Teade

Collapse
No announcement yet.

Pioneer sx-400L probleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Pioneer sx-400L probleem

Kas mõlemad kanalid moonutavad täpselt ühtemoodi? Kuidagi kahtlane, et mõlemas kanalis ühesugused transid läbi olid..
    Milline pingelang on dioodidel D8, D9?
    Kas R10 on mõõtes ikka 100 oomi ning kas pinge stabiilne selle takisti vasakul viigul (vt skeemi).
    Lisa ka toiteskeem.
    viimati muutis kasutaja Rom; 11 m 2018, 23:31.

Comment

Click image for larger version

Name:	CC3FB2A6-E989-45FD-B347-AA8A5592D8A7.png
Views:	1
Size:	260,2 KB
ID:	871457
      Õhtul jõudsin veel uuesti Q15/16 pingeid mõõta ja selgus, et kõigil jalgadel toitepinge peal(32V). Jõudsin need transid ka välja joota ja üle kontrollida - terved! Lõpukivi ka töötab. Peale tööd vaatan üle kõik pinged uuesti.
      Mõlemad kanalid teevad seda jama jah. Kõvemini kuulates ei ole kuulda midagi.

Läbi oli üks topelttranssidest. Kaitsmete asemel oli traat keritud ümber kaitsmete nii et otsad töllerdasid ja läbi oli trafo termokaitse. Ennem minu kätte jõudmist oli stk klots ka vahetatud.
      Pilt kaitsmetest Click image for larger version

Name:	3B6AE6FB-FFD3-48EA-A67E-23F201BD53DC.jpg
Size:	165,9 KB
ID:	871458

Nii, mõõdetud: Q15 E/K -32,6V B -31,9V Q16 samad pinged. Q13 vasakult-paremale B 0V E 0,07V K 31,9V paarilisel B 9,6V K 32V. Teisel topelttransil samad pinged.

Krt, nüüd võib vist teema pausile panna kuni uue stk klotsi leian Lasin 14/15 jala lühisesse ja lööb kaitsmeid läbi.Click image for larger version

Name:	70EF6C78-AAB6-4DD6-A393-34B8AB490909.png
Size:	161,2 KB
ID:	871462
      viimati muutis kasutaja pahatoi; 12 m 2018, 16:41.

Comment

Esmalt postitatud pahatoi poolt Vaata postitust
        Krt, nüüd võib vist teema pausile panna kuni uue stk klotsi leian
        iibeis paistab neid piisavalt olema ...

Comment

Seal ma arvan müüvad hiina omasi, tellin kohe parem hiinast

Comment

Seal ma arvan müüvad hiina omasi, tellin kohe parem hiinast
            Seal on mitu tükki müügis ka märgendiga "Sanyo original"...

Comment

Krt, nüüd võib vist teema pausile panna kuni uue stk klotsi leian Lasin 14/15 jala lühisesse ja lööb kaitsmeid läbi.
              Sellepärast on väga soovitatav toita remondi ajal asju läbi hõõgpirni ("dim pulb tester"), mingi 75-150W, vahel ehk ka 40W (Mul endal 60W ja 100W vastavalt vajadusele koos või eraldi lülitatavad). Sel juhul oleks suure tõenäosusega antud apsakas lõppenud ainult pirni korraks heledalt põlemise ja ehk väikese ehmatusega + kaitsmed jääks ka raiskamata. Endalgi mitokorda see olukorra päästnud

Muidu praeguse info põhjal panustaks esimesena, et ehk oli selle +13,6V stabiliseeritud toitega (jõutranss Q17) mingi kala.
              Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
              Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

Krt, nüüd võib vist teema pausile panna kuni uue stk klotsi leian Lasin 14/15 jala lühisesse ja lööb kaitsmeid läbi.
                Miskit nagu vihjaks, et vanake tahab pensile.. see oli minu esimene mõte, kui skeemi nägin.
                viimati muutis kasutaja Rom; 13 m 2018, 12:17.

Comment

Pioneer sx-400L probleem

Pean selle pirniga toite tegema jah Jootsin klotsi välja aga seda transsi saan ikka vast kontrollida.
                  To Rom: kuna ma ikka väga algaja alles siis selline aparaat ongi paras näppimiseks/ õppimiseks - ei hakka väga kahju kui maha põleb. Mul selliseid poolpiduseid veel nii et see ei jää mul kindlasti viimaseks remondi teemaks siin.

Jootsin Q17 välja. Hiina mänguasi(komponendi tuvastaja) näitab üldse, et tegu pnp transiga ja kollektori-emitteri vahel diood?! Testriga mõõtes dioodi funktsiooniga näitab nagu tavaline töökorras npn. Mui transse näitab hiinakas õieti.
                  Asendasin selle transi tip122 -ga. Enne klotsi kõrbemist jõudsin klotsil jala 1. pinge (12,9V) ja 16. (13,2V) ära mõõta. Nüüd mõlemal 12,9V. Aga Q15/16 kollektoritel ikka -32,6V. Neid transse olen proovinud erinevaid kuid tulemus ikka sama!

Huvitav! R10 on 56oomi ja tundub, et originaalis. Vaatan kas mul on 100 oomist.

Esmalt postitatud Mees Metsast poolt Vaata postitust
                  Mis lüüdid vahetatud/vahetamata on?
                  Toite stabilisaatoris ja lõppvõimus vist kontrollitud/ vahetatud kõik lüüdid ja C101/102 vahetasin MKP vastu.

