Teade

Collapse
No announcement yet.

Kitarrivõimendi võrgumüra

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kitarrivõimendi võrgumüra

Mul selline mure, et võim uriseb. Mitte väga tugevalt, aga häirivalt siiski. Kui midagi pole küljes, siis uriseb veidi, kui kaabliga piezo eelvõimendatud instrument külge panna, siis uriseb rohkem. EQga saab urina päris talumatuks timmida. Master Gain tõmbab ka urina maha. Input Gain ei muuda midagi.

Vaatasin seest kaabelduse üle ja midagi ilmset ei tuvastanud. Elemente näppides ka midagi muutunud.
    Võim on SAMICK SM-35KC.
    Kas annab midagi veel ise katsetada? Kas lüütide tervist saab ka kontrollida või tasub lihtsalt ära vahetada?

Vs: Kitarrivõimendi võrgumüra

Niisiis, kuna keegi pole veel midagi öelnud, aga ma olen suht kannatamatu inimene, siis uurisin veelkord internetist. ja seekord olid tulemused palju õpetlikumad.
    Esiteks on vist üsna kindel, et tegu pole maandusega seotud 50hz müraga. Esiteks on heli veidi kõrgem ja tugevusnupp keerab selle ilusti maha. Samuti kesksageduste EQ vähendab müra suuresti(aga ka hävitab pilli heli). Sellest järeldub vist, et tegu on alaldi lüütide lekkimisega.
    Nende vahetuse saan ise ilusti tehtud, kuid mul pole käepärast 3300uf. Kas võib muudega asendada ja kummale poole - suuremate või väiksematga?

Comment

Nüüdseks lüüdid vahetatud uute vastu, aga tulemus täpselt endine. Mis edasi?

Comment

Edasi tuleb hakata müra põhjust otsima.
        Kas see müra on olnud kogu aeg või tekkis ekspluatatsiooni käigus?

Comment

Pane tavalise signaalijuhtme asemele kahe sooneline(mikrofoni kaabel), ehk siis maajuhe saab ka varjestatud, võimendi poolsest otsast ühenda sukk tähtmaandusega, kitarril jäta esialgu lahti, muidu tekib groud loop ja sukas indukseeritud mürapingetest saavad hoopis voolud, mis kanduvad nii signaalijuhtmele magnetvälja kaudu üle.
          Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Juhtmetega ühendamine ei muuda midagi. Kui sisendi plokk on küljest ära müra muutumatu. umbes 120-125hz.

Comment

1.Proovi lühistada võimu sisend.Kõige parem kui on olemas üksik plug millel sildad sisendi mättaga.Kui urin kaob ,siis on viga pillis või selle kaabelduses.Kui urin ära ei kao, siis tuleb võimendis sees kaevama hakata.
              2.Kui võimuga kõik OK siis tuleks maandada kidra keeled ja nendega kokkupuutuvad metalldetailide kogumik(nt.bridge) - ühenda jupp montaažijuhet vms. kidra pistikupesa maandusega.Kas müra siis kaob?

Head torkimist!
              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Veelkord. juhtmetega ega instrumendiga katsetamine ei anna mitte mingeid tulemuse. Pealegi ei ole instrument kitarr, kuigi võimendi on kitarri oma. Aga see ei oma vist mingit tähtsust.
                Lõpus on transid B989 ja D1350. Kas nende tervis võiks ka midagi antud probleemis lugeda?

Comment

Esmalt postitatud oldbear poolt Vaata postitust
                  Veelkord. juhtmetega ega instrumendiga katsetamine ei anna mitte mingeid tulemuse. Pealegi ei ole instrument kitarr, kuigi võimendi on kitarri oma. Aga see ei oma vist mingit tähtsust.
                  Lõpus on transid B989 ja D1350. Kas nende tervis võiks ka midagi antud probleemis lugeda?
                  OK.Proovi liiniväljundist suunata signaal eraldiseisvasse võimu ja vaata kas siis undab?Kui undamine kaob ,tuleb tegelema hakata lõppvõimu osaga.Kirjeldatud sagedusega (ca 100Hz ) võib tõenäoliselt viidata võimsusvõimendi(või toiteosade) rikkele.
                  Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Niisiis edasi kaevates olen ma üsna segaduses.
                    Jootsin lahti sisendi otsa lõppvõimu, mis tuleb läbi Chorus'e ploki ja puhas signaal iPodist on lõpuni puhas. Seega vastupidiselt eelnevale on lõppvõim täiesti korras ja ka üsna korraliku heliga.
                    Nüüd on aga raske aru saada kumb plokk müra toodab, sest Chorus'e Gain on toodud ka eelvõimu plaadile ja signaal jookseb enne efekti ja sealt võimu. Kaablid eelvõimu ja efektika vahel on ground-lifed? - varjestus eelvõimu juures lahti, aga ühendatud efektikas. Ja minu primitiivsed teadmised hakkavad siinkohal otsa lõppema.

Comment

Working...
                    X