Teade

Collapse
No announcement yet.

Samsung syncmaster T240HD: kärsahais

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Samsung syncmaster T240HD: kärsahais

    teisipäeva õhtul ilmnes monitoril järgnev viga: keset töötamist läks monitori pilt selgelt pimedamaks (kaotas osa heledusest). mõni aeg peale seda tundis nina kerget kärsakat.
    olen monitori igapäevaselt edasi kasutanud. töös olles on vahelduva eduga toas endiselt kärsakas, ent pilt on ees ja selles osas ei ole mingeid muutusi.
    kolmapäeval kiskusin ta lahti. ei toite ega signaaliplaadil ühtegi kondekat punnis ei olnud, mingeid märke läbipõlenud komponentidest samuti mitte. märkasin et toiteplaadil "primaarpoole" (täiesti kindel et vale termin; pean silmas võrgupinge all osa) suur (mälu järgi 400V 220µF) kondekas ja sellele järgnev trafo olid tuntavalt soojad. arvestades kaua mul kulus monitori sisemusse tungimiseks aega, pidid need päris kuumad olema.
    toiteplaadi ülesehitus meenutas suures osas arvuti toiteploki oma, seega ilmselt impulsstoiteplokk.
    igaks juhuks mainin veel, et umbes aastake tagasi hakkas monitorist tulema töös olles kuuldavat ultraheli, kuhugi 15kHz kanti.
    lolli peaga ma pilte ei teinud ja plaadi mudelit ka üles ei kirjutanud. (mälu järgi on tegu samasuguse plaadiga:http://www.ebay.com/itm/Samsung-24-S...-/170946390319)

    alustaks vist sellest, et kas sellise monitori edasikasutamine on üldse ohutu: kas ta võib lõplikult hingusele minnes võtta kaasa ka signaaliplaadi või lihtsalt vanamoodsalt korteri maha põletada?

    millest peaks viga otsima? jootekolbi olen käes hoidnud ja komponente oskan vahetada. usaldusväärne tester puudub

    mainin ka ära järgneva kahtluse: selle (korter)maja elektrisüsteem on probleemne: poole aasta jooksul põles siin läbi 5+ elektripirni (nii halogeenid kui hõõgniidid). samas ei ole viimase kuu aja jooksul hävinenud ei arvutite toiteplokid ega läpakate laadijad ...

    #2
    Vs: Samsung syncmaster T240HD: kärsahais

    vaata taustavalguse kontakte.
    kisu nii lahti et pääsed lampide juurde ja vaata,kas otsad pole kõrbenud

    Comment

    Working...
    X