Teade

Collapse
No announcement yet.

Hifonics monovõimendi suri ära. Otsin tegijat.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Hifonics monovõimendi suri ära. Otsin tegijat.

    Tere

    Mure selline, et minu Hifonicsi võimendi viskas lusika nurka.

    Umbes aastake tagasi sain omale antud võimendi ning üsna pea ilmnesid probleemid toitega. Võimendi ei lülitanud korralikult sisse ja viskas protectionisse. Lasin ühel elektroonikul üle vaadata, ütles et toiteahela mingi osa olevat maha põlenud. Tegi korda, kõik hea. Peale remonti sai võimendi ka väidetavalt 24h testimist. Järele minnes võttis aparaadi otse testimiselt lahti ja andis üle. Teen märkuse, et võimendil oli küljes pisike kõlar mis tasakesti raadiot mängis. Kuidas sellega võimendi toite süsteem küll proovile pandi? Mängis siis võimendi tol ajal ja kuni eilse päevani kenasti, aga küljes oli seal võimendist nõrgem element, siis ei olnud asi oma piiride lähedal mängimas.

    Eile sai asjale suurem element järele pandud ja võimendi keerasin julgelt sinna maani, et sealt tuleks maksimum. Tooni generaatoriga 0dB signaaliga sättisin gaini paika, madalpääsu filtrid ja muud jutud. Sõitsin siis peale seda ringi ja lammutas umbes 15 minuti jagu maksimaalse jõuga ja küllaltki konstanse bassi muusikaga. Mingi hetk sai seisma jäetud ja volüüm maha keeratud ning koheselt käis kole pragin taga ja võimendist eraldus kõvasti tossu. Kuna mul on mitu võimendit taga, siis jooksin taha ja tõmbasin tervelt toite jaotamise "boksist" kaabli jõuga küljest, et pikemalt ei praeks. Võimendi tuled põlesid enne seda jätkuvalt ja protection tuld enda teada ei näinud.

    Sai auto ära tuulutatud ja siis uurima hakatud. Kaitsmed olid korras. Koju jõudes võtsin võimendi kaasa ja kruvisin lahti. Pluss terminali ühendus trükkplaadile oli põlenud ja ilmselt see on ka see koht kust seda varem lapitud sai. Miks see järele andis? Tol hetkel kui see juhtus, oli muusika praktiliselt täiesti maha keeratud. Käis 1 oomise takistusega ja võimendi oli soe, mitte kuum. Testri miinus võimu massi terminali pannes ja pluss kaitsme juurde näitas takistust, mis langes ajapikku (saan ma õigesti aru, et võib järeldada, et toiteahel muus osas on okei?).

    Leidub siin kedagi kes võiks selle korda teha? Eeldades, et rohkem vigastusi ei tekkinud, siis mis summast jutt võiks olla?

    Hifonics Brutus BXi 1100D

    Mõned pildid ka võimendist ja vigastusest.
    Discover the magic of the internet at Imgur, a community powered entertainment destination. Lift your spirits with funny jokes, trending memes, entertaining gifs, inspiring stories, viral videos, and so much more from users.


    Aitäh
    Estonian SPL & Sound
    @gargru

    #2
    Vs: Hifonics monovõimendi suri ära. Otsin tegijat.

    Ju siis eelnevalt mahapõlenud parandatud rada põles uuesti maha. Kunagi sattus ka üks mono d- klassi võim remonti. Trükkplaadil rada maha põlenud. Lappisin seda tinasukaga ja ohtra tinaga. Varsti tuli tagasi, rada oli veidi maad eemalt maha põlenud. Sai veelkord suuremalt rada veetud. Rohkem tagasi ei tulnud. Neil oli vist mitu supakat järgi ja vol ka hingepiirini aetud. Juhtub.

    Comment


      #3
      Vs: Hifonics monovõimendi suri ära. Otsin tegijat.

      Tüüpiline Hifonix-i kärakas.
      Tasub eemale hoida!
      Väga tõenäoline, et HIP4080 kivi seal on juba pooles vinnas teispoolsusesse ja ega seda enam normaalselt tööle ei saagi.
      Üsna ebaõnnestunud võimendid on need.
      -superradical-

      Comment

      Working...
      X