Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendite (Odissei, Radiotehnika, Akai) remont

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Võimendite (Odissei, Radiotehnika, Akai) remont

    Tere
    Paar aastat tagasi sai siit foorumitest paar võimendit ostetud, mis vajaks nüüd remonti.

    Esimene võimendi on Odissei-010.
    Enamuse ajast töötab korralikult, kuid vahepeal kaob heli ühest kanalist. Reversi nupuga mängides õnnestub tavaliselt varem või hiljem heli tagasi saada.
    Aga soov oleks, et asi töötaks perfektselt.

    Teine on Radiotehnika U7101
    Üks kanal mängib väga vaikselt. Ainult kõrva vastu kõlarit pannes kuuleb midagi vaikselt pinisemas. Lisaks igasuguste nuppude keeramine tekitab raginaid,
    aga sellega annab elada.

    Kolmas on Akai AM27
    Vahepeal töötab ilusti, aga enamjaolt tuleb heli ainult ühest kanalist. Ükskõik kummast. Vahepeal tuleb ühest siis jälle teisest.
    Heli tuleb mõlemast ainult siis kui võimendi ise tahab.

    Kelle poole peaks pöörduma selliste võimude remontimiseks? Või on lihtsam kuskile töökotta pöörduda? Kas on kindlaid töökodasid, mida siinne rahvas oskab soovitada?
    Või võib olla mõni viga ise parandatav? Olen täielik algaja aga jootekolbi oskan käes hoida, elektrimõõtmistega on ülikoolis kokkupuudet olnud ja skeemi lugemisega peaks ka toime tulema.

    Asun Tallinnas, aga et iga nädal saab Tapa sõjaväelinnaku vahet siiberdatud siis võin vabalt ka Rakverest või kasvõi Paidest läbi käia.

    #2
    Vs: Võimendite (Odissei, Radiotehnika, Akai) remont

    Odyssei puhul viga suure tõenäosusega oksüdeerunud lülitis. Oli endal sügisel sarnase jamaga võim laual. Ega muu ei aita vist kui vahetus, aga see lüliti seal oli nelja sektsiooniga ja vahetamine jube jama. Lülitit ennast ilmselt on võimalik leida Tiigi poest või kellegi varudest. Mina seda vahetama ei hakanud, lõksutasin seni, kuni heli enam-vähem läbi hakkas käima. Aga ega helile see selline oksüdeerunud kontakt muidugi hea pole. Võimalik, et võimendi on kusagil karmides tingimustes töötanud. Garaazis või lihtsalt pööningul seisnud. Mul on üks yamaha vanakooli ress, mis on garaazis aastaid mänginud. Lõpuks heli enam normaalselt läbi ei tulnud vaid kohutava moonutusega ja süüdlaseks kontaktid. Vōtsin ühe pulkadeks, aga polnud nii osav, et tagasi kokku panna. Ei tea, kas originaalis hõbetatud, ebays 20 euri/tk ja vaja läheks neid oma viis. Suht mõtetuks läheb. Odysseil vähemalt lüliti ei tohiks suurt midagi maksta.

    Edit: radiotehnika puhul kontrolliks veelkord juhtmed üle. Järgmiseks signaali teel olevad lüüdid. On olnud juhus, kus eelvõimus olev suur kilekonde on tuksis. Ühesōnaga kusagil eelastmes vōi sisendis otsiks. Kondedele paned proovimiseks paralleelselt teise sarnase peale ja vaatad, kas signaal hakkab läbi tulema.
    viimati muutis kasutaja vuss; 17 m 2013, 21:29.
    Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

    Comment


      #3
      Vs: Võimendite (Odissei, Radiotehnika, Akai) remont

      Mis lüliti vahetusse puutub siis ütleks loll pea põhjustab ikka palju vaeva! Esialgu aitab süstlast ja piiritusest et süstlaga piiritus kontaktide vahele lasta. siis lülitit liigutada ja oodata kuni piiritus ära aurab. Siis teine süstal ja sellesse täissünt automootori õli paar tilka seda kontaktide vahele ja liigutada lülitid ja võib kindel olla et hakkab käima ja pikaks ajaks rahu maapeal, Muide sama kehtib ka ragisevate potekate suhtes ja enamusel korral aitab ikka ja jääb vahetus tegemata! Enne korralikut töötavad pinnad pesta ja siis õlitada, aga on ka spets kontakti puhastus vedelikke olemas, aga ma nii pedant pole ja olen läinud kergema vastupanu teed ja meetod mida kirjeldasin on ka effektiivsem, kui kallis lääne spets keemia või juppide otsimine ja vahetus.Kõike mis ragiseeb ja pragiseb pole just esimese hooga mõtet vahetada ehk on ka muid abinõusid mis toimivad. Aviobensiini ei soovita sest see reageerib paljude plastmassidega ja siis on kindlasti vahetust vaja! Tilgake õli on alati abiks kõikide liikuvate kontaktide puhul. Hakkab või mõnusamalt käima kui just mingi regulaatori võlli õlitada.Igasugune remont mind ongi toitnud ja katnud ja sellest on nii siiber 55 aasta jooksul saanud et ei taha isegi mõelda sellele ja elektrit armastan niivõrd, et ei pane näppugi külge ja lae lambi lülitan sisse harjavarrega.

      Minu lugupidamine!
      viimati muutis kasutaja humax; 18 m 2013, 13:38.

      Comment


        #4
        Vs: Võimendite (Odissei, Radiotehnika, Akai) remont

        Suur tänu. Teen nädalavahetusel proovi. Suur tänu ka neile kes pakkusid abikätt. Proovin esialgu ise ja kui ei õnnestu siis võtan ühendust.

        Comment

        Working...
        X