Teade

Collapse
No announcement yet.

STUDER impulsstoiteploki remontimine (simuleerimine)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

STUDER impulsstoiteploki remontimine (simuleerimine)

ma uurisin simulaatoriga selle SMPS'i generaatorit
    • kui (ostsillaatori) pinge on suurem (siis vist oli sagedus madalam)
    • kui virtuaalkoormus läbi impulsstrafo on kõrgem (impedants väiksem) on sagedus madalam ja ülekantav võimsus (ja läbi kontroll-mähise ostsillaatorile peale antav vool kõrgem)
    • ostsillaator on suhteliselt tundlik
      1. blokeergeneraatori mähiste induktiivsuse suhtes
      2. ostsillaatori pinge suhtes
      3. muundur-trafo impedantsi suhtes
    • jõutransistoridel hajub võibolla isegi kuni 40W transistori kohta (kasutasin MJE13005 kuna mul teisi mudeleid ei olnud)
    • simuleerisin ilma triac-eelregulaatorita ja ilma HF choke'ita aga silusin oma pinge ... et simulatsioon oleks kiirem ...
    (minu poolt hinnatud induktiivsusi ei tasu arvestada -- ma siia maani hästi ei jaga kuidas sellised muundurid saavad 80~90% effektiivsusega toimida . . . simulatsioon annab selle seadme kohta mingi kaudse ülevaate ↑↑)
    Lisatud failid

Vs: STUDER impulsstoiteploki remontimine

ise ei taha sinna simulaatorisse kolida?

Tee asi reaalselt põlvepeal valmis ja siis räägi, kas tõesti kogu elu maailmas toimub simulaatoris? Illuminaadid arvavad, et kogu elu toimubki mingis arvutisimulatsioonis ja, et kõik on väljamõeldud...jaburus kuubis, tõsiselt.

Soovitan: https://et.wikipedia.org/wiki/Vandenõuteooria

M
    is puudutab impulsstoiteplokki siis mina soovitan sul, simulaator, lugeda Abraham Pressman-i "Switching Power Supply Design" , äkki siis koidab natuke kuidas need asjad töötavad?

E: Studeri mooduleid ei ole. Lihtsalt olen pannud käpa peale igasugu smps asjadele mis huvitavamad on tundunud ja kogemusi seeläbi püüdnud saada neist lahendustest.
    -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
      Tee asi reaalselt põlvepeal valmis ja siis räägi
      ? mida ma veel kõike sinu meeleheaks tegema pean -- mine räägi psühiaatrile oma kinnisideedest

...

Ma ei saa aru kas siin ei ole piisavalt ruumi?

Mõni inimene lihtsalt ei mahu teiste kõrvale elama?

Sa tahad siin foorumis üksi toimetada või? (kasuta PM'i kui tahad kedagi privaatselt koolitada?)

...

Või ongi kogu asja mõte selles , et p**e see probleem , ootame kuni keegi midagi postitab ja siis saab teistega vaidlema hakata , küsimuse esitaja käigu põrgu , teda ei ole siia üldse vaja . . . ma saan aru , et meie poliitikud on siin viimaste kümnendike jooksul rahvale kõva kooliust teinud kuidas mittemidagi saavutada , aga kas kõigi lollustega on vaja kaasa joosta ? endal võiks ka ajud olla näiteks , või siis mõnel praktilisemal eesmärgil ...

Comment

Esmalt postitatud ci139 poolt
        ? mida ma veel kõike sinu meeleheaks tegema pean -- mine räägi psühiaatrile oma kinnisideedest
        Psühhiaatri poole peaksid sina pöörduma - ei ole siin viimasel ajal olnud vist ühtki teemat kuhu sa oma kuradi "simuleerimist" sisse ei tooks .
        Minu "heaks" ei pea sa midagi tegema, õigemini ma ei oota sinult mingeid "teeneid". Ma räägin seda, et kuna ilmselgelt ei ole sa ühtegi elektroonikaseadet valmis reaalselt ehitanud siis tark oleks "simulaatorist" välja ronida ja seda teha.
        Selline p..ekukkunud lumehelbekese maailm - kõik oma elu elan arvutitaga ja kui jutt läheb millelegi maisele, millelegi mis on olemas või mida tahetakse teha siis "teeme selle arvutis", et jumalapärast oma sõrmi liigutama ei peaks? Aga mida see annab kui inimesel on olemas seade mida vaja parandada siis mida annavad sinu "ma proovisin simulaatoris" - saad sa mees aru, sinu simulaatorid EI TOIMI impulsstoitekate puhul, elus on küllalt faktiliselt tõendatud muidki valdkondi elektroonikast, kus simulaatoris asi tundub hea aga REAALSES maailmas REAALSETE komponentidega EI TÖÖTA !