R10 panin 100 oomise ja pinge vasakul stabiilne -33,2V
                  D8 ja D9 pingelaeng 0,6V
                  viimati muutis kasutaja Scott; 14 m 2018, 00:58. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Esmalt postitatud pahatoi poolt
                    C101/102 vahetasin MKP vastu.
                    Enne põhivea leidmist ja kõrvaldamist ei tasu muud vahetusi teha.

Mis meetodiga sa seda signaali peale andsid ?
                    On võimalik et see viga kaob kuskil skeemi osas just sellel põhjusel et signaal teist laadi ahelast peale antakse.

Hea kui saaks ossiga vaadata mis toimub.
                    Sama viga mõlemas kanalis: toide on üheine mõlemale kanalile...

Kas see kirjeldatud heli on nagu laseks helisignaali läbi eelpingestamata dioodi ?
                    Äki siis on vale tööreziim kuskil...
                    viimati muutis kasutaja Starfish; 13 m 2018, 18:47.
                    http://hparchive.com/
                    https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Et siis see +13,6V stabikas ikkagi toimib ja toimis enne ka?
                      lõpuklotsi 1 ja 16 klemmidel oli siis mõlemil umbes +13V ja samal ajal Q15/Q16 kollektoritel (lõpuklotsi klemmid 7 ja 10) umbes -1,2V (alguses mainisid, et pinged skeemil märgituga võrdsed)? Või oli ikkagi Q15/Q16 kollektoritel hoopis samal ajal miinus-toide, nagu teises kohas mainisid? Hmm, ehk oligi lõpuklots enne juba vigane...
                      Lõpuklots küljest ära, siis Q15/Q16 kollektorid ongi miinus-toites (mingit koormust neil ju ei ole).

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
                      Miskit nagu vihjaks, et vanake tahab pensile.. tema koht on jäätmejäämas kõige tugevama pressi all, see oli minu esimene mõte, kui skeemi nägin.
                      Nii karmilt kohe? Ega siis kõik tehnika pea alati olema võimas/kallis/suur/raske/keeruline/audiofiilne, kuigi need kõik iseloomustajad meeldivad endalegi muidugi (v.a. keeruline, kui selleks väga head põhjust pole), kui just väga mõtetuks "ussiõliks" ei lähe juba!

Kus lihtsalt väikest raadiot/võimendit vaja (kuhugi taustaks/testiks või mis iganes), sinna käib ilusti, mis tal nii häda?
                      Lõppvõim klotsiga, see pole kõige sümpaatsem küll aga vähemasti selle klotsi sisu iseenesest ikkagi lihtne diskreetkomponentidel lõppvõim.
                      See +13,6 stabiliseeritud toite (mis toidab ka kõike muud) lõppvõimus, nagu ta seal on, kasutamise teema natuke vb. ka kahtlane (vähemasti ebatavaline?) aga ma nii suur spets ei ole, et paremini hinnata. Lihtsa "tuuninguna" võiks ehk toitelüüdid ka suuremad panna.

Ja üleüldse alati on sümpaatne, kui asjadele võimalikult pikalt rakendust leitakse selle asemel, et aga "e-waste"'i tekitada ja muudkui uut jama toota, mis kipub isegi sihukesest "low-end" asjast vabalt veelgi vähem sümpaatne olema: üüber keerukus, pindmontaaz, op-võimendid/mikroskeemid(s.h. heliahelas) igalpool, (väga) espetsialiseeritud mikroskeemid, aladimensioneeritud komponendid, mikrokompuutrid (+vastav tarkvara, ilma milleta ei ole seadmed mittemidagi!), "Planned obsolescence" igalpool!

(Sorry, et selle ära kustutatud lause uuesti välja tõin aga tahtsin ikka oma arvamust ka avaldada nii Rom'ile, kui teistele, kes seda lugeda jõudsid.)
                      Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
                      Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
                        Mis meetodiga sa seda signaali peale andsid ?
                        Pote juurest võtsin juhtmed lahti ja sealt telefonis juhtmete külge. Enne klotsi on montaazi traat mõlemal kanalil, sealt otsad lahti ja juhe külge.
                        Võibolla tõesti oli klots juba enne vigane aga huvitav, et otse klotsi lastes oli heli ok.
                        Ega peab vist uue klotsi ära ootama siis saab näha mis toimuma hakkab.
                        To Mees metsast: Ei mäleta enam mis ajal need pinged õiged olid ja kas olid? Kui ma nii kirjutasin siis ma arvan et olid Nii palju pusinud sellega, et pea sassis.

Minu pärast olgu nii skeem jama või aparaadil prügila aeg käes - mulle on vana tehnika sümpaatne. Võibolla on see haigus aga mul praegugi ubes 10+ dekki kodus Enamus neist töökorras ja kasutan Odyssei võimendit igapäevaselt sest see on ILUS. Eks ta tahab ka veits nokitsemist aga aega mul on!
                        viimati muutis kasutaja pahatoi; 14 m 2018, 11:19.

Comment

Suured tänud kõigile abistajatele! Sain siis uue Stk klotsi kätte, tellisin ikkagi hiinaka.
                          Nüüd pill laulab ilusti ilma “kõrvalnähtudeta”, ilmselt oligi vana klots vigane.
                          Aitähh veelkord!
                          viimati muutis kasutaja pahatoi; 02 m 2018, 07:15.

Comment

Working...
                          X