Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia 008 aktiivkastide järeleaitamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Estonia 008 aktiivkastide järeleaitamine

Tea, kas seda setti ikka Supraga "kullata" on mõtet.
    Kui martk soovitatuid oodata ei viitsi, on need ka head küll - topeltvarjestus, normaalsed pistikud, 100pF/m:

Comment

Olen paaris poes RCA kaabit mõõtnud 1,5oomi/5meetrit oli parim tulemus nii soonel kui varjel
      Teen parem ise, kaabli tellisin ära, rullikaup, 100jalga.
      https://www.tme.eu/Document/44a4a965db53d0f89aba67385b03929d/1703.pdf
      viimati muutis kasutaja Sidorov; 10 September 2020, 21:34.
      Štirlitsit tabab kuul pähe.
      >Lõhkekuul<, mõtleb Štirlits.

Comment

Täna leidsin omal naela otsast veel ühe "kaabli". Oli mingi projekti jaoks tarvis 3,5 kõrvaklapp/DIN5 üleminek tarvis.
        1,2 meetrit pikk ja 2oomi takistus. Magnet haagib. Läks kaablite Valhallasse.

Click image for larger version

Name:	DSC00119.jpg
Views:	1
Size:	513,1 KB
ID:	872937

Aga aitab sellest kaablivärgist.

Kas on mõistlik uus võrgupistik panna maandusega ja võimendi raam maandada või oleks see üleliigne?

Name:	DSC00109.jpg
Size:	516,0 KB
ID:	872938 Click image for larger version

Name:	DSC00110.jpg
Size:	502,3 KB
ID:	872939

Kas kesksageduse kopsik oleks mõistlik tagant tugevdada? Mulle tundub asi natuke liiga membraan olema.

Name:	DSC00115.jpg
Size:	488,7 KB
ID:	872940 Click image for larger version

Name:	DSC00116.jpg
Size:	474,5 KB
ID:	872941

Kas kast seespoolt vatiiniga üle polsterdada või toppida vatt tagasi lahtiselt kasti?

Name:	DSC00111.jpg
Size:	426,0 KB
ID:	872942 Click image for larger version

Name:	DSC00112.jpg
Size:	497,5 KB
ID:	872943

Terminal sai selline. Täitsa bro kukkus välja.

Name:	DSC00118.jpg
Size:	489,5 KB
ID:	872945 Click image for larger version

Name:	DSC00117.jpg
Size:	503,2 KB
ID:	872944
        viimati muutis kasutaja Sidorov; 11 September 2020, 08:02.

Comment

Teen parem ise, kaabli tellisin ära, rullikaup, 100jalga.
          Seda ma ei kirjuta siia Sidorovile, tal on oma mõttemaailm, tema tellib ei tea kust ja mida, kui samas on meil kohe ostetav ja saadaolev kaup olemas, aga siin on ehk ka teisi huvilisi, kellel on kaablitega probleeme ja kui ise teha siis, kohe kauplusest ostetav ja saab sellise pikkusega nagu vaja on:
          mic105bk, rullikaabel, mikrofonikaabel, 1, 0.5mm, must, pro, 0.5, black, price/m, stranded, microphone, 05mm, 05, pricem, cable, velleman, mikrofonnyiy, kabel, chernyiy

rca, plug, metall, red, neutrik, nys373-2, pistik, punane, 4632886, audio, ja, video, ühendused, nys3732, nys373, 2, shteker, metallicheskiy, krasnyiy, uhendused, audio-, connectors, i, razyemyi

Kui ise pole võimeline tegema siis valmis kaablid erinevates pikkustes:
          Audio Cable 2 x RCA male to 2 x RCA male 3 m High-quality stereo audio cable with all-metal RCA plugs with gold-plated contacts on both ends. Clear identification of the channels with engraved colour rings, spring strain relief, and high-quality cable material round out the features of this cable. Equally suitable for studio or ambitious hi-fi applications.

Audio Cable 2 x RCA male to 2 x RCA male 1 m High-quality stereo audio cable with all-metal RCA plugs with gold-plated contacts on both ends. Clear identification of the channels with engraved colour rings, spring strain relief, and high-quality cable material round out the features of this cable. Equally suitable for studio or ambitious hi-fi applications.

Audio Cable 2 x RCA male to 2 x RCA male 6 m High-quality stereo audio cable with all-metal RCA plugs with gold-plated contacts on both ends. Clear identification of the channels with engraved colour rings, spring strain relief, and high-quality cable material round out the features of this cable. Equally suitable for studio or ambitious hi-fi applications.

Kui just pole kauplust läheduses siis on ka kindlasti tellimise võimalus ja tuuakse koju kätte ja pole vajadust rulli ja 100 jalga kaablit osta!
          viimati muutis kasutaja humax; 11 September 2020, 08:19.