Ja sinu "kinnisideest" räägib just see, et kõik siin teemades puudutatu toksida simulaatorisse - see on ju tõsine kinnisidee millega peaks tegelema ja sesmõttes jah, peaksid pöörduma viidatud tohtri poole
        -superradical-

Comment

Aga, et minna nii püha viha täis selle peale ja hakata isiklikke solvanguid pilduma ja mida kõike - ei paista mulle ka normaalne paraku... Sorry!

(Isiklikult siin muidugi üleüldse aegade jooksul sm. "radiotehnika35" kuidagi õela inimesena silma jäänud - eriti algajamate/nooremate suhtes! (Kuigi vahest paneb ise ka "veits mööda" ) Et nagu mingi (vanema) elektroonika eliidi (vähemalt enda meeelst) foorum peakski olema ainult vms? Olgu siis vähemalt selgelt ja "punaselt" vastavalt märgistatud! Ehk ei oleks minulgi siia asja seljuhul...)
          Mul pole küll midagi ka endast nooremate/algajamate ja vastavalt ajale/viitsimusele ka mõnele vb. enda jaoks (nüüdseks) "lollile" küsimusele vastamise vastu. See on väga positiivne, kui mõni noor inimene ka millegi mõtestatu vastu huvi tunneb tänapäeval!

Mis antud kasutaja siis nii hirmsalt kurja teeb oma simulaatori lembusega? - Vast, et teinekord tulebki sealt mõni reaalne asi välja, mille peale muidu ei oleks tulnud! Kui just mingi hullult teemat "spämmiks" nende postidega, siis ainuke asi, et teistel (kes nendest simu asjadest üldse ei huvitu) vb. ebamugavam lugeda (st. peab rohkem "scrollima") aga see ka kõik ja ainult siis, KUI "spämmiks" tõesti (siin mingi teema vist oli kunagi, kus läks vähe "käest ära" ). Ja kas mitte teooria (seda on ju ka simuleerimine enamvähem) ei ole praktika alus?

Antud juhul oli muidugi nii, et reaalelus toimib aga simulaatoris ei taha toimida.
          Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
          Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

Esmalt postitatud Mees Metsast poolt
            (Isiklikult siin muidugi üleüldse aegade jooksul sm. "radiotehnika35" kuidagi õela inimesena silma jäänud - eriti algajamate/nooremate suhtes!

Lai naer saalis

Jaah, näha on, et need nooremad/algajad on aegade jooksul oma huvi kaotanud ja siin foorumis eriti enam ei toimeta aga jah, on siin tehtud kellele mittemidagi vastus aades küll trükkplaate ja küll antud uneajast tundideviisi messengeris nõu jne, eks kõik sõltub KUIDAS KÜSIDA, või mis?

Samas sinu "nägemused" ja targutus mingil möödapanemisel - kui midagi ütelda on siis tule ja ütle konkreetselt näkku eksole. Pane siia kirja see "möödapanemised", tarkpea.

Mis puudutab konkreetse ci139 tühja loba siis jäi siin mõni aeg tagasi mingi teema silma kus mees kukkus lahmima, et siin olla lollakad kes tema simulatsioonide peale midagi ei oska kosta, et seepärast ongi kohe lollakad ja mõttetud inimesed - minu point on,e t kui tegu nii kõva simulandiga siis tehku asi rauas valmis ja vaadaku, kui hea sai, mida tühja möliseda?

Võtan lappan seltsimehe psotitused läbi aga ilmselt moderaator kustutas need ära, kuna see lahmimine oli seal ikka päris ropp - mida sellisele siis vastu ütelda?

Veel enam, üldse, selle jauramise lõpetuseks:

"Tere,

Käes väike väljakutse. Vaja oleks remontida STUDER puldi toiteplokk.
            Masin põletab kaitsmeid läbi kuna kaitse mehhanism rakendub koheselt.
            Kaitsemehhanism on nö "Crow-bar" - vea korral lühistame.

