Teade

Collapse
No announcement yet.

Panasonic plasma-TV remondist

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Panasonic plasma-TV remondist

Panen siia natuke infot Panasonicu plasma TV remondi kohta.
    Lõpetas mul töölepingu selline aparaat kui TX-P46GT30, pilt kadunud, ainult 7 korda vilgutas indikatsiooni LEDi peale sisse lülitamist.
    Tagantjärgi tarkusena meenus ka, et enne päris ära suremist olid väikesed hoiatused. Peale sisse lülitamist olid vahest suuremad valged alad kerge roosaka varjunudiga, ma aga ei seostanud seda teleka enda vaid kehva signaali kvaliteediga. Tegelikult aga oli selle põhjuseks SC plaadi TNPA5335 kehv kontakt korpusega, mis ka lõpuks päris fataalselt teleka jaoks lõppes. SU ja SD draiveri plaadid olid kõik korras.
    Netist leiab nii teleka skeemi kui ka SC plaadi remondi ja vea otsimise juhendi: https://zjwtqw.db.files.1drv.com/y4m...del_ver3_1.pdf
    Selgus, et see on levinud viga https://alpengeist-tvrepair.blogspot...fgd4536tm.html
    Paremad pildid samast kehvast kontaktist on näha näiteks siin: https://alpengeist-tvrepair.blogspot...d-7-blink.html
    Mul olid plaadil samasugused jäljed üsna mitme kinnituse/maanduse punktis.
    Ära surid SC plaadi 4 IGBT transi. Neist 3 tk. 30F131 olid olemas Lemonas, selle ühe RJP30H2A leidsin lõpuks Panaservice.ee-st. Muud jupid kannatada ei saanud.
    Vahetus sai tehtud tavalise 60W kolviga natuke plaati enne kuumaõhu puhuriga soojendades. Ega see väga korrektne ei ole aga peale väikest harjutamist katkiste maha jootmisel õnnestus enamvähem ilusa välimusega ja tehniliselt toimiv jootmine ära teha ning pilt on nüüd telekal jälle ees.

Eraldi muidugi suured tänud kasutajale Kaits, kellelt sain palju vajalikku infot ja ka põhilise tõuke transid ise plaadil ära vahetada.

Lisada tuleb veel, et sai ka natuke kooliraha makstud. Algul mõtlesin, et ei hakka TNPA5335 plaati ise remontima. Netis müüakse toimivaid plaate, ostjad olid tagasisides kirjutatnud, et kõik toimib ja ka 46" paneeliga, vahet pole mis viimased TNPA5335 XX templiga löödud markeeringu kaks tähte on. Kuna hind, võrreldes eriti uue telekaga, polnud midagi hullu, sai tellitud Hiinast plaat. Kohale tuli 3 eur transpordiga 10 päeva jooksul.
    Aga on siin selles, et ega ikkagi iga TNPA5335 plaat iga paneeliga õigesti tööle ei hakka ja viimased templiga löödud kas tähte markeeringus on olulised. Müüja hoidis selle koha pealt muidugi suu lukus või isegi ei tea seda nagu hilisema kirjavahetuse käigus selgus.
    Toited ja kõik staatilise režiimi pinged olid õiged aga pilt väga väikese heledusega ja värvid väga valed. Neti kaudu sain tagantjärgi natuke selgemaks, miks iga SC plaat iga ekraaniga kokku ei sobi. Seal töötab laotus impulss-režiimis ja plaadi väljundid on sobitatud resonantsi ekraani mahtuvusega. Erinevate tähtedega plaatidel on erinevad 2 suurt induktiivsust, mis põhiliselt määravad selle sobituse ekraani mahtuvusega. Erinevatel ekraanidel on erinevad elektroodide vahelised mahtuvused sõltuvalt ekraani suurusest, elektroodide hulgast ja kujust. Mul oliginaal plaadil olid induktiivsused tähisega K, ostetud plaadil P ja P minu ekraaniga ei sobitu. Plaatidel on muidugi veel väiksemaid erinevusi, eriti energiatagastuse skeemis.
    Plaadi müüjaga on asjade selgeks rääkimine/kirjutamine ja muud sealt tulenevad asjad veel pooleli. Kui kellelgi on huvi, võib minu käest saad töötava TNPA5335 BL plaadi soodsa hinnaga, veel pole seda tagasi saatnud.
    viimati muutis kasutaja moi; 19 m 2019, 13:43.

Vs: Panasonic plasma TV remondist

Kas jutt sellisest SC plaadist?
    SC board for Panasonic 46 plasma TV TX-P46GT30B TNPA5335AH TNPA5335 AH - SC board for Panasonic 46 plasma TV Brand New Condition Rare part TNPA5335AH TNPA5335 AH Board is suitable for: Panasonic TX-P46GT30B Panasonic TX-P46ST30B Panasonic TX-P46GT30E Panasonic TX-P46ST30E Panasonic TX-PF46GT30 Panasonic TX-PF46ST30 Panasonic TX-PR46GT30 Panasonic TX-PR46ST30 Panasonic TC-P46GT30 Panasonic TC-P46ST30 Panasonic TX-P46GT30Y Panasonic TX-P46ST32Y Panasonic TX-P46ST33E Panasonic TX-P46GT30J Panasonic TX-P46GTF32 Panasonic TX-P46GTF32J Panasonic TX-P46GTN33 Panasonic TX-P46GTS31

Kus maal su teler komplekteeritud - tšehhis?
    Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Vs: Panasonic plasma TV remondist

Sama plaat aga BH mitte AH.
      On küll kokku pandud Tšehhis.
      viimati muutis kasutaja moi; 19 m 2019, 14:34.

Comment

Working...
      X