Teade

Collapse
No announcement yet.

Fotoaparaadi viga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Fotoaparaadi viga

    Kas keegi on kunagi digifotoaparaati remontinud?
    Minu Canon Power Shot A460 jäi millegipärast objektiiv välja ja enam ei liigutagi.
    Tuleb vaid teade – „häire, lülita uuesti sisse“ ja kõik kordub uuesti. Iga kord teeb väga lühiajalise mootori surina. Objektiivi katsudes on väike loks olemas nii pöörates kui edasi-tagasi suunas. Päris kinni seega ei ole. Proovisin ka teiste vooluallikatega, panin 3,15V topelt patareide, akude asemele isegi kuni 4V võimsa toiteploki. Aparaati pole väga palju kasutatud ega ka loobitud.

    #2
    Vs: Fotoaparaadi viga

    On olnud liivaterake hammasrataste vahel.

    Comment


      #3
      Vs: Fotoaparaadi viga

      On olnud, et mingi objektiivi osa on oma normaalsest asendist/siinist lihtsalt välja läinud ja seepärast ei liigu.
      Ja on olnud ka mõni hammas maas, niiet mootor käib tühja. Ühe sellise veaga aparaadil sai hammasrattad välja võetud ja kui sisselülitades mootori tühja surina saatel kähku käega objektiiv alumist "toru" vastupäeva pöörates välja tõmmata, siis saab kasutada
      Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
      Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

      Comment


        #4
        Vs: Fotoaparaadi viga

        Mul oli ka esialgne mõte, et mingi liivatera on vahel. Siiani on aparaat töötanud tõrgeteta ja mingit kõrvalheli pole ka teinud. Põhiliselt olen pildistanud suvepäevadel noori ja ilusaid inimesi ja loodust. Eks jah suvepäevadel rannas või tuul liiva üles keerutada, ehkki töötas ka pärast seda. Proovin kõigepealt õrnalt kummihaamriga arstida – äkki liivatera leiab uue asukoha

        Kui see ei aita, siis teen lahti. Pean ostma ainult korralikud kruvikeerajad. Mul on olemas veneaegsed kellassepa omad. Mõni aeg tagasi sai nutikal lintkaablit koos laadimispesaga vahetatud ja ka palju kruvisid keeratud. Polnud head asjad selleks tööks – mõni läks isegi kõveraks.
        viimati muutis kasutaja Svago; 14 m 2017, 14:10.

        Comment


          #5
          Vs: Fotoaparaadi viga

          Veaks oli tinakuulike, mis oli hammasrataste vahel. Pean uuesti lahti võtma, teeb kolinat. Ilmselt läks mõnda kohta liiga pikk kruvi ja neid on aparaadis kuradima palju.

          Comment


            #6
            Vs: Fotoaparaadi viga

            Palju on neid seal tõesti. Kunagi vahetasin mehaanilisel aparaadil ojektiivi teistsuguselt sama tehase aparaadilt võetud parema objektiivi vastu. Vahetamise ajal tõmbasin lauale kahepoolse kleepelindi ja kõik kruvid, millised tuli ära võtta panin kleepekale järjest vasakult paremale. Midagi ei tohi ju üle jääda, ega ka puudu tulla! Pärast sai ka fookus õigeks aetud ja toimis aastaid veel!

            Comment


              #7
              Vs: Fotoaparaadi viga

              Need japsid armastavadki kruvisid. Japside käsiraadiojaamal tuli 22 kruvi lahti keerata, enne kui trükkplaadi kätte sain. Mitmel uuel jaamal oli üks väike kondekas tihti lahti, lisa tuli hilisemal kasutamisel põrutustest. Ilmselt oli pastatrafareti viga ja jootepastat kondeka all liiga vähe. Väikestel detailidel jootmisel külmjoote probleemi pole – kuumenevad kuumas õhus kõige rohkem.

              Motorola GP-300 käis trükkplaat lahti 4 vedruklambriga ja oligi käes.

              Fotokal on lisaks lintkaablitele osa juhtmeid joodetud, eks sealt see tinakuulike pärines. Hiinas tehtud ju. Mõned kohe ei oska joota ega puhtust hoida. Muidu oli seest täitsa puhas – objektiiv liikus ümara plasttihendi sees, avadel kummikatted ja liiv sinna sisse ei saagi.

              p.s. Algul tuleks välklambi kondekas tühjaks laadida. Võib-olla aitab ka välgu väljalülitamine? Minul seda võimalust polnud. 3V ei hammusta, kuid välklambi laetud kondekas küll
              viimati muutis kasutaja Svago; 17 m 2017, 14:27. Põhjus: lisa

              Comment


                #8
                Vs: Fotoaparaadi viga

                Takistussüdamikuga süütepooli juhtmest saab teha kondekate tühjakslaadimise juhtme. Vajadusel veel lisatakisti, kui pinged kõrgemad, nt kineskoopide puhul.

