Teade
Collapse
No announcement yet.
16mm kinoprojektor KzK mootor ei toimi
Collapse
X
-
Vs: 16mm Kinoprojektor KzK mootor ei toimi
Sellel projektoril on mootori võlli otsast kummirattaga friktsioonülekanne ja seal peaks olema väike reguleerimisvõimalus. Võibolla mootor ikkagi töötab aga ei ole mehhanismiga ühendatud, sellisel juhul peaks vähemalt projektori tagaosas olev hammastrummel ringi käima. Kui mootor on ikkagi küpse siis aitab vaid teiselt samasuguselt isendilt mootori võtmine. Filminäitamiseks on see "Školnik" üks kõige viletsamaid 16mm projektoreid mida näinud olen.
Comment
-
Vs: 16mm Kinoprojektor KzK mootor ei toimi
Esmalt postitatud paavo poolt Vaata postitustSellel projektoril on mootori võlli otsast kummirattaga friktsioonülekanne ja seal peaks olema väike reguleerimisvõimalus. Võibolla mootor ikkagi töötab aga ei ole mehhanismiga ühendatud, sellisel juhul peaks vähemalt projektori tagaosas olev hammastrummel ringi käima. Kui mootor on ikkagi küpse siis aitab vaid teiselt samasuguselt isendilt mootori võtmine. Filminäitamiseks on see "Školnik" üks kõige viletsamaid 16mm projektoreid mida näinud olen.
Võtsin aparaadi lahti, leidsin friktsioonülekande üles. Varem olin käega mootori asemel mehhanismi keeranud - mootor liigub käega kergelt. Ülekanne oli küll liiga lõdva aga mootor siiski ei liigu. Kas mootori parandus võib kõne alla tulla?kes kannatab, see kaua sureb!
Comment
-
Vs: 16mm kinoprojektor KzK mootor ei toimi
Võib veel proovida, et kas mootor ilma mehhanismiga ühendamata hakkab tööle. Nt. 16mm Ukraina ja Raduga (KP-1) projektoril lastakse mootor kõigepealt käima ja alles siis ühendatakse mehhanismiga. Suure tõenäosusega on see mootor siiski rikkis ja kindlasti on odavam samasugune töötav projektor hankida kui olemasolevat parandama hakata. Võib veel vaadata, et kas ühendused pakettlüliti all ja toiteplokis korras. Muud soovitust ei oska asja nägemata anda.
Nende projektorite mootorid lähevad rikki tavaliselt selle peale, et filmi keritakse tagasi läbi projektori ilma projektsioonilampi sisse lülitamata. Pakkettlüliti on niimoodi seatud, et projektsioonilampi sisselülitades lülitatakse välja mootori käivitusmähis. Kui lasta projektoril töötada ilma projektsioonilampi lülitamata siis on käivitusmähis kogu aeg sees ja mootor põleb varsti läbi.
Comment
Comment