Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia 3ME

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Estonia 3ME

    Sellise raadio sain. Skaalaklaasil on ingliskeelne jutt ja FM 88 ...100 MHz. Sisu ajab muidugi hulluks. ULL plokki skeemi leidsin mingilt ilma numbrita Estonia skeemilt. Väljundtrafo on Estonia 3M skeemi järgi ja küte ning skaalalambid on Estonia 4 skeemi põhjal. Reaalselt on aga ULL siiski vene oma. Vahetusse läinud lüütidel oli valmistamise aasta 58, arvata on, et need ULL ploki poolid on samast ajast. Ja nüüd ongi küsimus, et mismoodi ma neid poolisüdamikke seal liigutada saan. Mingi määre või asi mis seal ka olnud on, see on ilusti ära kuivanud. On kellegil mõni hea nipp kuidas seda poole sajandi vanust "moosi" ellu äratada või üleüldse likvideerida ?

    #2
    Vs: Estonia 3ME

    miks neid poolisüdamikke vaja kruttida on? keera kuidas tahad, see ei tõsta seda plokki lääne FM sageduste peale. või on ostsillaatori sagedus juba tõstetud ja vaja täppishäälestust teha?

    Comment


      #3
      Vs: Estonia 3ME

      Jah ma tean, et tuleb kogu võnkeringi piisavalt suureks muutmiseks ka kondesid vähendada. Aga see on palju väiksem mure kui need kinnijäänud poolisüdamikud.

      Comment


        #4
        Vs: Estonia 3ME

        Võid need poolid maha joota ja piiritusse visata, kui nende maja jootmine suuremat vaeva ei tekita. Ehk saab need siiski lahti. Võib olla on miskine parafiini laadne möga vahel ja saab ehk kuumutades?
        Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

        Comment


          #5
          Vs: Estonia 3ME

          Need on vasktopsiku põhja kinni liimitud. Väljavõtted on sellised, et taki või konde jalg on pooli peal oleva keeru külge joodetud. Mähise algus ja lõpp on kah skeemi järgmise tükini viidud ja seal kinni joodetud. Seda pooli sealt maha võtta ei ole nii väga lihtne. Viletsamal juhul peab hakkama mingeid moodsaid asju asemele panema.

          Comment

          Working...
          X