Teade

Collapse
No announcement yet.

Harman Kardon MAS100

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Harman Kardon MAS100

    Tere! Probleem selline, et seade ei võta pilti ette. See koosneb kahest osast: ühes toide ja lõppvõim, teises tüüner, CD, display.
    Kui need omavahel lahti ühendada, on toite klemmidel +/- 15V ja D+5,6V olemas. Andsin patareiga tüüneri CD plaadi +5,6V otsale pinge ja
    display võttis pildi ette. Voolu mõõtsin 170mA. Aga toiteblokki koormates kuskil 100mA juures lähevad pinged nulli. 380VDC asemel
    on 300V (see pinge ei kao ära). Pingete taastamiseks tuleb seade välja lülitada ja C6 tühjaks laadida. Olen vahetanud IC8, IC10 ja Q14
    aga tulemuseta.
    Kas oskab keegi öelda, mida veel uurida
    Lisatud failid

    #2
    Vs: Harman Kardon MAS100

    See toiteplokk koosneb põhimõtteliselt kolmest osast; PFC ( power factor conitioner) kust saavad 380 VDC pinge võimendi impulsstoitekas ( väljundis + - 35V ) ja CD impulsstoiteplokk ( + - 15 ilmselt eelvõimendile ja +5 loogikale ).
    Nagu ma saan aru, on võimalik toiteplokk pistikuga muust osast lahti ühendada. Sedasi on ju lihtne toiteplokki kontrollida.
    Samas tekkib küsimus, miks sa need mainitud komponendid vahetasid, kas see 15 voldi toitekas ei töödanud eelnevalt. Võib-olla on kusagil ( võimendis, eelvõimendis jne. ) lühis, mis koormab toiteka.
    Proovi esmalt veenduda, et toiteplokk on toimiv, siis saad veaotsingul edasi liikuda.
    See , et andes eraldi +5 toite ja displei kuva taastus, näitab, et viga pole 5 voldi ahelas ( pean silmas 5 voldi tarbija ahelaid ).

    Comment


      #3
      Vs: Harman Kardon MAS100

      Kas muud väljundahelad näiteks +-35V ja +-15V kannatavad koormust? +5.6V väljundit koormad üle 100mA, siis lülib plokk välja?
      C72 ja C73 võiks üle mõõta. Impulsstoitekale ei meeldi, kui väljundis silukonded kaotavad oma väärtused. Tööle võib minna, aga koormates pulsatsioon tõuseb liiga suureks ja rakendub kaitse.

      Ma prooviks veel nii, et +5.6V ahelat koormaks näiteks 20mA juures ja mõõdaks IC8-l 1 ja 2 klemmil pinget. Siis koormaks näiteks 80mA juures ja mõõdaks uuesti.

      Comment


        #4
        Vs: Harman Kardon MAS100

        Kui need CD-smps pinged kaovad siis mis pinge on 5.6Vstandby otsal?
        Mingi osa skeemi on puudu? LED & VOL BOARD
        viimati muutis kasutaja Starfish; 29 m 2015, 22:44.
        http://hparchive.com/
        https://worldradiohistory.com/index.htm

        Comment


          #5
          Re: Vs: Harman Kardon MAS100

          Toiteblokk on muust skeemist lahti ühendatud. Sisse lülitades pinged 5,6 ja +/-15 normis. 5,6V koormates 100mA juures lähevad pinged nulli. Lüüdid C72,73
          korras. IC8 1 ja 2 jala vahel pinge 10-100mA koormuse juures stabiilselt 1,1V. Välja/sisse lülitades ei hakka kohe tööle vaid enne peab C6 tühjaks laadima.

          Comment

          Working...
          X