Kõik lüüdid ja tantaalid asendasin ära.
            On mõned küsimused, äkki keegi saab korraks pilgu peale vaadata.

1) To-3 transistorid tunduvad olevat riknenud, mõlemad. BU 210 on peal kirjad, aga väga nende kohta infot ei leia. Millega neid asendada? Praegu on multimeetriga mõõtes nad mõlemad lühises. (maha joodetult mõõdetud)
            2) Kas on veel mingeid ideid kuhu tähelepanu pöörata?"

copy-paste 1:1 ilma manuseta - kus kuradi kohas on juttu mingist pagana simuleerimsiest, iniemsel oli reaalne asi laual mida vaja oli parandada mitte simuleerida ja sinna otsa pm tuleb niisugune:
            "ma uurisin simulaatoriga selle SMPS'i generaatorit
            • kui (ostsillaatori) pinge on suurem (siis vist oli sagedus madalam)
            • kui virtuaalkoormus läbi impulsstrafo on kõrgem (impedants väiksem) on sagedus madalam ja ülekantav võimsus (ja läbi kontroll-mähise ostsillaatorile peale antav vool kõrgem)
            • ostsillaator on suhteliselt tundlik
              1. blokeergeneraatori mähiste induktiivsuse suhtes
              2. ostsillaatori pinge suhtes
              3. muundur-trafo impedantsi suhtes
            • jõutransistoridel hajub võibolla isegi kuni 40W transistori kohta (kasutasin MJE13005 kuna mul teisi mudeleid ei olnud)
            • simuleerisin ilma triac-eelregulaatorita ja ilma HF choke'ita aga silusin oma pinge ... et simulatsioon oleks kiirem ...
            (minu poolt hinnatud induktiivsusi ei tasu arvestada -- ma siia maani hästi ei jaga kuidas sellised muundurid saavad 80~90% effektiivsusega toimida . . . simulatsioon annab selle seadme kohta mingi kaudse ülevaate ↑↑)"

no kus on LOOGIKA? Kas keegi palus simuleerida? Küsiti nõu juppide leidmiseks, mitte simulatsioone!
            Üks räägib aiast, teine räägib aiaaugust, mind häirib seetõttu, et see ülalmärgitud teema...kus kõik pidavat olema lollakad, sest ei tunne huvi mingi simuleerimsie vastu+see, et jutt on jumala mööda, veel tänapäeval ei tööta 100% samamoodi reaalsuses asjad nagu virtuaalmaailmas, nüüd siinne teema peaks selle virtuaali 100% üldse välistama kuna tegu on juba ammu loodud asjaga mida on vaja remontida, on arusaadav? Või juhtmed jäävad ikka pikaks kuidagi?
            Kui keegi tahab oma lõbuks midagi simuleerida siis andku minna, pole mõtet eeldada, et kõiki see huvitab ja suvalisse teemasse seda istutada...umbes sama kui, et hakkan praegu siin lahkama, et hetkel pooleliolev toiteplokk, et mis trafosüdamik sinna ikka hea oleks - igaüks nõustub, et see pole selle teema jutt. M.O.T.T

Ja monoloog millele viitasin:

Manuses ka pilt siis millel ilusti näha, et ilmselgelt on need, kes asju päriselus teevad, idioodid kes telekat vahivad ja krõpse õgivad.
            Lisaks siin tavalisest toroidtrafost oli üks teema kus pimesi hakati suruma, et kui toroidtrafo siis justkui mingi kõrgsagedustrafo jne...kes tahab otsib ja loeb ise.
            Lisatud failid
            -superradical-

Comment

Mis puudutab konkreetse ci139 tühja loba siis jäi siin mõni aeg tagasi mingi teema silma kus mees kukkus lahmima, et siin olla lollakad kes tema simulatsioonide peale midagi ei oska kosta, et seepärast ongi kohe lollakad ja mõttetud inimesed.

