Teade

Collapse
No announcement yet.

TV Alzheimer

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: TV Alzheimer

Sellel oli plaadil hunnik joodetavaid kodeerimisklotse. Ei mõõtnud, et kas olid dioodid või 0 oomi takid. Mõnel raadiojaamal tuli ka ringi joota, kui tahtsid terves ulatuses avada. Siis peaks mõne kallima LG variandiga võrdlema, et õige kombinatsioon leida. Juhendis polnud igatahes sellest juttu.
    Tõenäoliselt ongi softi viga, kuna voolukatkestusi ja pingekõikumisi mõlemas suunas on kole tihti.

32 LG oligi nii, et vaatamise ajal oli voolukatkestus ja pärast seda olid osad funktsioonid kadunud. Õnneks aitas softi uuesti sisselugemine ja kõik taastus.
    Pärast seda ma enam ei kasutagi ooterežiimi – 43LG lülitan välja eraldi lülitist ja 32LG ning antennivõimendit raadiosignaaliga juhitavast 230V võrgupesast.
    Kui võrgupinge on mõnda aega ära, siis jääbki viimane väljalülitatud asendisse.
    viimati muutis kasutaja Svago; 28 January 2020, 14:17. Põhjus: täht

Comment

Aga nn mälukondeka probleem pole pähe tulnud? Nii mõnigi kaasaegne toode neid ikka kasutab praegu ka.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
        Aga nn mälukondeka probleem pole pähe tulnud? Nii mõnigi kaasaegne toode neid ikka kasutab praegu ka.
        Ma otsisin sellist, kuid ei leidnud. Ooterežiimis peaks ju toide ka sinna tulema. Aga selleid mälusid tänapäeval eriti TV ei kasutata, kui just spetsiaalne eesmärk pole. Moblade tootmises olid mul vigade probleemiks mälukivid. Ka garantii statistika näitas sama. Tegin ettepaneku parematega asendada, kuid kallima hinna tõttu lükati ettepanek tagasi. Käivitasin ka korelaste digiboxide tehnoloogilise osa - 22 erinevat toodet. Ma parem ei kommenteeri nende mõttemaailma, materjale, teadmisi ja kiikse.
        Lisaks on antud TV toodetud Poolas. Kontserni kvaliteetsemad tooted tulid pärast meid Ungarist ja Tšehhist.
        Poola selles suhtes ei hiilanud. Samas tuleb osa TV plaate Hiinast. Kontserni kompetentsgruppi kuuludes tuli E-postis vastata nende lihtsatele küsimustele lihtsate vastustega. Ka seal oli kvaliteediga probleeme.
        viimati muutis kasutaja Svago; 28 January 2020, 14:43.

Comment

Ei ole sellel mingeid jumpereid ega mälukondekaid jne...vaata veelkord tv menüü läbi..kuskil peaks olema kirje software upgrade vms ja mälupulga pead panema külgmisse usb pessa mitte tagumisse...küll ja küll neid "mälukaotuse" all kannatanuid lg-sid ravinud. Vajuta puldil menüü nuppu ja siis puldil all ääres olevat punast nuppu...Click image for larger version

Name:	Menüü.jpg
Views:	1
Size:	105,5 KB
ID:	872457
          viimati muutis kasutaja Kaits; 28 January 2020, 14:52.

Comment

Esmalt postitatud Kaits poolt Vaata postitust
            Ei ole sellel mingeid jumpereid ega mälukondekaid jne...vaata veelkord tv menüü läbi..kuskil peaks olema kirje software upgrade vms ja mälupulga pead panema külgmisse usb pessa mitte tagumisse...küll ja küll neid "mälukaotuse" all kannatanuid lg-sid ravinud.
            Menüüs ei ole sellist. Teisel on küll tööriistakohvri all selline võimalus. Ühesõnaga odav kohitsetud võimalustega variant, samas on TV vaatamiseks kõik vajalik olemas. Nutikas ta ei ole. Ongi ainult 1 külgmine USB. HDMI on küll 2 tk. -üks küljel ja teine taga.

Mul on kohvri all:
            Keel, maa, disability, LED olek, DIV X® VOD, tehase reset (olen proovinud mõlemat), set ID nr.

Kui vajutan puldil menüü ja punane nupp, siis tuleb ette pildi laius jne. ketta kujul. Seda ma lugesin ja proovisin juba ammu.
            viimati muutis kasutaja Svago; 28 January 2020, 15:08.

