Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi Philips F 4212 parema VU meetri seier "uimane"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Võimendi Philips F 4212 parema VU meetri seier "uimane"

    Tere
    Olen juba paar kuud saanud nautida keskpärase võimendiga muusikat, millel ka uhke seieritega displei, kuid pidevalt näris mind see, et üks seier kuidagi vähem liigub ja heli pole seierite järgi võrdne ka mono asendis. Sisse ja välja lülitades impulss, mis korraks seiereid peaaegu põhja lööb, see näitab täpselt et see kahtluse all olev seier vaevu reageerib ja nagu pehmelt. Teine aga lööb kergelt skaala viimaste numbrite suunda. Alguses kahtlustasin et võibolla üks vu meeter saab nõrgemat signaali, aga ka balansi nupuga ei saanud neid paika (heli läks juba liiga viltu), parem seier jäi koguaeg aeglasemalt reageerima ja polnud nagu õige tundlikkusega.

    Tegin lahti ja hakkasin seieri vedru ja mähise vahelt otsima tolmu ja sodi, aga ei olnud midagi leida, kogmata õnnestus osuti liimist lahti murda ja ka mähise kiud katkestada, aga need sain taastatud ja hakkas tööle nagu varem, sama uimaselt. Kui ma vedru osa "pingutasin", seal on mingi reguleeritav koht, võiolla sellega hoopis algasendit saab nihutada, seda täpselt ei tea, siis abi ei olnud, lihtsalt seieri algasend nihkus ja ta jäi ikka teisest maha. Mähise telje lasin ka lõdvemaks et oleks vabam liikuda, aga kõikide reguleerimistega, sain seisu vaid halvemaks muuta, parim tulemus oli ikka see sama uimane seier.
    Ei muutunud ka midagi kui lisaks monoasendile füüsiliselt lühistasin parema ja vasaku seieri plussid omavahel, et rangelt võrdne signaal oleks, aga parem tiksus ikka aeglasemalt..

    Nüüd ma mõtlen et ehk on võimalik osta uued vu meetri sisud, mis on täpselt paigas ja võrdsed ja võivad minu võimendisse sobida, või on ehk veel mingeid lahendusi?
    Ei osanud otsida kus taolisi vu meetreid omade mõõtude järgi osta saakski..

    Ei tahaks seda korralikumat seierit ka "kahjustada" et ta teisega võrdsemaks muutuks. Eraldi vaadates pole aru saadagi et üks neist kehva on, aga koos kõrvuti on märgata ja see muutub iga päev rohkem häirivaks


    Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

    #2
    Vs: Võimendi Philips F 4212 parema VU meetri seier "uimane"

    Ohhh...jahhh....

    Ma arvan, et midagi on elektroonikas siiski viga.
    Inimene õpib kogu elu.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

    Comment


      #3
      Vs: Võimendi Philips F 4212 parema VU meetri seier "uimane"

      Kui vu meetrid ringi tõsta, kuidas siis käitub? Panustan samuti, et viga elektroonika osas, suure tõenäosusega võlusõnaks "kondensaator", aga mis sa teed elektroonika on selline valdkond, kus on natuke nutti ka vaja, siis jääb tühi töö tegemata ja seierid terveks.

      Comment


        #4
        Vs: Võimendi Philips F 4212 parema VU meetri seier "uimane"

        Paistab jah et asi elektroonikas mingi viga (või erinevus), pole varem seieritega vu meetrite skeeme üldse vaadanudki, lapsepõlvest mäletan et neid sai suht otse valjukatega paraleeli pandud ja mängisid ilusti, kuigi teadsin et midagi peab kindlasti vahel olema, aga tol korral klappis . Aga paistab et neis on ikka midagi enamat.
        Ennem ei tahtnud neid otse ringi tõsta, sest need olid mehaaniliselt keritud klemmidele millele jootmine väga ebamugav oleks old, aga lühistasin plussid neil omavahel eeldades et mass on ühine, ja siis ei olnud küll mingit muutust, seepärast ei osanudki elektroonika viga kahtlustada.
        Aga nüüd kui siiski ringi vahetasin, siis parem seier liigub sama vabalt nagu ennem vasak seda tegi, aga siiski jääb ikka natukene maha vasakust. Vähem märgatavalt, aga siiski jääb, aga nüüd neil juba peaaegu märkamatu erinevus vahetuses koos mängides. Kuid ainult elektroonika rikkega peaks viga teisele vu meetrile kolima, kuid jääb seis võrdsemaks.
        Labane lahendus oleks vu meetrid ise omavahel vahetada et lihtsalt paistaks tervem, aga vaja vea parandust ka proovida.
        Vu meetritele minevat signaali peenhäälestada ka ei saa, väga ei taha ka originaalset skeemi liiga ümber teha, kuid eks näis mis lõpuks vaja ära teha. Vu meetrid niikuinii mõõteriista tööd ei tee ja silma ilu jaoks neid putitada vaja ka on.

        Võimendi ise on saadud kunagi sümboolse summa eest, siis oli üks kanal läbi aga sain korda. Kuigi esipaneel on ilus ja korralik, siis korpus ja sisene raam päris roostes ja kahtlustasin et ka seieritele endale võis mingit mõju olla oksüdeerimise laiaulatuslikul vallutusel seal sees. Kunagi tuleb sellele ka keretööd ära teha, siis sobib paremini lauapeale

        Edit:
        Jätangi hetkel sedasi et vahetan vu meetrite kanalid ära ja siis ka omavahel et paistaks võrdsem. Seni kuni mul pole saada kahte võrdselt töötavat vu meetrit asenduseks, seni ei ole mõtet ka vu meetri elektroonikat hakata näppima, sest kui korda saan, siis oleks jälle tasakaal kadunud. Praegu selle vahetusega vähemalt paistab palju võrdsem kui enne.
        viimati muutis kasutaja onks; 20 m 2013, 22:06.
        Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

        Comment

        Working...
        X