Teade

Collapse
No announcement yet.

40" Samsungi LCD teleri taustavalgustuse probleem?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

40" Samsungi LCD teleri taustavalgustuse probleem?

Tere,
    3 aastat tagasi Elionist ostetud Samsungi teleril on muutunud ülemine kolmandik ekraanist tumedamaks. Kas tegemist on remonditava veaga või on mõistlikum minna poodi uue järele? Garantii on kahjuks juba läbi.
    Täpset mudelit hetkel peast ei tea, aga eeldan, et tegemist on üldisema LCD telerile iseloomuliku veaga?

Vs: 40" Samsungi LCD teleri taustavalgustuse probleem?

Mudeli nimest oleks ikka kasu, saab teada, kas torude või LEDidega taust. Aga mõlemal juhul on remonditav. Teler ise on ju korras, ainult mingi lamp ei põle korralikult.
    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
    ATiP1pN4XeM

Comment

Mudel peaks see olema:

https://pood.telia.ee/productInfo/55/40-led-teler-samsung-es5500w/UE40ES5500WXXH

Comment

Osa LED-e ära kustunud , lühistunud. Hea, et veel midagi näitab, tavaliselt kaitseahelad ei lase üldse põlema minna.

Comment

Näitab tõesti, ainult täpselt kolmandik erkaanist on natuke hämaram, muu osa töötab vanaviisi edasi.
          Seega on need LED'id kuidagi gruppidesse jagatud? Kuidas sellise asja remont välja peaks nägema ja kus seda tänapäeval tehakse.
          Hea oleks ka teada, mis hinnaklassi sellise asja remont võib jääda?

Comment

Selline näeb välja. Kõige lihtsam on ebayst, aliexpressist või mujalt hiina müüjatelt sama paneeli jaoks riba osta ja ära vahetada. Teine variant on üksikuid LED-e vahetada, aga ma ütleks, et ribana tuleb kokkuvõttes odavam (kui arvestada aega ja vaeva).

Comment

Esmalt postitatud katkine poolt Vaata postitust
              https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1AQ3QJ...32-inch-40.jpg

Selline näeb välja. Kõige lihtsam on ebayst, aliexpressist või mujalt hiina müüjatelt sama paneeli jaoks riba osta ja ära vahetada. Teine variant on üksikuid LED-e vahetada, aga ma ütleks, et ribana tuleb kokkuvõttes odavam (kui arvestada aega ja vaeva).
              Tänud vastuse eest.
              Kas see võiks olla asi, mida ma otsin?

http://www.ebay.de/itm/Samsung-LED-Backlight-Interface-2014SVS40-3228-LO6-REV1-6-fur-zB-UE40H5500-OK297-/311681739645?hash=item4891adeb7d:g:Fr8AAOSwIgNXuv2 z

Kui arvestada, et üks kolmandik on hämar, siis oleks nagu kaks ülemist pikka rida pimedad. See tähendab nelja uut riba. Hind on muidugi üsna kirves. Terve teleritäis ribasid ületaks juba uue teleka hinna
              Mis endiselt on selgusetu, kuidas need ribad ühendatud on? Kas ledid riba peal on jadas ja ribad omakorda mingi koguseni jadas? Või on ledid riba peal rööbiti ja ribad jadas. Või on ledid jadas ja ribad rööbiti? Ma ei usu, et neli riba 12st otsustas järsku üheaegselt läbi põleda.

Comment

Esmalt postitatud ats poolt Vaata postitust
                Ma ei usu, et neli riba 12st otsustas järsku üheaegselt läbi põleda.
                Miks mitte? Teleri ülaosas on nagunii kliima päris troopika, kui lisame tahestahtmata mingi hulga tolmu mis sisse koguneb aja jooksul, siis on tingimused olemas et varasemalt läbi minna. Eks need led'id on ka samsal siiski sobivalt odavpakkujalt hangitud, see hõlbustab läbiminekut.
                Teise punktina tasub kontrollida nende ribade driverit, alati ei pruugi ju riba ise läbi olla. Võtad lahti, mõõdad kas ribadele mingi pinge üldse tuleb, või palju see erineb allosa ribadele tulevast. Driverid võiksid asuda T-Con plaadil.
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

Comment

Peab vaatama jah, kuidas nad seal grupeeritud on. Võibolla 3 gruppi, igal 4 riba paralleelis ja igal grupil oma driver. Kes teab

Ribasid omavahel praegu vahetada ei kannata? Kui vahetad mittetoimivad toimivate vastu ja ikka üleval valgustus puudub, mujal olemas, siis pole viga ribades. Niisama pole mõtet kalleid ribasid tellida.

Comment

Kaldun arvama, et LED-ide draiverid ja LED-ide toide ei asu T-Con plaadil.

Comment

Draiver tundub ka mulle loogilisem. Eks ma võtan asja lahti siis on selgem pilt.

Comment

Võta lahti ja hakka pingestama neid gruppe siis näed millises reas ja milline ei põle.

Comment

Working...
                        X