Teade

Collapse
No announcement yet.

Snezet 204 taaselustamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Snezet 204 taaselustamine

Sai korrastamiseks ette võetud kaks minu kätte juba jupp aega tagasi jõudnud makki, ühe valmistamisaeg veebruar ja teisel september 1983.
    Ainuüksi kasutusjuhend väidab neid tehasest väljastatult olema vähemalt 9 varianti. Põgus skeemide võrdlus näitas, et pole plokki, mida aja jooksul poleks muudetud, lisaks veel nominaalidevabadus tegelikus skeemis. Nendel kahel on näiteks erinevad võimsusvõimendid ja juhtplokid. Pausi nupp vastavalt, kas fikseeruv või mitte. Kõlarite pistikupesad koos lülitiga tagapaneelil erinevates kohtades

Mõõtsin üle enamvähem kõik elektrolüütkondensaatorid. Neid oli seal juba enne vahetatud ja valdavalt 10 mikrosed vajasid vahetust (mägedepoegade omad on millise tähisega?).
    Teised nominaalid olid enamjaolt OK. Müratasandites on ka 4 bipolaari, millest ühte oli enne vahetatud, kuid vale vastu.
    Pärast mahtuvusehälbega isendite väljajootmist lasin nad huvi pärast ka teisel seadmel üle vaatada, allolev pilt pakub nuputamist, milline on asendaja ja asendatav:
    Click image for larger version

Name:	konded.jpg
Views:	1
Size:	13,1 KB
ID:	879153

Juhtplokis pooled kivid vahetasin K555 seeria vastu ja mehaanika juhtimine töötab nüüd ilusti.

Veel tähelepanekuid: toiteplokis on olemas koht elektromagnetite alaldi silukondensaatori paigaldamiseks. Kaasaegne mahuks sinna ära, originaal on esipaneeli alla viidud.
    Indikaatoritel puudub taustavalgustus, kuid indikaatoriteplaadil ja ka krossplaadil on rajad olemas, kuid neile ei tule toidet. Manuaalis on isegi komplekti kuuluv tagavara pirn ära mainitud, kuid skeemil teda pole.

Teise maki taastamiseks on mul puudu mootori kiiruseregulaatori plaat ja üks indikaator, on äkki kellegil pakkuda sellise maki rape või siis konkreetset plaati?
    Helipead on niiskuses seismisest kattunud mingi oksiidi laadse möginaga võib see olla neile fataalne?

Lisainfo: http://www.rw6ase.narod.ru/00/mg_kat_/snevet204s.html

Vs: Snezet 204 taaselustamine.

Helipeade puhul - nii ja naa.
    Kusjuures mulle soovitati roostes helipea puhul seda. Isegi andis tulemusi.
    Nühid nii puhtaks kui saad. Piiritusega. Ja kui see maki küljes on, siis mõnda aega (mõni tund)kuulad selle peaga TÜÜP 2 linti, ka 6 sobib, aga siis veidi kauem.
    Ja selgus, et pead ei olegi vaja vahetada !
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

10uF kondekal ESR 1.3Ω on täitsa reaalne.
      140Ω on paha.

Mis sagedusega see mõõdab ?
      Mul ise ehitatud ESR tester, sellel tiksub kuskil 110kHz kandis.
      http://hparchive.com/
      https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
        Mis sagedusega see mõõdab ? ... ESR tester ...
        Pole õrna aimugi - tegemist "mõõdan kõike igast asendist" hiinakaga.
        Mind üllatas see, et väljaprakeerimisel mõõtsin multimeetriga, näitas mahtuvuseks ca 20% nominaalist. Selle riista lähenemine on aga veidi teistsugune, mahtuvuse number on justkui ok.

Salvestuspeaga on ilmselt ühelpool, sõrmega katsudes on tunda üsna jämedateralist "liivapaberit" ja seda lindiga poleerida ei tihka.

Name:	salvestuspea.jpg
Size:	62,5 KB
ID:	869861

Comment

Vat sellist pead veel näinud ei ole. Kuigi tundub, et kulumisjälg on üsna väike. See saast maha ei tule kuidagi ?
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mõistlik on helipea makilt maha võtta ja korralik puhastus teha! Piiritus ja väike pintsel. Kui ei aita, siis järgmisena piiritus ja tihe riidelapike. Viimases hädas piiritus ja pehme, pliiatsile mõeldud kustukumm . Kas ta on kuuris seisnud niiskuse käes? Mis ollus see kollane seal on? Kui asi on metallil juba selline, siis millises seisus veel igasugused kummidetailid on? Jõudu taastamisel!

