Teade

Collapse
No announcement yet.

Koduvõimendile uued lõpu-/toitekondensaatorid?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Koduvõimendile uued lõpu-/toitekondensaatorid?

Teema tõusetus mujal, sai siia toimetatud, kuna muutus laialivalguvaks. Kuna küsimus on mõtet kandev, siis ülekandmisel, ainuisikuliselt, raadiotehnika35 allpoolvööd ja emotsionaalsed säutsud kustutasin.
    Esmalt postitatud Kirsa poolt
    võimendil lõpukonded vahetada…
    Võimendi on Harman/Kardon 680 http://www.tnt-audio.com/ampli/hk680_e.html
    Võimendi manuaal koos skeemidega: http://woolik.bumpclub.ee/~kirsa/aju...-HK680 amp.pdf
    Esmalt postitatud martk poolt
    Miks arvad, et konded vajavad vahetust. Peaks olema suht korralikud ja töötama suht lahjas režiimis:
    two Elna for Audio Series Black capacitors per channel, each rated at 8,200uF/63V,
    Esmalt postitatud Kirsa poolt
    Arvan nii, sest originaalsed kondekad on pealt punnis.
    Teiseks minu arust ei ole bassiesitus ka enam see, mis oli paar aastat tagasi.

4 uut kondekat
    Vist need: https://www.audiohobby.eu/et/mundorf...125c-2pin.html
    Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
    Mõistlik oleks need algsed Elnad (kui on punnis) visata kus seda ja teist, koos nende mundorfidega. Tasuks otsida välja võimalikult suure mahuga, sinna mõõtudelt sobivad ja hästidokumenteeritud näitajatega, suurele voolule mõeldud, võimalikult väikese sisetakistusega kondekad. Näiteks Nichicon, United ChemiCon või Nippon ChemiCon või kasvõi Cornell Dubilier. Kui mahtu suurendada (igati loogiline ja hea mõte) siis peaks vaatama, et aladid ka piisava voolu suudavad läbi lasta (suure mahuga konde tahab laadimisel hea puraka voolu ja vilets alaldi sureb ära vahest).

Vaatasin mitmeid mis mul siin käepärast on

UKW vist oli see MUSE? kiri peal ka aga viisin nad juba koos paberimajandusega kasti tagasi (mul neid palju, mõnesid pisemaid on 100 näiteks, mõnda 10-20, ma ei tea, vast 30-40 nominaali kokku)
    UFG - see on kindlalt FG (Fine Gold) ja seda oli mõnest läbivaadatud nominaalist (5-6 nominaali) eranditult kõik "Made in Japan",
    UFW - näiteks jäid kohe näppu: UFW1H103MRD mis kujutab enesest 10000uF 50V kondekat, 25x50mm ja nendel on pakendil ka kiri: Country of Origin: JAPAN

Lisaks on veel mõnd sorti, mingi Gold Line vms oli ka olemas, need FGst veidi kehvemad aga mõeldud siis toitekondekateks.

Siis ELNA - ei pruugi samuti olla alati Jaapani omad. Ma ei ole neid tahtlikult lõhkunud, et uurida mis sees on Silmic mingit on isegi olemas aga korras kondet katki ei taha teha.

Elna kasutab mingit veidrat isolatsiooni - kaod on suuremad kui Nichiconi Audio grade puhul. Silmicud peaks olema mingi siidivärgi segu (ei mäleta, katsun meeles pidada ja otsida üles need andmed), audio jaoks olla neil head näitajad, mingi helilisuse mõttes. Toite, suurtel ELNAdel ma kahtlen, et vahet eriti on - igaljuhul kipuvad nad olema suuremad kui näiteks sama väärtusega (maht-pinge) Nichicon, lisaks mõned, mis ma võrrelnud olen, impulsivool ka Nichiconil parem.

Veel - Nipponid võtsin ka näppu ja siis suured, toite Nichiconid (Nipponid ka sama värk), muidugi need mul SMPS jaoks, 1500, 2700uF mahuga. Vaatasin, et need on ka tootja paberite järgi JAPAN.

Nipponid on head, United ka, see pm. sama asi - üks on USA teine siis Jaapan.
    Suurtest jurakatest, Cornell ja United-Nippon mida ma kasutanud. Ja Korea Samwha pole ka üldse paha mõned tüübid (u. 1000€ võimu toitesse ei oleks näiteks üldse mingit põhjust kahelda, kui satuvad sobiva mahu-mõõtudega Samwhad kätte, andmeid peab uurima, neil mõni seeria on kehva aga sellest netis palju juttu). Ma reaalselt ise näppinud mõnetuhande € võime, kus sees keskmised Samwhad ja keegi ei ole kurnud või tahtnud neid vahetada, opakaid on küll tahetud algseid 4€ vahetada 60€ vastu . Peab tõdema, et 15 kordset vahet mina küll ei teinud.

Kondel need sisetakistused jne on ka tähtsad - sellejärgi olekski tavalise Hi-Fi võimu puhul kõige mõistlikum võtta. Kui 100uF saab võtta 1W võimsuse kohta siis juba PRO. Suurem võib alati olla, kui mahub. Pinget vägapalju üle pole mõtet algsega võrreldes näiteks võtta - pigem sama. Lisaks 105 kraadi ja 85 kraadi on tavatingimustes paremad 85 kraadised - sisetakistus väiksem ja kaod ka madalamad üldiselt. Mõõdud ka sama mahu juures võivad olla väiksemad. Kui originaalis on 85 kraadised, ei näe põhjust miks peab panema 105 kraadised näiteks.

Konded siis vahetada jah vaja kui ikka punnis on aga ma mõtleks ikka, et need olemasolevad - need ei anna midagi juurde. Kui nad muidugi juba ostetud on siis ega kuivama pole mõtet jätta aga kui alles plaan osta siis ei soovita.
    To raditehnika35 - kuidas mõõdad kodutingimustes impulsivoolu? Kas sul on mingi rakis/abiseade selle määramiseks?
    viimati muutis kasutaja martk; 25 m 2017, 19:04.
    Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Vs: Koduvõimendile uued lõpu-/toitekondensaatorid?

Ilmselt ta neid ise ei mõõda vaid loeb või arvutab andmete põjhjal, põhiliselt ESR järgi.
    See võimalikult väike ESR on tegelikult kahe otsaga asi. Mida väiksem ESR seda väiksema aja võrgupinge poolperioodist tarbib toiteplokk voolu aga seda suurem see vool on ja seda rohkem tekitab see vool igasuguseid kõrgemaid harmoonilis, mis võivad kuhugi häireid tekitama hakata. Mahtuvuse suurusega on umbes samasugune asi, liiga suureks pole ka mõteta ajada, lähevad laadimise voolud liiga suureks ja mitte ainult sisse lülitamisel.

Comment

Working...
    X