Comment

just testisin samuti ühe mittenutika lg peal järgi ja on olemas selline pilt nagu eelmises postis näha tõin..

blaaahhhh...mine menüüdest välja ja ära mine kohvrisse vaid lihtsalt vajuta menüü nuppu ja siis kohe takkajärgi punast nuppu!!!

Click image for larger version

Name:	pult.jpg
Size:	129,1 KB
ID:	872458

niihh veelkord kui vajutad seda ülemist menüü nuppu siis sul peaks tulema ette selline pilt >> Click image for larger version

Name:	m1.jpg
Size:	27,4 KB
ID:	872459 << ja kui järgmisena vajutad seda alumist punast nuppu siis peaks tulema ette selline pilt >> Click image for larger version

Name:	m2.jpg
Size:	17,7 KB
ID:	872460 << Kas tuleb? Kui ei, siis ma tõesti ei tea mis saast see on...
              viimati muutis kasutaja Kaits; 28 January 2020, 15:20.

Comment

Mul on seal kiri AD ja see lülitab sisse-välja.32LG puldil on samas kohas ratio.

Mul tuleb selline pilt ette vaid nupuga settings. Ja siis on kohvri jne pildid. Ja mingeid teste tal pole. Signaali, värvi, heli testid on 32LG. Aga sellel on nagu ütlesin kohitsetud variant. Ilmselt teenib firma siis raha remondiga ja protsessor loeb aega garantiiaja lõpuni.
                viimati muutis kasutaja Svago; 28 January 2020, 15:30.

Comment

mnjahh..siis pead jahh NAND-kivi ülekirjutama...muud varianti ma ei näe...või uus/kasutatud mainboard.....mingit taimerit nüüd küll neil sees pole mis aega loeb

Comment

Ma ka ei usu, et selline taimer TV sees on Aga töötas täpselt 2 aastat hästi. Olen sellist taimeri varianti kohanud, kus programm hakkas mälu jama täis kirjutama kuni süsteem jooksis kinni. Aga see oli perioodil, kus jänkid ei müünud otse N-liidule parimat arvutustehnikat. Viimasel hetkel saime jaole.

Lõpuks õnnestus korda-mööda millegipärast kahte pulti kasutades kõige uuem versioon sisse lugeda. Eelnevalt olin proovinud kumbagi pulti eraldi, kuid ei õnnestunud.
                    Kuid sama viga jäi alles – ikka vajab jaamade häälestust pärast igat sisselülitust.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                      Ma ka ei usu, et selline taimer TV sees on
                      Kole heausklikud olete!
                      Ma ei välistaks, eriti tänapäevases maailmas, küll absoluutselt midagi!

Ma nagu tavaloogika järgi ei pakukski, et lihtne softi uuendus võiks sellist viga parandada. Kõlab rohkem, nagu standardsoovitus kusagilt "helptdesk"'ist, kus tegelikult asjast "ööd ega mütsi" ei jagata - nagu ka see klassikaline "turn it off and on again". Kuigi viimane tihti isegi aitab

Kus neil kanaleid ja muid seadeid hoitakse üldse? Esmalt peaks see teada olema ja siis peaks vast lihtne olema. Kui mingi (mälu säilitamiseks) toidet vajav kivi, siis seda kaudu otsida ja kui mingi "flash" mälu siis kas viimane ise vigane (üleni või see koht just, kuhu seadeid salvestatakse) või jah soft vigane (selline "viga" pakuks küll, et pigem "meelega" seal seljuhul).

Järsku ongi nii tehtud, et igal väljalülitamisel (isegi, kui mittemidagi ei ole muudetud) salvestab kõik seaded alati "flash" mälu kivis ühte ja samma kohta üle ja teatavasti igasugused "välkmälud" on kulumaterjal... Päris "geniaalne" oleks tootja poolt tänapäeval... Mingid automakid pidid reaalselt nii tegema näiteks ja ongi praktikas enamvähem samaväärne eluiga lugeva taimeriga.
                      Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
                      Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