Comment

Olen ka palju omas praktikas näinud, kuid nii korrudeerunud pead küll mitte! Väga kahtlen selles et tast asja saab, sest korrusioon on ilmselt sügav ja puudutab otseselt helipea pilusid. Proovida võiks lihvimispastat ja seda koos seemisnaha ribaga. Sellist pastat on saadaval kauplustes või firmas, kus müüakse spetsiaalseid autovärve ja kasutatakse seda pastat auto värvi, orgklaasist tulede jne. pindade lihvimisel ja on väga peenikeste koostisosadega. Pasta on lahtises pakendis ja müüakse grammi kaaluga. Hind pole just odavate killast ja pasta on suurepäraste omadustega. Aega mingi tulemuse saavutamiseks võib kuluda ikka mitu tundi hoolikat tööd. Proovida võib kuid üldiselt kahtlen, kahjustused on liiga sügavad.

Comment

Mul endal selline makk olemas, üks töökorras ja teine varuosadeks. Teisest saaks ka asja kui vaeva näha. Sees tõsiselt kaevatud ja juhtmeid lahti joodetud. Ol vist ka 83 aasta mudel.

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
                  ... piiritus ja pehme, pliiatsile mõeldud kustukumm . Kas ta on kuuris seisnud niiskuse käes? Mis ollus see kollane seal on? Kui asi on metallil juba selline, siis millises seisus veel igasugused kummidetailid on?
                  See pea pilt on tehtud peale seda, kui suurema soga juba viinaga maha leotasin. Eks ma proovin kustukummi ka ära, kaotada enam ilmselt pole midagi. Nagu ma ütlesin, siis sõrme all on tunda "liivapaberi" laadset pinda. Taasesituspea on viisakas. Kummidetailid ka ok. Kus ja kaua ta varem seisnud on, pole teada.

Nüüd aga küsimus võimendist.
                  Mis põhjusel on kasutatud transistoreid dioodidena? On sellel mingi sügavam mõte peale võimaliku detailidefitsiidi või võib sinna suvalised dioodid asemele panna?

Name:	snezetVV.jpg
Size:	58,1 KB
ID:	869875

Comment

KT315 kasutati tihti dioodidena, eriti A ja bee, mis olid üsna nadide parameetritega. Ilmselt oli nende tootmine odavam (kristall kompaundiplönnis) kui korraliku dioodi korpuse tegemine.

Comment

Vs: Snezet 204 taaselustamine

Need sinised kristallid on vaskvitrioli nägu: CuSO4·5H2O.

Kustutuskumm sisaldab väävlit S ja see pole helipeale kõige tervislikum. Olen näinud tulemust, kui mõni puhastas sellega Ag kontakte. Ka poleerpasta koostist peaks enne kasutamist uurima.
                      Mina lahustaks vaskvitrioli kristallid soojas vees ja kuivataks helipea edasiseks uurimiseks mikroskoobi all.
                      Salvestuspea on vist sama kui Ilet-101, Rostov-101-102-l. Mahamängimiseks kõlbab ka universaalpea.

erasersworld.com is your first and best source for all of the information you’re looking for. From general topics to more of what you would expect to find here, erasersworld.com has it all. We hope you find what you are searching for!
                      viimati muutis kasutaja Svago; 16 m 2017, 17:32.

Comment

omal ajal on sellised helipead kõigepealt peent käia näinud, ja siis ohtralt rohelist pastat ;-) mõnikord toimis täitsa hästi.

Comment

Nüüdseks olen jõudnud tõdemuseni, et mõlemal makil puudub kiiruse regulaator.
                          Ühel füüsiliselt, teisel funktsionaalsuse mõttes.
                          Radiaator peab olema korpusest eraldatud. Minu omal oli ta lihtsalt otse poldiga korpuses. Rikki sellest midagi ei lähe, lihtsalt kogu mootori toitepinge jookseb otse läbi.
                          Kiiruse muutmise lülitid ei mõika, väljundtranss on täielikult avatud. C9 lühistamisega seiskub mootor. C3 peal näen fotosilmast alguse saavat perioodilist signaali, edasi läheb aga asi arusaamatuks pudruks.
                          Ma saan aru, et R6 lühistamisega peaks mootor vähemalt aeglustama, kui mitte seiskuma?
                          Kas on veel mingeid pidepunkte, veendumaks et A1 (väljundastmele eelnev opakas) on rikkis?
                          Kas keegi teab veel mõnda makki (või plaadimängijat), millel on samasugune kiiruseregulaatori lahendus (näeks äkki ossi pilte kuskil)?

Comment

Tundub et see muudab sageduse pingeks, lülitatava referentsiga.
                            Töökorras opvõim annab väljundisse +sisendiga samaväärse pinge kui -sisend on väljundiga ühendatud
                            (Op.võimu A1 +sisendil on ju konstantne DC).
                            Saaks sellise olukorra sinna tekitada? ja teha nii et impulsid eestpoolt ei sega.
                            http://hparchive.com/
                            https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

A1 töötab, nagu ma aru saan komparaatori režiimis. Kui C5 ülemise otsa toitega ühendad , kas jääb mootor seisma ?
                              Skeem, mida vaatan

Sarnase skeemiga on viimased Olmp003 ja Elektroonika 003 mootori juhtlülitused.

Name:	olimp003mootor.jpg
Size:	440,9 KB
ID:	869887

Comment

Working...
                              X