Comment

Humax, Sa tsiteerid mind, kirjutad minu teemasse ja sealjuures märgid, et ei kirjuta mulle. Arumisaa.
            Sai justkui selgelt kirjutatud, et teen kaabli ise. Millest teen ja kust tellin on vist ikka minu otsustada. Või ei ole?
            Rulliga kaabliostu taust on järgmine, et tekkis üks tuttav kes nägi olemasolevat projekti, soovis omale sama ja teine tuttav
            kellel soovib saada lihtsalt varianti kus kaablid käivad kasti küljest lahti. Originaalis on nad püsivalt ühendatud.
            Seega 100 jalga, mis on 30,5 meetrit, läheb enam-vähem kõik asja ette.
            Ja otse loomulikult on mul oma mõttemaailm, nagu meil kõigil siin eraldi võetuna, aga minu mõttemaailm näituseks ei luba teistele soovitada vellemani tooteid.

Comment

Kas kesksageduse kopsik oleks mõistlik tagant tugevdada? Mulle tundub asi natuke liiga membraan olema.
              Üldiselt sellised sissepoole jäävad pinnad, kopsikud topsikud isegi suure valjuka magnetid olen mina katnud summutava materjaliga. Selline mütsi taoline moodustis, oleneb mida kasutada kas on õmmeldud kokku,või liimitud ja siis seestpoolt peale pandud ja kaetud.

OT. Millest sa nüüd aru ei saa? Rahune maha! Sinu teema!!!! Midagi isiklikku, või ??? Üldiselt foorum on üld kasutatav ja peale seda loevad siin teemat paljud inimesed, keda kaablite küsimused võivad huvitada ja selleks et teemat mõistetavamaks ja laiemalt käsitleda sai siia need lingid lisatud. Mida sa eelistad või mitte on sinu probleem ja meid huvitab see siin küll kõige vähem.
              viimati muutis kasutaja humax; 11 September 2020, 09:20.

Comment

Ma ju kirjutasin postis 33, et aitab kaablivärgist.
                Ja kujutad ette, et antud teema autor olen mina. Kui sa veel ei teadnud.
                Miks sa surud oma nägemust kaablist mulle peale? Ma selgitasin kaabliostu tausta.
                Hinga nüüd paar korda rahulikult sisse ja välja.
                Kui on asjalikku arvata muudest küsimustest siis arva aga kaablid jätame rahule.

Comment

Võid küll panna 3 otsaga võrgupistiku pesa. Maandused tuleb teha ainult kirjaoskuslikult.

Kopsiku võid teha riidega liimimise teel jäigemaks, sisse võiks panna ka õhukese kihi vatiini või midagi analoogset.

Lahtine vatt ei ole hea – tavaliselt oli sees marlisse keeratud vatipall. Paljudel juhtudel olen vatti poole rohkem sisse toppinud. Vatt "suurendab" kõlari mahtu. Algul võid ju võrrelda ühte kõlarit originaalkogusega ja siis lisades teise kõlari oma.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                    Võid küll panna 3 otsaga võrgupistiku pesa. Maandused tuleb teha ainult kirjaoskuslikult.
                    Ma antud situatsioonis (kõlarite vahe mitmemeetrine ilmselt, sellest pigem hoiduksin. Maandussilmusest ("ground loop") sellises olukorras tõenäoliselt pääsu ei oleks ja kasu ei oleks sellest muutusest praktiliselt midagi.

Comment

Maandusega on selline nägemus. Maandus läheb ainult selle raami külge ja on lahus signaali maast. Sedasi peaks õige olema
                      ja rikkevoolu automaadile ka meelepärane. Ja kui rikkevooluautomaati ei ole või maandust siis elektrilisest seisukohast muutust ei ole.

Kopsiku põhjas oli selline alamõõduline peotöis vatti ka algselt.
                      Mõte on teha vatiinist varukas ümber valjuhääldi ja põhja vatiinist seibidest padi.
                      Kas see kopsiku jäigastamine äkki ülemõtlemine ei ole?

Ülejäänud vatiga on mõte ta natuke rohkem laiali kiskuda ja marlisse pakkida ja sobiva kujuga patjadeks vormistada.

Comment

Esmalt postitatud Sidorov poolt Vaata postitust
                        Maandus läheb ainult selle raami külge ja on lahus signaali maast.
                        Tavalistel audioseadmetel on korpus ühes punktis ka signaalimaaga ühendatud. Kui sul on seal ainult ülejäänud skeemist isoleeritud ja korpuses kaitstud metallraam, siis miks seda kaitsemaandama peaks? Lühiste eest peaksid sulavkaitsmed ju seadet (ja juhtmestikku) kaitsma.

Comment

(подключение усилителя к источнику питания и колонкам) То, что здесь написано, подходит к любым усилителям, а в самых общих чертах – вообще к любым электронным […]

Comment

Mida sa selle lingiga nüüd öelda soovisid - et peaks kaitsemaanduse juurde aretama või mitte?

Comment

Rikkevoolukaitsme pärast küll mitte.

Comment

Lasin puusalt ühe eskiisi ja sain täna tüki kätte.
                                Natuke vaja korrigeerida ja siis lasta lõplik variant valmistada.

Name:	DSC00075.jpg
Size:	512,4 KB
ID:	872967 Click image for larger version

Name:	DSC00076.jpg
Size:	524,7 KB
ID:	872968 Click image for larger version

Name:	DSC00077.jpg
Size:	526,8 KB