Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia-UM-010 lüüdiravi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Estonia-UM-010 lüüdiravi

    Antud isend pärineb aastast 1990, töötanud veatult terve dekaadi ning seejärel kolikambrisse visatud. Nüüd otsustasin ta ellu äratada.

    Ilmselt tuleb enne voolu alla panemist kõik lüüdid ära vahetada. Aga kust leida asendust toiteploki lüütidele C1-C2 15000 μF? Või riskiks siiski vanad sisse jätta?

    Teine asi, mis tuleks ilmselt ära teha, on sisendi madalpääsfiltri kondekad C1 ja C2 270 pF nominali ansendamine 680 pF vastu. Kas peaks samas ka R3 ja R4 24 kOhm asemel 10 kOhm-i panema? Oskavad ehk asjatundjad täpsemalt öelda?

    P.S. Eelvõimuga läks küll lihtsalt: läks teine pärast lüüdiravi kenasti käima, kuigi ma ei oska öelda, kuivõrd need taiwani kondekad vene omadest paremad on.

    #2
    Vs: Estonia-UM-010 lüüdiravi

    Lõppvõimul neid suuri toiteahela lüüte pole mõtet ära vahetada, need peaksid täie tervise juures olema. R3,R4 võid samaks jätta.

    Comment


      #3
      Vs: Estonia-UM-010 lüüdiravi

      Ok, jäävad siis esialgu sisse.

      Igaks juhuks küsin üle, et millised sümptomid hakkavad ilmnema, kui nende väljavahetamine muutub vältimatuks. Mis kurja nad võivad teha, kui nad korgid eest ära löövad?

      Ameerikast saaks tegelikult asendused ka, kuid VISHAY BC omad (üllatus-üllatus, neid toodetakse Hollandis!) läheksid maksma kuskil üle $150 pluss postitus ja Eesti riigi tolli-, käibemaks ning Eesti Posti teenustasud ja muud katuserahad. Paneb mõtlema.

      Comment


        #4
        Vs: Estonia-UM-010 lüüdiravi

        Ei löö nad kaant pealt naljalt... Ennem on lihtsalt märkimisväärne mahtuvuse kadu võimalik, aga see peaks helis kuulda olema.

        Mina pole mingi võimendi asjapulk, aga niipalju, kui olen targemaid tegutsemas näinud, siis toitelüüte tõesti naljalt ei vahetata. Kui urisema hakkab või heli lihtsalt "lahjaks" jääb, siis ehk vahetada, aga ka sel juhul on enne ilmselt 101 muud võimalikku kahtlusalust.

        Üldiselt näikse kehtivat printsiip, et vahetada ikka võimalikult sihipäraselt ja vastavalt vajadusele.

        Minu kui algaja jaoks on siin ka see uba, et mõni vene trükkplaat, millega olen kokku puutunud, on üsna pirtsakas (rajad tulevad, erinevalt tänapäevastest, kergelt lahti), mistõttu tundub juba üksi seepärast mõistlik minimaalselt torkida.
        viimati muutis kasutaja kaurman; 20 m 2012, 22:40.

        Comment


          #5
          Vs: Estonia-UM-010 lüüdiravi

          Esmalt postitatud LonelyWalker poolt Vaata postitust
          läheksid maksma kuskil üle $150 pluss postitus ja Eesti riigi tolli-, käibemaks ning Eesti Posti teenustasud ja muud katuserahad. Paneb mõtlema.
          Üllatus - üllatus, asi ei ole üldse nii hull. Kui ikka väga kipitad neid originaale vahetama (jah, reaalselt on nad OK tükid kui on korraliku tootja omad - sain mõned toiteplokid nendest võimudest ja tõesti, katsetamiseks on need kasutatud /2 dekaadi vanad konded kuratlikult korralikud, ei ütleks, et uute lääne omadega parem oleks!) siis need ei ole sugugi nii kallid, Vishay on OK firma, ei saa midagi paha ütelda, paljud Hi-End tootjad kasutavad neid ja ei ole nad ka kallid kui otsida õigete edasimüüjate juurest.

          Aga, tulles selle pika bla-bla-bla juurest tagasi siis mina võtaks need:
          http://search.digikey.com/us/en/prod...324-ND/2095938 - ma tahaks ise ka sealt hirmsasti tellida aga ka mul ei tule summa kokku (maksud muidugi lähevad juurde aga soodne tuleb siiski).
          Mina neid Taiwan-i kondekaid eriti ei usaldaks, on sealgi häid (paljud kvaliteetseid tootvad firmad toodavad oma toodangu just aasiamaades) tootjaid kuid igasugu TžingHuyj jne - need viskavad kaaned kaugelt enne maha kui 20a vanad venelased.

          Siiski on Nippon ChemiCon ja ka United ChemiCon (nagu need mis lingil) väga nimekad tootjad. Nipponil on valikus niisuguseid mida ei oskaks oodatagi, 1F/100V ja isegi suuremad kuid siis on hinnad kosmilised kahjuks. Aga ~10€ 27000uF/50V (pea poole mahukam kui algsed vene omad) kondeka eest on kommiraha - olen konkreetseid kasutanud ja väga rahul.

