Teade

Collapse
No announcement yet.

UKV stereodekoodri ümbertegemine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Esmalt postitatud a1 poolt Vaata postitust

Seal vaadatakse spektrianalüsaatoriga, ostsilaatori alumist ja ülemist häälestust.
    Alumist häälestust näeks ilmselt ka teise, digihäälestusega, raadio abil.
    ma lootsin et seal ossiga vahitakse alguspunkti 87MHz ja lõpp-punkti 108MHz sagedust.
    ossist näed mis hetkel alguspunkt on, siis ajad selle 87le - ja lõpp-punktil samamoodi.
    ja siis seal vahepeal, kui keerata 89.7MHz Tartu, siis peaks sealt sahina asemel oss näitama muusika või inimese-jutu heli - mida see raadjujaam sisse laseb

Comment

Ostsilloskoop (oss) ja spektrianalüsaator (sweep) on ikka täiesti erinevad seadmed - esimene näitab signaali ajateljel ja teine sagedusteljel.

Comment

Предварительно перестроил блок УКВ. Теперь в экран и на тестирование.

Detailne kirjeldus mida teha ,mida muuta et saada plokk lääne FM sagedusele,

Comment

Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
          https://www.youtube.com/watch?v=ojURCfMIp_c

Detailne kirjeldus mida teha ,mida muuta et saada plokk lääne FM sagedusele,
          venekeelt ei mõika, ja kus see spektri mõõte seade võetakse - võib hirmus kallis asi olla kaa veel.

minu maki skeemi kohta väga juttu ei ole - kui minu näidatud see YT video. pean leidma teised samasugused poolid, mille peal see video järgi proovida - on originaal poolid alles - kui asi ei toimi teiste poolidega.

Comment

Nende plokkide ümberhäälestamiseks on vaja aparaati, mille nimi on nt. "RF sweep generator".
            Müüakse: ALI
            või saab ise ehitada: SWEEP
            Endal peab selge olema FM ploki tööpõhimõte.
            Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Analüsaatorina on kõige odavam kasutada USB-SDR vastuvõtjat ja tasuta tarkvara. Generaatori peab siis ainult ise tegema.

Comment

kas AM sagedus on kaa see ukv ? nagu ma aru saan. 530-1600kHz ?

ma ostsin selle am transmitteri - saatja. kui selle käima kaa saaks - siis on mul lihtsam Seda selle makkisse kasta, kui ulli plokki ümber monteerida.

Comment

AM ja FM on ikka eriasjad, AM saatja ei aita FM-i ümber ehitada. AM ei pea ümber ehitama, see on igas riigis toimiv samadel sagedustel.

Comment

Esmalt postitatud dB321 poolt Vaata postitust
                    kas AM sagedus on kaa see ukv ? nagu ma aru saan. 530-1600kHz ?
                    Sageduste/lainealade levinud jaotus/nimed - pikklaine(PL, LW), kesklaine(KL, MW), lühilaine(LL,SW), ultralühilaine (ULL, UKV, UKW), jne

Ringhäälingumodulatsioonid - AM(amplituudmodulatsioon), FM(sagedusmodulatsioon)

Comment

Working...
                    X