Teade

Collapse
No announcement yet.

UKV stereodekoodri ümbertegemine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: UKV stereodekoodri ümbertegemine

Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
    Ja rublaaegne LM1310 oli millise haardeulatusega? Ja mida see haardeulatuse protsent teemaalgatajale või lihtinimesele ütlema peab, et parim on sada protsenti?
    Shele väitis, et selle mikroskeemi 14. jalale võib panna suvalise kondeka – isegi 50 aastat vana hästikuivatatud muuseumist pärit K50-3 lüüdi – see on tema 30 aasta kogemus ja dekodeeri viimane tuunitud kaasaegne disain.

Eks ta muidugi – päris mõnus on kuivatatud kala õlle juurde krõbistada ja viimasel ajal pidid jälle moodi minema ka kuivpeldikud – kuna on kõige ökomad.

Ma tegin siis loomkatse. Kuna KCO kondekas oli liiga hea praadimiseks, siis muutsin ja mõõtsin poteka takistust. Ütleme siis, et RC muutudes selle nimetatud % ulatuses dekooder töötas ja LED põles.

Trikoovooru parimad oli vene ajal ostetud LM1310 ja ULN3810A.

Comment

Vs: UKV stereodekoodri ümbertegemine

Ma ei väitnud seda. See lüüdikas ei hoia sagedust ja tõepoolest, see kogu dekooder on 30 aastat vana (sellest ka lüüdikad). Pakkusin inimesele proovida.

Comment

Tere.
        mul on Azamat-302 Азамат-302
        Kuidas sellele saaks FMi peale ?
        kas saaks raadio plokil komponente ja mähiseid muuta - või tavaline fm plokk makile sisse ehitada ?
        mul on mõni mono FMi plokk olemas - stereot plokki pole mõtet, sest ühe kõlariga makk see.
        ma ei leidnud netist selle maki skeemigi.

Comment

Esimene vaste kuuglis on skeemiga. djvu formaadis. Skeemi põhjal ei tohiks olla seda kuigi keeruline ringi teha. Miski venekeelne video kah. https://www.youtube.com/watch?v=bGWkJLz_j9s

Comment

Esmalt postitatud munakoor poolt Vaata postitust
            Esimene vaste kuuglis on skeemiga. djvu formaadis. Skeemi põhjal ei tohiks olla seda kuigi keeruline ringi teha. Miski venekeelne video kah. https://www.youtube.com/watch?v=bGWkJLz_j9s
            djvu fail tuli meelde jah
            mina nägin YTs seda videot https://www.youtube.com/watch?v=Ixe4xLVG1aY&t=4s
            sealt tal seal paberilt kõike välja ei loe, mida sina kirjutanud on.
            nagu ma aru saan, siis tuleb ploki juhtmeid kaa ümber ühendada.
            Lisatud failid
            viimati muutis kasutaja dB321; 26 February 2025, 20:53.

Comment

Kui tahad ise teha siis õpi ja uuri mismoodi ja miks see FM üleüldse töötab. Edasi on lihtne. Sel teemal lihtne, et neis plokkides saab kõiki tükke üskhaaval vahetada ja igat pooli ka mudida. Kui aga üleüldse pole varem tegelenud siis ei tule enamasti esimes korraga midagi välja ja sel juhul on parem miski doonor soetada. Seda siis saab retsida palju tahtmist on ja kui juba hakkab mingi tulemus tekkima siis saab ka selle raadio kallal muukida mis peaks lõpuks ellu jääma. Aga jutt, et ploki küljes tuleb juhtmeid ümber ühendada ei jäta lootustki, et esimese korraga midagi õnnestub.

Comment

Esmalt postitatud munakoor poolt Vaata postitust
                Kui tahad ise teha siis õpi ja uuri mismoodi ja miks see FM üleüldse töötab. Edasi on lihtne. Sel teemal lihtne, et neis plokkides saab kõiki tükke üskhaaval vahetada ja igat pooli ka mudida. Kui aga üleüldse pole varem tegelenud siis ei tule enamasti esimes korraga midagi välja ja sel juhul on parem miski doonor soetada. Seda siis saab retsida palju tahtmist on ja kui juba hakkab mingi tulemus tekkima siis saab ka selle raadio kallal muukida mis peaks lõpuks ellu jääma. Aga jutt, et ploki küljes tuleb juhtmeid ümber ühendada ei jäta lootustki, et esimese korraga midagi õnnestub.
                minu näidatud yt videos oli tal märgitud, millistesse kohtadesse tuleb juhtmed ümber tõsta.

selle jutu põhjal, ühesõnaga - näperda asja kuni asi perse läheb.
                kui konkreetselt teha ei oska, siis ära Üldse plokki näperdama hakkagii.
                viimati muutis kasutaja dB321; 27 February 2025, 03:10.

Comment

Siin juttu 237 kiviga bloki ümberhäälestamisest.

Comment

Esmalt postitatud dB321 poolt Vaata postitust

minu näidatud yt videos oli tal märgitud, millistesse kohtadesse tuleb juhtmed ümber tõsta.

selle jutu põhjal, ühesõnaga - näperda asja kuni asi perse läheb.
                    kui konkreetselt teha ei oska, siis ära Üldse plokki näperdama hakkagii.
                    Ma vaatasin videot ainult jupikaupa kuniks see ULL plokk ilmus ja ei süvenenud üldse mis seal tehakse. Aga siiani on ainult Estonia-010 puhul olnud vaja mingid otsad ringi tõsta. Seal on sisendipoolid trükiplaadi radadena ja neid ma pole suutnud küll tööle saada sedasi, et mõõteriistaga ka mingi asjalk tulemus näha oleks. Ülejäänutel ei pea reeglina midagi ringi tõstma.

Comment

sinna on tal märgitud teise ploki pinout, mitte ümberpaigutus.

miskipärast pole skeemis öeldud, mis ühikutes kondekad on - nF või pF.... suurtel punastel on näidatud uF ühik.

С3, С4 33 > 12
                      С13 22 >
                      С16 1 5 > 8,2
                      С17 18 > 30

ja L2, L4 kohta on tal sinna midagi kirjutatud - nende poolide muutmine ?

​või piisab ainult nende kondekate vahetusest - FMi saamiseks ?

Comment

Skeemil nii tähistataksegi - pF.
                        Poolide kohta on öeldud: miinus 2 keerdu.

Comment

Esmalt postitatud a1 poolt Vaata postitust
                          Skeemil nii tähistataksegi - pF.
                          Poolide kohta on öeldud: miinus 2 keerdu.
                          mis selle miinus keeruga mõeldud on ?

Comment

Kerid maha 2 keerdu.

Comment

seal artiklis on öeldud et poolide keerusid ei pea näppima.
                              kui sagedust saab muuta ainult kondekate vahetusega.

ja kas seal artiklis vahitakse ossiga sagedus vahemikku 87-108MHz, mis plokist läbi jookseb ?
                              üks sagedus on vist algus sagedus 87MHz ja lõpp 108MHz ?

kuhu minu skeemil ossi otsad tuleb panna et ossist seda sagedust vahtida ?

Comment

Esmalt postitatud dB321 poolt Vaata postitust
                                kas seal artiklis vahitakse ossiga sagedus vahemikku 87-108MHz
                                Seal vaadatakse spektrianalüsaatoriga, ostsilaatori alumist ja ülemist häälestust.
                                Alumist häälestust näeks ilmselt ka teise, digihäälestusega, raadio abil.

Comment

Working...
                                X