                See fotokakondekas - katsetasin patareidega fotoaparaati. Käima ei läinud, näru välimus ja iidne pildikvaliteet, seega juppideks. Kui hakkasin skeemiplaati välja kiskuma, tuli välgu kondekas juhtmeidpidi kaasa. Eks võtsin otsapidi näppude ja pöidla vahele... nu ja see pinge seal kondekas vajutas sõrmi veel kõvemini kokku.
                viimati muutis kasutaja Scott; 20 m 2017, 07:00. Põhjus: liigne täht
                73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                ATiP1pN4XeM

                Comment


                  #9
                  Vs: Fotoaparaadi viga

                  Välgu kondekas on veel järgmisel päevalgi peale aku väljavõtmist väga reipalt hammustanud. See vist on spetsiaalselt nii tehtud, et kiirendada kondeka laadumist ja säästa akut/patareisid. Mingit Canoni digiseepi kunagi natuke uurisin. Seal polnudki sel särakal eriti kusagile kaduda. Lamp ja süütekondekas said "mätast" läbi IGBT ainult sähvaka ajal. Ülejäänud aeg ainult kondekate ja dioodi lekkevool. Polnud hirmsaid pingejagureid, mis mõne minutiga kondeka tühjaks imevad. Ainult selle unustasin vaatamata, kuidas indikaatorLED lahendatud oli.

                  Neid vanu seebikate välke ei maksa molekulideks lahutada. Kel vaja vahel hämaras õues/metsas pilte klõpsida, saab neist suhteliselt väikese vaevaga abivälgu(d) teha. Lamedaid ühe välguga tehtud pilte terve nett lõhkemiseni täis. Sünkronisaator (ehk orjasilm) külge ja olemas. Väga lihtsa orjasilma häda on see, et ei tunne numbreid. Fotokas teeb kõigepealt eelvälgu, mõõdab sel ajal valgustust ja alles siis paneb täislaksu ning teeb pildi. Punasilma vähendamiseks teeb 2-3 pliksu ja siis virutab. Loll orjasilm laseb kohe esimese sähvaka peale abivälgust mahla välja ja kasu täpselt 0. Lihtsam variant on tekitada viivitus abivälgule. Olen näinud tabeleid, kus kirjas, mitu ms kulub esimesest sähvakast viimaseni (erinevatel firmadel/mudelitel erinevad ajad). Tiba keerulisem on õpetada abivälgule numbreid. Nii ühest viieni piisab. Märksõnaks loendur ja ümberlüliti (vabandust - ikka PIC või AVR vms + LCD + piiksud-puuksud ja muudetava värviga taustavalgus; ja tervitustekst kindlasti). Töötab iga aparaadiga ja ei pea hakkama tabelist näpuga järge ajades mingit potekat vms kruttima. 1-2 proovipilti. Enamasti õnnestub silma järgi sähvatuste arv kokku lugeda. Ainuke häda, et fotokas ei tea lisavälgust midagi ja ebaõnnestunud paigutuse korral on suur tõenäosus pilt üle kõrvetada.
                  Mul üks selline loenduriga variandi makett juba üle aasta ootab, et mind muusa külastaks ja sunniks asjale kaubanduslikku välimust andma. Ja siis veel mitu samasugust tegema. Seni pole meie teed ristunud ja tore mänguasi ei kannata endiselt transporti. Aga mitu FIL-105 (ja 107, mille originaalsilm on masendavalt tuim) jms välku tahaks hirmsasti sähvida ja terve metsaaluse (õue) ära valgustada.

                  Kui ma mõni aasta tagasi nägin raadiost mahahõigatud "seninägematute" virmaliste reklaami peale mere äärde tormanud rahvamassi seas välke sähvimas, siis keerasin terava otsa kodu poole tagasi. Esiteks oli välguga virmaliste pildistamine liiga terav elamus ja teiseks olid need "seninägematud" mannetu virvendus 2000.a varakevadega ja hilissuvega võrreldes. Peale seda mind ei üllata enam ootamatus kohas sähvivad välgud.

                  Äh, aitab ka tänaseks pläkutamisest.
                  Harjutamine teeb harjutajaks.

                  Comment

                  Working...
                  X