Teade

Collapse
No announcement yet.

Lintmakk Jupiter106C

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Lintmakk Jupiter106C

LõPPvõimendi parema kanali üks transistor oli lühises, sai ära vahetatud, lühis kadus, aga kanalisse jäi ragisev hääl. Sai vahetatud lõppvõimendi teised transistorid, aga ragin jäi. Kõrvaklappide ja akustiline väljund töötab ilma raginata.

Milles võiks olla probleem?
    viimati muutis kasutaja Scott; 16 m 2017, 00:54. Põhjus: kirjavead ja liigendamine

Vs: Lintmakk Jupiter106C

Kas vaikselt mängib puhtalt ?
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Pärast transistoride vahetust tuleks ka režiimid üle mõõta. Ossi ja generaatoriga kontrollist rääkimata. Skeemi juures on ju ka pingete tabelid olemas:

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
        Pärast transistoride vahetust tuleks ka režiimid üle mõõta. Ossi ja generaatoriga kontrollist rääkimata. Skeemi juures on ju ka pingete tabelid olemas:

http://www.rw6ase.narod.ru/00/mg_kat/jupiter_mk106.html
        Mida Sa teed pingetega tugevasti negatiivselt vastusidestatud võimendis - võta pea suvaline jupp välja ja mõõda - normis. Jupiter 106 on juba ajast, kus transistorite parameetrid enam nii kriitilised polnud. Pealegi ei ole seal nii suurt väljundvõimsust, et väljundtransssidel hinge kinni võtab.

Teemaalgataja pole ju mu küsimusele vastanud.

Minu Jupiter kah on käriseva häälega.põhjus-1GD40 ei suuda välja mängida toonkompensatsiooniga ülemääraselt tõstetud basse.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mulle on jäänud mulje, et enamus kasutab nn. sahtliraami ja väljajoodetud detaile. Kui neid enne üle ei mõõda, siis võib probleeme tekkida. Eks see väljundlüüt päästab olukorra, muidu tuleks teinekord suitsu ...
          Teinekord tehakse viga asendusega, ka käsiraamatutes on otsad vahel sassis.
          viimati muutis kasutaja Svago; 19 m 2017, 16:10.

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
            Mida Sa teed pingetega tugevasti negatiivselt vastusidestatud võimendis - võta pea suvaline jupp välja ja mõõda - normis.
            Sellest lausest võib nüüd küll valesti aru saada.
            See, et väljund nulli veetakse, ei tähenda ju seda, et kõik pinged kohe normis on.
            Lühisega võis ka väljundtransi kollektortakisti (või emittertakisti, sõltuvalt õlast) ära põleda ja ongi olukord, kus väljund ei kannata koormust.

Comment

Esmalt postitatud a1 poolt Vaata postitust
              Sellest lausest võib nüüd küll valesti aru saada.
              See, et väljund nulli veetakse, ei tähenda ju seda, et kõik pinged kohe normis on.
              Lühisega võis ka väljundtransi kollektortakisti (või emittertakisti, sõltuvalt õlast) ära põleda ja ongi olukord, kus väljund ei kannata koormust.
              Kas vaikselt mängib puhtalt ?
              Sa kah ei lugenud mu küsimust.

Comment

Sa kah ei lugenud mu küsimust.
                Lugesin-lugesin, vaikselt võib ka ühe õlaga mängida.

Comment

Skeem on ühepoolse toitega, väljundis peaks olema pool toitepinget ja mina küll kontrolliks alustuseks seda.

Teemaalgataja oleks võinud mainida, milline transistor siis läbi oli?

Comment

Väljund kondekas võib ka lekkida! Paistab, et kisub jälle sellele, kus rahvas pikalt heietab, pakub õigeid variante-võimalusi ja ... teema algataja on vait kui kult rukkis! :-)
                    viimati muutis kasutaja rainadov; 20 m 2017, 09:13. Põhjus: täht

Comment

Kui skeem on ühepoolse toitega ja kuskil on katkestus käitub skeem järgmiselt.
                      Sisselülitades mängib täpselt niikaua kuni väljundkondet täis laetakse, edasi tuleb "prääks prääks" kuni jääb vait.

Aga tundub , et algataja sai vastuse kätte.

Comment

Ma olen piisavalt näinud ilma diffastmeta kondekaga võimendeid, kus ühel pool on 5V ja teisel pool õlas 45V. Vaikselt isegi mängib. Transi läbiminekuga võis mõni detail veel haiget saada - näiteks takisti, mõni diood lühisesse minna, mis tagab algvoolu ja põhjuseid võib olla väga palju teisigi.
                        viimati muutis kasutaja Svago; 20 m 2017, 20:18. Põhjus: sõna

Comment

Working...
                        X