Teade

Collapse
No announcement yet.

Kenwoodi võim vajab putitamist

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kenwoodi võim vajab putitamist

Võimendiks Kenwood KA-4040R. pärit vast kuskil 90ndate keskelt.

Probleem: Volume nuppu keerates on kuulda raginat, eriti vasakus kanalis ja vasak kanal mängib ka natuke vaiksemalt. Kui nuppu kiirelt edasi-tagasi keerata siis kohati hakkavad kanalid ka ühe valjusega mängima. Nuppu ettevaaatlikult keerates õnnestub isegi vaiksemas/valjemaks keerata nii, et mõlemad kanalid jäävad sama valjusega mängima. Milles viga võiks olla? Potekas? või midagi muud?

Potekas kulunud. Üks võimalus ka, et kui pote on plaadi peale joodetud, siis ühenduskohad katki loksunud.
    Kui võimalik, puhasta ära. Kasuta selleks piirituslahust ja pärast õlita õmblusmasinaõliga ära. Ja kui saad siis vääna liugur asendisse, et käiks kulumata rada mööda.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

niih, võim lahti ja esipaneel ripub seal küljes praegu, miuke neist see potekas on :unsure: Kas see väike ümmargune, mis kohe volume nupu taga on? peaks vist olema see. aga seal kyljes veel 1 kandiline karbike ja selle küljes kohe üks ümar (asetsevad üksteise suhtes nagu trepiastmed) Kas pean poteka sealt küljest ära saama? ma ei oska kuidagi esipaneelist võimu minevaid juhtmeid lahti võtta :angry: nagu arvutis kasutatavad pistikud aga raiped ei taha lahti tulla, jõudu ka ei julge kasutada, lõhun veel ära

edit: jootekohad tunduvad küll korralikud

Comment

Kui saaks need keeratavad nupud eest ära võtta, saaks selle trükiplaadi paneelist kätte ja pääseks potekale ligi, aga kuidas need nupud ära tulevad ? lihtsalt tõmmates? ei julge jõuga katsetada ka

võibolla oleks lihtsam asi mõne elektrooniku kätte viia a siin hiiumaal ma ei tea kedagi kelle kätte võiks sellise asja usaldada :blink:

Comment

Neid "karpe" selle nupu taga on kaks just seepärast, et tegu kaksikpotekaga. Põhimõtteliselt laisa inimese remondimeetod on lihtsalt tilk õli sisse ajada kummagi kanali osasse ja siis ühest äärest teise nuppu keerata. Üldjuhul isegi aitab.
          Ahjaa. Potekate ragisemist võivad põhjustada ka poteka ahelas lühises sidestuskondensaator(id), kuigi ma seda Su juhtumi puhul ei usu eriti.

Edit: kas nupp muudes suundades liigutades (mitte reguleerimissuundades) loksub kõvasti. Kui jah siis on ainuke võimalus poteka vahetus .

Ja kas Sul digikaamerat pole ??? kui saad, tee probleemsest kohast pilti.

Ja nupud peaks veidi kõvema sikutamise peale otsast ära tulema (kui seespool kruviga kinni pole aga läänetehnikal pole seda nagu avastanud .
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Ei logise muudes suundades liigub natuke ainult koos küljes oleva trükiplaadiga. Aga ikkagi ma aru ei saa millisesse neist õli panna tuleb :unsure:
            Kas see väike, mis kohe nupule kõige lähemal on?? peale seda tuleb nõks kõrgemal kandiline karbike ja veel nõks kõrgemal veel üks suurem ümar, need aga metallkesta sees, ei oska neisse küll kudiagi õli panna. Digifotokat ka pole

Eks proovin vast sinna esimesse tilga õli panna, kui õli üles leian kusagilt

Comment

Üldiselt tuleb õli saada kuidagi pote takistuskehade peale, . Kuidas need seal karpide sees asuvad, seda ma peast ei oska öelda

Comment

Kui on metalikest ümber ja ei viitsi või ei oska potet lahti votta (mõnda ei saagi ilma lõhkumata lahti) siis tee kesta sisse väike auk ja lase sealt õli sisse. Ise olen kasutanud aerosool pakendis mootoripuhastus vahendit see ronib hästi igale poole. Pärast keerad edasi tagasi ja peaks aitama. Parima tulemuse annab alati poteka vahetus!

Comment

Vs: Kenwoodi võim vajab putitamist

Kaevan vana teema üles. Siiani pidas võimendi vastu. Nüüd aga on vaikus majas Ilmselt see potekas siis on elust lahkunud. Kes oleks see tore inimene, kes mu võimendi jälle töökorda seaks mõistliku summa eest? Tallinnas ja lähiümbruses saan tuua kuhu vaja.

EDIT: Võim hakkas jälle häält tegema Seisis teine vahepeal mõned kuud ja täna hakkasin katsetama, alguses oli vaikus majas (väga vaikselt oli midagi kosta kui volume põhja keerasin). Siis vajutasin sellist nuppu nagu "Source direct" ja selle peale hakkas võim jälle elama. Volume nuppu sai ka liigutatud samal ajal, ei teagi kumb see siis mõjus. Nüüd töötab igas asendis nagu peab. Ainult see krabin vasakus kanalis (kui volume keerata) on ikka ja kohati on vasak kanal vaiksem või jääb kergelt krabisema. Seega ikkagi tahaks see potekas vahetust saada.

Seal on praegu sees nn mootoriga potekas. Ehk siis kunagi oli sel võimendil pult ka, aga selle asukohast ei tea ma midagi. Seega võiks asendada ka tavalise potekaga kui sobivat leidub (tuleb ehk odavam?). Endiselt olen remondipakkumistele avatud

PS! Pilte ka võimendist: link - suuremalt vaatamiseks on pildi all link: Get original uploaded photo

Mingid andmed: link pole küll täpselt sama mudel, aga välimuselt sama ja võimsuse poolest ka.
                  viimati muutis kasutaja dants; 05 m 2009, 19:47.

Comment

Vs: Kenwoodi võim vajab putitamist

Tere taas.

Võim töötab ikka veel Aga nüüd on lugu selline, et algul külmalt käima pannes on kaitse rakendunud ja vaikus majas (power tuli vilgub punaselt). Paari minuti järel lülituvad kõlarid küllalti tugeva plõksu saatel järele (vahet pole kus asendis on volume). Seejärel on vasakust kanalist kosta undamist mis volume keerates valjemaks/vaiksemaks jääb ja veel paari minuti möödudes jääb undamine järjest vaiksemaks ja varsti on kõik nagu peab ja võib rahus kuulata kasvõi tunde järjest - mingeid anomaaliaid ei esine.

Tahaks keegi uurida seda võimendit ja teda veidi renoveerida?
                    viimati muutis kasutaja dants; 03 m 2009, 15:02.

Comment

Working...
                    X