Kunagi, oli omal sarnane probleem, et tuuneril kadus mälu pärast mõningast väljalülitusaega. Polnud ühtki patareid ega superkondekat seal sees. Vigase (mälu)mooduli tuvastasin sedamoodi, et toitejuhtmetesse panin eellaetud mõnekümnetuhandese konde ja plõksutasin seinalülitit. Kuni leidsin toite (oli vist 5 V) mis hoidis mälu. Tegin/lisasin tuunerisse eraldi toiteploki mis püsivalt standby/seinakontaktis on. Tuuner töötab sedaviisi juba aastaid.
                        Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Kiskusin TV teist korda lahti. Pühapäeval eemaldasin vaid toiteosa ja uurisin mõlemat plaati valgustusega luubiga. Seekord võtsin siis ka teise plaadi maha töölauale uurimiseks.
                          Jootsin paar kahtlast kohta üle ja panin kõik kokku tagasi. TV hakkas tööle, hakkasid avanema isegi need seadistuse aknad, mis osteski ei avanenud. Nüüd töötab ka originaalpuldiga ja saan vaadata ka signaalinivoosid jne. Ei tea, kas viga oli mõnes kehvas jootes või lintkaabli ühenduses, kuid toimib täiesti erinevalt võrreldes esialgse olukorraga. Ja algne soft oli ikka 18, mitte nagu kaanekleepsul 27. Sisse läks 37 ja nüüd saab ka softi nr. vaadata. Millegipärast tundub mulle, et see TV on juba enne mind lahti käinud? Ma pidin kasutama metallist õhukest küüneviili, et kinnitusnaksud pärast kruvide eemaldamist avamisel katki ei läheks. Märkasin kaanel mõningaid avamise jälgi. Võimalik, et see 18 softiga plaat polegi algne?
                          Avanevate akende pildid on juhendist erinevad, on 2 varianti - kas värskendused USB või TV levi kaudu. Automaatse lülitan nüüd küll välja.

Tänan kõiki, kes raiskasid oma kallist aega, eriti Kaitsi ja Pläskut !!!

viimati muutis kasutaja Svago; 28 January 2020, 18:47.

Comment

`võibolla oli lihtsalt vaja peale seda toitejuhe mõneks ajaks seinast eemaldada...vaevalt et külmjoodetega tegu oli...neid LG plaate küll ja küll peost läbi käinud >>Lõpuks õnnestus korda-mööda millegipärast kahte pulti kasutades kõige uuem versioon sisse lugeda.<<

Comment

Ma mõtlesin enne proovi ka toitepinged üle mõõta. Kuid polnud vajagi. Mingi kontakt pidi ajapikku muutuma, kuna pärast 2 aastat hakkas väga sujuvalt mäluaeg lühenema kuni lõpuks oli see olematu. Esimest korda avastasin selle probleemi puhkuselt tulles. Nagu tõesti vanadel akudega mäludel.

Kahjuks tegin ma mitu liigutust enne katsetamist. Oleks teinud ühekaupa, siis saaks täpsemini vastata. Aga see oleks olnud liiga tüütu. Eesmärgiks oli rohkem kiire kordategemine. Külmjoode? Lintkaabli ja pesa kontakt? Kui plaat oligi vahetatud – võib-olla oli siis lintkaabli ühenduskoht näpujäljega määrdunud ja tekkis halb kontakt? Halb pesa pinnakate? Jne.

Uute raadiojaamade käivitamisel/programmeerimisel ei hakanud 100-st jänkide omast 2 ja japside omast 1 käima. Näiteks japside käsijaamal kukkus päris tihti üks ja sama imeväike kondekas plaadilt ära. Jooteprofiili viga see ei saanud olla, kuna kõige väiksemad komponendid joodetakse kõige kõrgemal temperatuuril ja ülekuumenemise jälgi polnud. Suuremate puhul võib see viga küll esineda. Viga pidi olema stensiilis, kuna läbi ava tuli jootepastat liiga vähe trükkplaadile. Stereomikroskoop annab täpsema vastuse pärast pastaga katmist. Lihtsaim variant oli siis kleeps alla ja keerulisem stensiili ringitegemine.
                              viimati muutis kasutaja Scott; 28 January 2020, 22:34. Põhjus: eelnevat ei pea täielikult tsiteerima

Comment

Nonii. Täna kaotas jälle korraks mälu ära ja käskis alustada kanalite sisselugemisest. Kõik taastus, kui sai korraks välja lülitatud ja siis uuesti sisse tagasi. Sellist jalutavat viga on raske avastada. Järgmine kord, kui viga jääb, tuleb ossiga läheneda. Õnneks üks Pläsku leitud skeemidest oli täitsa sama nägu.

Comment

Working...
                                X