Teade

Collapse
No announcement yet.

Amfitoni võimendi ühes kanalis võrgumüra

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Amfitoni võimendi ühes kanalis võrgumüra

Tere!
    Tegelen ühe õudsa võimendi parandamisega - Amfiton A1-01-2. Seest on korteriläbu üle käinud, kuidagi rökane. Keegi on mitu erinevat parandust teinud. Skeemid, mis netis levivad ei vasta 100% sellele võimendile, trükkplaati ei saa usaldalda selle tõttu ning keegi on ka tuuningut teinud sees, mida ma natuke olen üritanud likvideerida.
    Sellegi poolest tundub, et olen üsna toimivaks saanud selle, aga üks suurem kala siiski vaevab.

Venemaal on väga vastastikused arvamused sellest, paljud laidavad skeemilahenduse keerukust ja madala trükkplaadi kvaliteedi. teised teevad täieliku restaureerimise ning kiidavad jõudsalt.

Vasakus kanalis on võrgumüra (50hz või 100hz). Vahetanud olen toitelüüdid. Seal olid need pirakad k50-26 kus ühe sees 4tk 1000mkf.

Skeemis seda polnud, aga need olid ühendatud nõnda, et ühe lõppvõimu plaadil lüüdi + positiivse õla peale ja - maha ning teise lõppvõimu plaadil + maha ning - negatiivse õla peale nagu siin skeemil illustreeritud:

Nii sai ka ühendatud uued lüüdid.

Proovitud veel nii, et eelvõimendi väljundid lõppvõimudel ära vahetatud, müra jäi ikka samasse kanalisse.

Kahtlustan ise:
    -Toiteprobleem.Toide vasakus kanalis kuidagi valesti või puudulikult ühendatud
    -Probleem lõppvõimendis
    -Mingi kala trükkplaadil (katkestus, külmjoode vms)

Ehk keegi oskab nõu anda, kuidas edasi diagnoosida või mille poole vaadata?

Skeem:
    TFK Audio
    #tfkaudio
    http://www.facebook.com/tfkaudio/
    http://tfkaudio.blogspot.com/
    - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Vs: Amfitoni võimendi ühes kanalis võrgumüra

Esmalt postitatud hgTafka poolt Vaata postitust
    Ehk keegi oskab nõu anda, kuidas edasi diagnoosida või mille poole vaadata?
    Ma vaataks ossi poole

Kõigepealt vaatad toitepinge pulsatsiooni suuremal sin võimsusel. Seejärel saad astmete kaupa vaadata, kust mürad sisse tulevad. Kõige sagedamini on mingi jama maandusega – eriti kui keegi on juba kallal käinud ja valesti „tuuninud“.
    viimati muutis kasutaja Svago; 12 m 2020, 17:49. Põhjus: täpsustus

Comment

Ise joodaks need kondekad otse nr 8 klemmi külge. Ning omavahel samuti nood massi klemmid juhtmega kokku.
      Maailm oleks puhas ja süüta
      kui poleks õllejogurtit
      - Õ.Õ.

Comment

Lõpuplaadi maa (ka sisendi maa) juhe on ikka üldpunktiga ühenduses?
        Osadel Amfitoni variantidel mäletamistmööda trafo keskjuhtmel oli 2R takisti vahel (takisti asus võimendiplaadil), kas sul see olemas ja kas terve?
        Kas alaldisild on ühine mõlemile lõppvõimendile või on eraldi sillad?

Comment

Re: Vs: Amfitoni võimendi ühes kanalis võrgumüra

Olen ka aeg ajalt mõelnud, et peaks ossi soetama ja end ära harima sellega, aga võtan veel hoogu

Ma joonisel ei teinud piisavalt pikad kriipsud, aga tegelikult ongi lüüdid otse nr8 klemmi küljes ja mõlema lõppvõimu plaadi nr8 läheb kerre.
          Eel ja lõppvõimendi plaatide vaheline signaalijuhe läheb läheb ainult + ja - signaaliklemmidele ja kuhugi mujale mitte. Kas peaks? Samas mõlemal lõppvõimul samamoodi veetud ja ühes müra puudub. Üldpunkti all mõted kere maanduspunkti?

