Teade

Collapse
No announcement yet.

Arija 102 СТЕРЕО

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Arija 102 СТЕРЕО

    Järjekordne tõbine kolikambrist töölauale taritud. Tegemist siis lätlaste plaadimängijaga ARIJA 102 СТЕРЕО aastast 1990, otseveoga ja ilma korrektsioonivõimenditeta.


    Kõik lüüdid vahetatud, lisaks punased vene ühekihilised keraamilised asendatud jänkide mitmekihiliste keraamilistega. Ja langes kohe esimesel katsetusel.

    Kiirust kvartsiga ei stabiliseerita ja sestap on kiirust päris piinarikas potest täpseks kruttida, ja ikka jääb see kergelt triivima. OK, see viga oli tal ka uuest peast ja ilmselt selle vastu ei saa.

    Esmasel sisselülitamisel toimisid kõik funktsioonid ja ka kõik tuled särasid nagu peab. Ilma mikrolifti alla laskmata proovisin autostoppi - toimis. Panin plaadi peale - autostopp ei toimi. Ja ei toimi enam miskitki pidi. Samas mikrolifti seisundit näitavad tuled põlevad. Autostopi anduri LED saab toite samast ahelast, millest ma teen järelduse, et see peab põlema. See riist on nii idiootlikult ehitatud, et seda on peaaegu ilmvõimatu lahtise korpusega voolu alla panna, et siis mingeid mõõtmisi läbi viia. Ma ei kujuta ette, mis elemendid veel peale lüütide ajas võivad töökõlbmatuks muutuda.

    On kellelgi kogemusi?

    #2
    Vs: Arija 102 СТЕРЕО

    Viga käes ja autostopp töötab täpselt nii nagu peab.

    Helipeaploki AA2 fototakistilt R5 tuleva pinge võimendab VT3 üles (kollektoril siis 1,4 voldilt 8,5 voldini) vastavalt tonarmiga sidestatud varjuki asendile LED ja fototakisti vahel. Kui tõus on piisavalt järsk, siis juhtimisloogika plaadi AA6 kondensaatoril C2 formeeritakse impulss, mille võimendavad üles VT1 ja VT3 ja sealt edasi läbi DD1.4 VT2 baasile, jne. Kui pingetõus helipeaploki VT3 kollektoril pole piisavalt järsk, siis plaadi AA6 kondensaatoril C2 impulssi ei formeerita ja stopp-ahel ei rakendu.

    Minu viga oli selles, et helipeaploki veidi lohakal väljavõtmisel paindus LED-i ja fototakisti vahel olev varjuk õigest asendist välja, mistõttu pinge VT3 kollektoril tõusis juba heliplaadi heliradade kohal 8,5 voldini, ja seda väga aeglaselt. Pidanuks tõusma aga alles plaadi lõpus oleva "mahajooksmisraja" esimese kolmandiku peal.

    Seega sai see varjuk jälle õigesse asendisse tagasi painutatud ning seadistuskruviga täpseks timmitud. Kogu süsteem toimib jälle.

    Loodetavasti on sellest kellelegi kasu.

    Comment

    Working...
    X