eest, aga päris pilti pole sellest kunagi vaadanud.

    kuna oma pika elu jooksul pole ma telekavärki sisuliselt selgeks saanud, ja vaevalt nüüdki teooriat ülelugedes tarkus järsku tuleb, siis palun praktilisi vihjeid , mis plokk võiks sellise jõleda teo eest vastutust kanda?

    Reatrafost fookuse keeramine mõikab ja teeb kujutist hägusemaks/teravamaks, aga "vari" jääb ikka


    #2
    Vs: TV Salora 3321 pilt laiali määritud

    teoorias tundub olevat: videovõimendid ei sulgu pinge langemisel ja jääb mingi nivoo peale.
    et, noh katoodi ja võre vahel jääb vool vaikselt tilkuma.
    põhjuseks võib olla ka puudulik kiirenduspinge ja ka (vari)võre madalad pinged või siis videovõimendil on kuskilt maandus puudu vms või videovõimendi toitepinge on madalam.
    või siis parasiitmahtuvus või mõni vajalik maandusjuhe puudu.

    Comment


      #3
      Vs: TV Salora 3321 pilt laiali määritud

      Arvestades, mida ma temaga tegin, siis kõlab maanduse ja juhtmetega susserdamine tõenäoliselt.
      tänan, siis on praktilised sammud, et kontrollida plaadil üle lahtised "pulgad", mis maandusjuhtmest ilma jäid, st võibolla sai kineskoobi küljest tulev maandusjuhe vale pulga otsa...

      Comment


        #4
        Vs: TV Salora 3321 pilt laiali määritud

        Taas kord on leidnud kinnitust mr.Murphy üks teoreemidest, et kui piisavalt kaua oodata, siis laheneb probleem iseenesest.
        Vastavalt dieteri vihjetele ei läinud ma midagi radikaalselt paigast ära kruttima, lihtsalt ootasin.
        Ja ennäe - ühel kenal käivitamisel oligi pilt sile ja selge. Eks ma natuke sikutasin neid juhtmeid ka, aga ei tea, milline aitas.
        Tänud hea vihje eest!

        Nüüd on salora kõhus pesitsenud tehnika lõplikult ümber asunud 1964ndal aastal Мосгорсовнархоз'i tehases toodetud Start3 nimelise teleka aegumatu disainiga korpusesse ja valmis täitma uusi praktilisi ja igapäevaseid ülesandeid.
        Aga üks probleem ikka tekkis veel.
        Nimelt jäid originaalsed RCA audio- ja videosisendid sügavale kõhtu, kust oli nad vaja välja uuele RCA paneelile saada.
        Selleks pistsin original-RCA-sse mitte-audiofiilse RCA kaabli (kunagi arvutiga kaasas olnud kollastge otstega nn videokaabel), lõikasin selle katki ja tinutasin tagapaneelil uutesse pesadesse.
        Aga siis on pilt värisev mosaiik ja heli nagu polekski.
        Kui ühendan täpselt samasuguse kaabli otse sisemisse originaal-RCA-sse, on kõik tiptop.
        Miks ta, va udupea, ei ela üle kahekordset RCA ühendust? Täiendav massijuhe tagapaneeli RCA massis ei muutnud midagi. VÕi peaks videokaabel olema mingi kindla(laine)pikkusega?

        siin näide korralikust pildist otse-RCA ühendusega (siirudviirud on fotograafeerimise ebaõnn ja liiga kandiline pilt salvestuse formaadi süü)
        viimati muutis kasutaja TeeTL; 18 m 2012, 23:37.

        Comment


          #5
          Vs: TV Salora 3321 pilt laiali määritud

          Hea töö!

          Vaata http://www.oomipood.ee/category/avju...llis/&f_view=s jupp kvaliteetsemat, need odavate kaasatulevate kaablite sisesoon sulab jootmisel vastu varjet, mis niigi hõre ja habras. Kui uued RCA pesad jäävad sinna, kuhu nad on mõeldud, siis võiks plaadil olevad originaalid ka ära võtta ja otsad otse pesaaukudesse joota.
          73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
          ATiP1pN4XeM

          Comment


            #6
            Vs: TV Salora 3321 pilt laiali määritud

            Pikk ootamine seekord ei aidanud, vaid leidis tõestust teooria, et remontija peaks probleemi lahendamiseks esmajoones kasutama pead, silmi ja käsi , mitte internetti ja foorumit. Ei ole midagi lihtsamat, kui ühendada juhtmed õigesti, ikka signaalijuhe pistiku signaaliotsale ja massijuhe pistiku massi, mitte vastupidi. ja ennäe imet, töötab kui kulda.

            Pilt sellest ka mis karu kõhus. Üldiselt võib öelda, et Start-3 originaalkonstruktsioon soosib kõikvõimalikke ümberehitusi.
            Lihtne on kõike ära mahutada, kinnitada ja seejuures ka juurde pääseda.
            Antud juhul kannatas pisut ainult edaspidine remonditavus, kuna otsustasin trükkplaati toetava Salora korpusejäänuse paigutada uue kesta sisse tagurpidi.
            Nüüd ei saa trükkplaati enam lihtsalt tahapoole välja tõmmata.
            Aga kui keegi peaks tulevikus olema nii hull, et võtabki ette 14'' kineskoopteleka remondi, siis küllap saab ta hakkama ka pisiasjadega nagu korpuse eemaldamine viie kruvi abil
            viimati muutis kasutaja TeeTL; 26 m 2012, 08:48. Põhjus: pildiinfo lisamine

            Comment

            Working...
            X