Võtan lappan seltsimehe psotitused läbi aga ilmselt moderaator kustutas need ära, kuna see lahmimine oli seal ikka päris ropp - mida sellisele siis vastu ütelda?
              Kui see tõsi on, siis loomulikult nõus, et ülinõme käitumine! See on see, kui asjad ära kustutatakse...
              Eks ta ole siin kahtlast/segast ajanud ka jah, ei vaidle!

no kus on LOOGIKA? Kas keegi palus simuleerida? Küsiti nõu juppide leidmiseks, mitte simulatsioone!
              Siiski mitte ainult juppide leidmiseks: "2) Kas on veel mingeid ideid kuhu tähelepanu pöörata?"
              Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
              Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

Esmalt postitatud Mees Metsast poolt
                Kas on veel mingeid ideid kuhu tähelepanu pöörata?"
                Ja see on üleskutse simuleerimisele?
                Ma tõesti ei viitsi (pole selleks aega ega tahtmist) hakata arvutist kaevama tuhendete lehekülgede pdf materjalide seast infot kus täpselt on päris palju juttu sellest kuidas simulatsioonid ja reaalne elu ei toimi. Isegi niivõrd labaste asjade puhul nagu võimendi ei tööta need simulatsioonid vahel reaalses elus üldse kuigi arvutis tundub kõik liigagi ilus (piisav, et suhtuda asjasse teatava umbusuga). Impulsstoited on hoopis teine teema ja palju tõsisemat tähelepanu nõudev. Vahel ei tööta asjad reaalses elus ka siis planeeritult kui arvutad asjad paberil, see puudutab igasugu konvertereid, induktiivpoolide jne passiivosadega on maailm kummaline. Üks näidisdetail mille alusel mudel loodud ei pruugi olla aastapärast enam nende näitajatega ja siis tekivad probleemid, btw, isegi pooljuhid degradeeruvad ajaga.

Mis nüüd puutub kellegi "solvamisse" siis kes keda solvas? Mul soovitati pöörduda psühhiaatri poole kuna mul olevat kinnisidee (kas see, et asju tuleb pigem püüda reaalselt teha?). Et kes keda siis ikkagi solvas? Selge, et ma ütlen vastu ja kui olukord nõuab siis ka seda, mida mõtlen, ilma ilustamata.
                Ega jah - äkki kehtestaks tsensuuri? Meil see ju vägagi levinud.

Kurat, ostsin paari nädala eest Kriso poest (õigemini olin sunnitud tellima) raamatu, küsisin, et kas niisugust kirjandust ka muidu ikka ostetakse, vastus oli, et nemad ei mäleta, et keegi neid elektroonikateemalisi raamatuid telliks. OK, puudutab jutt küll Tartut aga ma ei usu, et mujalgi väga erinev seis oleks. Mul on mitmeid raamatuid riiulis, mis antud teemat puudutavad ja tiraažid on paaril raamatul 1000 eksemplari, autorid on enamasti doktorikraadidega insenerid, et pole selline huinamuina kirjandus päris. Ja kui seda juttu räägid, et oleks mõistlik sellesvallas ennast harida siis mina tavaliselt saan vastutasuks, et otsi abi psühhiaatrilt ja, et lollakas, et milleks lugeda vaja, et see on vanamoodne jne. Lihtsam on kirjutada siin kasvõi "trahvo", "matta" jne muud sellist okset, pole lugemust-pole haritust. Lisaks iga pisiasi - kohe solvutakse..

Impulsikate osas siis https://www.kriso.ee/switching-power...071482721.html on teos mille võiks küll huviline läbi lugeda, teadmisi saab päris palju ja ülevaate miks üks või teine asi nii töötab või miks ei tööta.
                -superradical-

Comment

Oo lahe! Raamat on hea! Pole ammu ühtegi uut raamatut soetanud!

Väike kõrvalepõige teemast. Natukene on seotud
                  .
                  Ossi isoleeritud differentsiaalne sisend on puudu.
                  Poes on ebareaalse hinnaga. Mu oss maksis sama palju. 30Mh/s.

Kuidas toimiks selline lahendus? Kas praegusel juhul 150V DC mõõtmiseks sellest piisaks?
                  Peaksin mõõtma skeemis punkti 6 ja punkti 5.
                  Isolatsioonitrafo on ka olemas, aga mitte nii võimast et seda toiteplokk sealt läbi lasta.
                  Tavaliselt kuni 100MHz on piisav igapäevaselt.
                  Allikas: https://www.diyaudio.com/forums/equi...surements.html
                  Lisatud failid

Comment

Working...
                  X