Teade

Collapse
No announcement yet.

Vana lampraadio taastamine - Telefunken 876WK

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vana lampraadio taastamine - Telefunken 876WK

    Toodi vana raadio, aastast 1938, küsimusega - kas sellele saab veel hääle sisse?
    Algsest skeemist pole kahjuks enam palju alles, sest keegi on selle vene lampidele ringi ehitanud ja pole teada, kas ta pärast seda ka töötas või mitte. Seda sestap, et lisaks oli sinna sisse mingitest teleka plokkidest kombineeritud ilmselt ULL vastuvõtja.

    Nüüdseks olen selle "TV osa" eemaldanud, arvatavatesse kohtadesse tagasi ühendanud katki lõigatud juhtmed ja vahetanud kuivanud toitelüüdi. Ainuke originaallamp, "roheline silm" on esialgu pesast väljas, sest helisagedusteele ta pärast ümberehitust ei paista enam jäävat.
    Tulemuseks: hääl on sees , kuid kahjuks mitte selline mida vaja. Tundub, et tegemist on mingi raadiosagedusosa endaergutusega. Vahesageduse sidestuse muutmisel see muutub, testriga AVR pinget "šuntides" see mulksumine kaob, kuid siis kaob ka tundlikus (esimese lambi tüürvõre).
    On kellegil ideid, kuidas see mulksumise põhjus tuvastada?

    Paar pilti ka:


    #2
    Vs: Vana lampraadio taastamine - Telefunken 876WK

    Vabandust,aga mina teeks nii.Paika panna madalsagedusosa (gene-oss).Siis minna kõrgsageduse kallale.Tähtis on vahesagedus paika panna.See on vanadel raadiotel mitte,nagu meie oleme harjunud 465 kHz.Aga päris erinevad sagedused.Selleks on vaja korralike mõõteriistu,mitte testrit.Edu!

    Comment


      #3
      Vs: Vana lampraadio taastamine - Telefunken 876WK

      ACH 1 on kõige probleemsem lamp selles skeemis (võib asendada 6i1p).Aga kuna küte on 4V tuleb kütte pinget tõsta lisa trafoga.

      Comment


        #4
        Vs: Vana lampraadio taastamine - Telefunken 876WK

        Esmalt postitatud a1 poolt Vaata postitust
        Ainuke originaallamp, "roheline silm" on esialgu pesast väljas, sest helisagedusteele ta pärast ümberehitust ei paista enam jäävat
        Roheline silm on skeemis ilmselt AM2 ja see on signaali teel vägagi sees - läbi selle (skeemil parempoolse) trioodi käib MS-võimendi esimene aste. Samuti on seal tagasiside ahel lõppastme lambi AL4 anoodilt trioodi AM2 katoodahelasse (R 0,2M + 0,4M + C 7500pF). Kui oled originaalskeemi taastanud, siis tuleb seda arvesse võtta.
        Raadio parandamine käib jah tagurpidi - kõigepealt MS võimendi jooksma, siis raadioosa kallale.
        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

        Comment


          #5
          Vs: Vana lampraadio taastamine - Telefunken 876WK

          Kuna sisu oli eelnevalt ringi ehitatud, siis originaalskeemi taastama ei hakanud. Püüdsin vaid olemasoleva elule äratada. Madalsagedusosa oli AM2 pealt elimineeritud ja selleks oli aretatud alumisele poolele detailide vahele lisalamp, mis tegeles täiendavalt tämbri korrigeerimisega. Kuna vastavat generaatorit mul pole, siis vahesagedusosa ei näppinud (kuigi ka selle kallal oli "moderniseerimisega" käidud). Mulksumise sain ära AVR signaali korrigeerimisega. Lõpuks sai lisatud vana mono autoraadio ULL vastuvõtuks.
          Tulemus selline

          Comment

          Working...
          X