          Kui soov modida või midagi tõesti ise ehitada ja tahad sealt tellida siis võime kopereeruda - maksud jagaks vastavalt iga mehe kaubale lisatavatele ausalt, mitte nii, et soovid mõne kondeka näit. 50€ summa eest ja mina näit. tellin 100€ eest siis maksud lähevad ausalt, mitte pooleks vaid proportsioonis summaga. Tolliga võin ise jännata - ei näe probleemi, varem tegelenud kah.
          Kui kindel huvi siis PS.
          -superradical-

          Comment


            #6
            Vs: Estonia-UM-010 lüüdiravi

            Jään oma stsenaariumi juurde - suured jäävad esialgu sisse.

            Ma eriline tinutamisfanaatik ega katsetaja pole (haridus ei anna välja), kuid tööle pandud riistvara juures on kaks asja, millest ma ei tagane:
            1) riist peab olmekasutuses olema absoluutselt ohutu (ei plahvata, ei põhjusta tulekahju, ei kärssa sisse ega tekita juuresolijatele muid põhjendamatuid kannatusi);
            2) riista parameetrid peavad ekspluatatsioonis püsima stabiilsed ning vastama valmistajatehase spetsifikatsioonile.

            Eelvõimus oli ligi kolmandik lüütidest pikast vooluta seismisest juba poolenisti kuivanud, suurest nelikust kaks olid samuti poolpidused. Seal sai küll kogu mäng välja vahetatud.

            Vene mõõteriistade puhul oli absoluutne imperatiiv see, et jõude seisnud või konserveeritud riistad tuli iga kahe aasta tagant üles seada ning vähemalt kaheks tunniks voolu alla jätta (lüüdid-lüüdid).

            Seega, kui praktikud oma kogemustele tuginedes väidavad, et Estonia lõppvõimu toiteploki kondekad on pärast 10 aastat vooluta seismist oma tervise ja töövõime suures osas säilitanud, siis ma tahaks neid väga uskuda.

            Comment


              #7
              Vs: Estonia-UM-010 lüüdiravi

              Vene lüütide puhul mängivad rolli erinevad asjaolud.

              Pingestamata seismisel lahustub oksiidikiht elektroodidel ja pingestamisel see tekib uuesti. Järsu laksu puhul lõhkiminek on rohkem kõrgema pinge probleem. Madalpinge lüüdid peavad selle üldjuhul vastu.

              Ajaline vananemine on üldiselt ilma pingeta seismisel aeglasem ja sõltub valdavalt kondeka tüübist, st keemilisest tehnoloogiast ja kesta konstruktsioonist ja suurusest. Suuremas lüüdis on elektrolüüdi tagavara suurem ja jätkub kauemaks. Kesta puhul on suur vahe põhja materjalis, servade valtsimise kvaliteedis jne. Seda siis väikeste kondekate puhul.
              Suurtel püttidel on põhi tavaliselt kummitihendiga valtsitud ja tuleb vaadata et see kummilutu ei oleks kadunud ega lõhki, mis gaasi väljalaske ventiili ümber on.

              Peale selle on oluline, milliseid tüüpe kasutati, estonia omad on gabariitidelt suured ja kvaliteetsed, teiste vene võimude sisse pandi tihti väiksemagabariidilist prahti. Tüübinumbreid kahjuks enam ei mäleta, aga vahe on suur.
              Tegelik mahtuvus toodeti ka tavaliselt suure varuga rohkem, et jätkuks, mitte nii nagu kaasaja odavkondekatel.
              Ja siis veel sõltuvus tootjatehasest, plaanitäitmise vajadusest, palgapäevajärgsusest jne.

              Teemaalgatajale soovitaks alustada mitte suurtest kondekatest, vaid nende kondekate külge minevatest juhtmetest. Nendest peenikestest karvadest mis venelane oma võimude toiteosades kasutas ei mahu bassi front lihtsalt läbi.

              Comment


                #8
                Vs: Estonia-UM-010 lüüdiravi

                k50-6,k50-16 saast, k50-35, k50-37 OK

                Comment


                  #9
                  Vs: Estonia-UM-010 lüüdiravi

                  Esmalt postitatud umbellatus poolt Vaata postitust
                  k50-6,k50-16 saast, k50-35, k50-37 OK
                  Seda küll kuid asi on natuke mitmekesisem.
                  K50-6 on väljatöötluselt vanem, aga statistiliselt parem, sest gabariitidelt suurem. Tehti nii valtsitud kui valatud plastpõhjaga. Valtsitud oli parem. K50-16 on väiksem ja viletsam, kuivab kiiremini, tehti nii kummist kui valatud plastpõhjaga. Kumm on parem.
                  Mõlema tüübi puhul on väga tähtis tootjatehas ... Mäletan kuidas kogu nliidu elektroonikud hingasid kergendatult kui Armeenias Leninakanis hävis maavärinas kondekatehas, mis oli muutunud praagi sünonüümiks.
                  K50-35 on uus põlvkond ja käib väga hästi üldiselt. Tema analoog pikali kestas on K50-24.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Estonia-UM-010 lüüdiravi

                    Need suured, 50V 15000μF, on antud isendil K50-18. Välja näevad kenad ja puhtad, kaks ventiili kummalgi. Üks aukudest on lihtsalt auk ja teisel on plastikust punn ees. Üle mõõtnud neid pole. Rohkem ei oska hetkel kosta.

                    Comment

                    Working...
                    X