Teade

Collapse
No announcement yet.

Lintmakk Astra - võimendi probleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Lintmakk Astra - võimendi probleem

lintmakk Astra - võimendi probleem

Antud lintmakil on heli võimendil üks tõsine probleem.

heli käriseb ja peksab üle, nagu oleks volüüm põhja keeratud, selline kärin...
    alguses oli seda vähe.
    aga nüüd on juba võimatu.
    kärin läheb varsti juba nii hulluks et ei saa enam muusikast ja laulu sõnadest kaa enam aru.

see probleem on mingil lollakal moel ainult ühel kanalil - teine kanal mängib puhtalt.
    alguses oli nii et maki sise kõlaris oli kärin sees - seda vaiksemalt mängis, seda rohkem kärises.
    kui volüümi järjest juurde lükata, jäi ka kärinat vähemaks.
    aga nüüd on kärin koguaeg, ja palju hullem.
    (Väga segane) kui ühendasin väli kõlari või kõrvaklapid vigasesse kanalisse, siis mängis ka nagu puhtalt.

valjuka võtsin maki seest välja, proovisin mujal, - see oli korras, mängis puhtalt.
    panin makile ühe teise valjuka sinna sisse asemele, sellel oli ka sama kärin sees.

KÕIK lüüdid vahetasin kogu makil ära.
    võimendil ja teistel plokkidel.

mis viga see selline on üldse, ja millest see tuleb ???

Click image for larger version

Name:	Astra2.JPG
Views:	1
Size:	126,7 KB
ID:	882678

Click image for larger version

Name:	Astra1.jpg
Views:	1
Size:	614,2 KB
ID:	882679
    viimati muutis kasutaja dB321; 22 m 2019, 14:26.

Vs: lintmakk Astra - võimendi probleem

Alustuseks reguleeri pool toitepinget väljundisse. Seejärel pane algvool paika. Kui ikka moonutab, siis vaata ossiga.

Comment

mis mõttes reguleerida pool toitepinget väljundisse ? kumbki trimmer pole väljundiga seotud.
      ja ossiga pole seal midagi teha. ja mul ossi pole kaa.

see kärin hakkas justkui peale VT23,24,25,26 transide vahetust.
      panin vanad tagasi, aga kärin ära enam ei kadunud. ja siis panin uuesti uued tagasi aga ikka ei aidanud.

näppisin neid trimmereid, mõõtsin massi ja trimmerite joote kohtadelt pingeid, keerasin neid korras poolel olevate
      pingete järgi paika, millised pinged olid korras poolel. aga ikka ei aidanud.
      kui seal on pinged samad, nagu korras poolel, siis peaks ju mõjuma.
      nende trimmerite asi ei ole, siis oleks midagi mõjutanud.

ja viimaks suured toite lüüdid, mis on samad nagu toite peal.
      uued on 3300uF 50v, kõlari kondekaid proovisin väiksemaid panna, ei aidanud, panin vanad mis sees olid, ei aidanud, ja panin uued tagasi.
      ei saa aru aga nende kõlari kondekate vahetusega läks ainult hullemaks justkui,....

Comment

Esmalt postitatud dB321 poolt Vaata postitust
        mis mõttes reguleerida pool toitepinget väljundisse ? kumbki trimmer pole väljundiga seotud...
        Soe soovitus enne kommenteerimist veidi skeemitehnikaga tutvuda. Loomulikult pole kuid transistorid on ju vahel.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud dB321 poolt Vaata postitust
          mis mõttes reguleerida pool toitepinget väljundisse ? kumbki trimmer pole väljundiga seotud.
          ja ossiga pole seal midagi teha. ja mul ossi pole kaa.
          Eks ma siis kirjuta puust ja punaselt. Ma kasutan ossi rohkem kui testrit – annad sin signaali võimendi sisendisse ja väljundist või astmetelt vaatad ossiga - sellega näeb kohe, kus viga on. Aga kui ossi isegi mõnel sõbral pole, eks siis alusta lihtsamast.

Astrad on oma 30 aastat vanad ja pool elu sellest on olnud need kas pööningul või keldris. Kõige sagedasemaks veaks on sellisel juhul olnud kas lekkiv lüüt (antud juhul C51) või siis on halb poteka kontakt (R104). R104 reguleeritakse signaalita olukorras pool toitepinget väljundisse (VT27 K-pinge=31V..32V ja VT28 K-pinge on sellisel juhul 15,5V…16V). C51 on soovitatav panna 63V – selle lekkimine viib režiimid paigast ära. R111 reguleerid algvoolud paika, mõõtes pinget näiteks R131 peal ja paned sama kui korrasoleval. Ma olen pannud tavaliselt algvooluks 50mA, aga siis peab oskama arvutada

Ka KT805AM on tulnud palju vahetada. Teinekord ei olegi need päris läbi – on poolpidused. 4 oomiste väliskõlarite kasutamisel on need kasulikum vahetada KT819 plastvariandi vastu.

Comment

Vs: Lintmakk Astra - võimendi probleem

R104 ei jõua isegi 12Vni, on trimmer lõpus. seal nad VT27,29 on mingi 11v peal. kõrgemaksmkeerata ei anna.
            ja nende resiimide ja nende pingete viga see pole. sest korras poolel on kõik samamoodi.
            vahetasin vigasel poolel lõputransid ära, ja C51,52 panin 22uF 160v lüüdid, muud mul ei olnud. see ka ei aidanud.
            trimmerid on ka korras.
            ja viga on täpselt sama nagu enne.
            tundub et sellega ei ole mul mõtet mässata rohkem. liiga mõtetuks läheb se jändamine. ennem kõrbeb seal midagi läbi, kui midagi paremaks läheb.
            õnneks on kahe poolega Volüümi nupp, et saab selle kanali maha lükata üldse.

makk oli minu käes remondis. tuleb ta sellises seisus inimesele tagasi viia. muud sinna teha ei anna.

KÕIK .
            viimati muutis kasutaja dB321; 25 m 2019, 09:35.

Comment

muud sinna teha ei anna.
              Annab küll.Selle saab korda teha.
              Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

makk inimesele tagasi viidud. inimene õnneks leppis selle veaga.
                selle veaga ei olnud mul mõtet jännata rohkem - liiga mõtetuks läks sellega mässamise.

Comment

seal on terve rida potekaid - helipea ja edasise jama vahel . . . (lamba ... -pea ja edasise jama vahel potekaid ei ole ... kanal 2 kassil 4 ... stereo ja kvadofooniline tõukesüsteem ??? -- 48h ööpäev hakkab huvitavaks muutuma -- tegelt magasin vahepeal aga kasu ei olnud ?)
                  viimati muutis kasutaja ci139; 26 m 2019, 18:30.

Comment

To ci139: Su sissetoksitud tekst on raskesti ja mõttepeetunult mõistetav eesti keeles. Kas viitsiksid enne sisestamist meelde tuletada koolis õpitud keelereegleid.
                    Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

viga võib olla ka helipeas või selle elektrilistes ühendustes

net leidis mingi saidi http://repairfaq.cis.upenn.edu/sam/audiofaq.htm#audthdm by https://www.google.com/search?q=magn...ear+off+faults ei vaadanud veel https://www.google.com/search?q=magn...wearoff+faults
                      viimati muutis kasutaja ci139; 27 m 2019, 01:55.

Comment

Working...
                      X