Teade

Collapse
No announcement yet.

Teler Xiron 5507 DIVX värviprobleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Teler Xiron 5507 DIVX värviprobleem

Sain sellise krt teab kuskohast pärit ja kus tehtud teleri: Xiron 5507 DIVX, päästsin ta prügikasti viskamisest ära just sellepärast, et tal sisseehitatud DVD mängija. Proovisin ja mängib isegi mu suvalisi plaate, kus AVI formaadis filmid ja isegi pilte saab vaadata. MP3 vist isegi mängis ka.
    Faile saab plaadil sirvida ja puha. Nagu pool arvutit juba.

Tal aga probleem värvidega, mingit kasutusjuhendit ma asjale ei leia, isegi tagumisi numbreid google ei tunne. Tunneb seda mudelit, enamus pakuvad sellele pulte (mis on mul niigi olemas), aga pole suutnud telkust isegi ühte pilti leida netist. Ei tea kuskohast see teler küll pärit on, et isegi Google ei tunne õieti.

Pilt tagakleepsust:

Tal nimelt värviprobleem. See parim pilt mis probleemi näitab:

Kineskoobi allosas on värvid ok, aga ülevalpool läheb käest ära.

Punnis kondekaid vms esmasel vaatlusel ei leidnud, sisemusest tegin ka pilte, aga ei hakanud kohe neid siia laadima, vajadusel teen seda.

šassii numbrit unustasin vaadata, äkki selle järgi leiaks midagi.
    Proovin selle nr leida plaadilt lähipäevil.

Oskab keegi targem öelda, kas kinekas on läbi või saab veel asja sellest?

Vs: Teler Xiron 5507 DIVX värviprobleem

halvima stsenaariumi korral arvaks, et on matsu saanud (kukkunud) ja samas pealtnäha terveks jäänud, aga kineka sees 3 kahurit on veidi nihkes kõik allapoole suunaga, kuna on näha kõik 3 värvi kuidagi kumeralt alla suunatud.

võid muidugi proovida esmalt veel demagneetimist, mis sellise imeliku värvijaotuse puhul võiks ka ehk arvesse veel tulla.

ja võid proovida ühitamist kineka kaela peal magnetrõngastega (enne märgi originaal asukohad ära, et vajadusel taastada)

Comment

Ok, küsisin kukkumise kohta järgi, eks näis.

Kuidas see demagneetimine käis? Spetsriistaga?
      Pole ammu telkudega jamanud, nii palju unustanud, enne ma ikka ühtteist teadsin.

Comment

demagneetija - ideaalis selline trafo, kus on vene Ш kujuliste plekkide ülemine kattev _ osa puudu või siis on ülemise osa ja Ш plekkide vahel mingi 1mm või rohkem pilu, kust trafo oma vahelduvmagnetvälja saaks väljapoole "kiirata".
        kui on magneetimise probleem, siis hädapärast ei ole kamidagi hullu kui püsimagnetiga veidi suurema kauguse pealt kiiresti liigutada ja vaadata, kas üldse on efeki ja kas läheb üldse paremaks ja siis lõpus lasta õige degmagneetijaga üle. kui muidugi on degmagneetimise probleem, siis tasub ka kontrollida 230VAC sisendis, kas teleka enda degmagneetimisahel on ikka korras (pistik sees, mähisetakistus väike, posistori takistus toatemperaaturil väike)

Comment

Õige jah, see Ш pakk on mulle tuttav, paljudest raamatutest lugenud, aga jah kasutada pole olnud au.

Kas see demagneetimisahel telkul ongi kohe seal 230V ahela juures kuskil? Et hakkan sealt järge ajama?

Comment

võid googeldada "Degaussing and Demagnetising"
            mingid lingid, ma pole kindel kas on abiks
            Investigating the degauss circuit on a Hantarex MTC9000A Arcade Monitor Chassis. The screen was not being properly degaussed by the chassis. In this video ...

Comment

Comment

Working...
              X