Minu jaoks on see skeem nii võõras, et mul on raskusi toite dioodsilla leidmisega. Üks asub asub jagatud failis plaadil A 1 2 (A3) V5, teine kaitseplaadil A8 V6. Kui oleks eraldi, siis tõesti peaks üle kontrollima, kas vigasel kanalil see terve.

Ma hetkel ei oska vastata dioodsilla küsimusele ja trafo keskjuhtme takile, kuna ei tea kus need asuvad. Katsun lähiajal rohkem süveneda.
          TFK Audio
          #tfkaudio

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Vs: Re: Vs: Amfitoni võimendi ühes kanalis võrgumüra

võimenditel on ühine dioodsild, plaadil A8. teine dioodsild on (kaitse)relee jaoks.

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
              võimenditel on ühine dioodsild, plaadil A8. teine dioodsild on (kaitse)relee jaoks.
              Pidasin õigeks üle täpsustada sest:
              Skeemid, mis netis levivad ei vasta 100% sellele võimendile
              viimati muutis kasutaja Rom; 13 m 2020, 09:49.

Comment

Kas ei peaks nii olema? Lõppvõimud eraldi plaatidel ja mõlemal ühe õla (ühel+, teisel-) konde puudu.
                Click image for larger version

Name:	6F83A41C-6F66-4B46-A256-BA8ACD9CA042.jpg
Views:	1
Size:	225,1 KB
ID:	872430

Comment

pahatoi, originaalskeemi järgi peaks just nii olema!
                  Kuid see variant, mis mu käes tundub teistusuguse lahendusega juba tehasest - mõlema lõppvõimu plaadil on üks suur lüüt mitte kaks ja ta oli juba nii ühendatud alguses, ehk see kus teine konde peaks olema, need klemmid olid tühjaks jäetud.

Mulle täiesti tundub, et probleem on maanduses või toitelüütide lahenduses.

See kanal, mis mürab seda lõppvõimu plaati on ohtralt remonditud ka (näha on, et mitmed takid on eelnevalt maha põlenud)
                  Võimendi nägi seest selline muidu välja:
                  Discover the magic of the internet at Imgur, a community powered entertainment destination. Lift your spirits with funny jokes, trending memes, entertaining gifs, inspiring stories, viral videos, and so much more from users.
                  TFK Audio
                  #tfkaudio

Comment

BTW kui nr 18 klemmile minev juhe (sisendi maandus) katki või kehvasti kontakti annaks siis mitte võib, vaid peab mingi foon tekkima.
                    Maailm oleks puhas ja süüta
                    kui poleks õllejogurtit
                    - Õ.Õ.

Comment

Kui kõva müra kanalisse virutab? Minul oli nii lausa, et lõi ülekoormus tule põlema. Viga peitus väljatransistoris Kп303..igaks juhuks võid selle ka üle vaadata.
                      viimati muutis kasutaja murrasurra; 13 m 2020, 13:04.

Comment

Vahetanud olen toitelüüdid. Seal olid need pirakad k50-26 kus ühe sees 4tk 1000mkf.
                        Kas ei olnud nii, et 2tk (1000 + 1000 = 2000uF nagu skeemil) olid ühes toiteõlas ja teised 2tk teises õlas?
                        Äkki panidki lüüdid ainult ühele toiteõlale

mõlema lõppvõimu plaadil on üks suur lüüt mitte kaks ja ta oli juba nii ühendatud alguses, ehk see kus teine konde peaks olema, need klemmid olid tühjaks jäetud.
                        Tühjaks jäetud klemmid võisid äkki tehasest ettenähtud olla juhuks, et saaks kasutada üksikuid lüüte (mitte ainult neid kombosi 4-1000uF). See muidugi vaid minu oletus.

Kas tõesti valmistab raskusi testriga mõned elementaarsed mõõtmised teha? Pinged mõlemas lõppvõimus kas olemas ja ühesugused, kas maandus on ok jne...

Comment

Working...
                        X