Teade

Collapse
No announcement yet.

volume nupp liiga äkiline

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

mr reuter ära iroonitse vaid paku konstruktiivseid lahendusi. kui pole midagi öelda, siis ole parem vait. signaalijuhtmesse ei panda stereopotesid tilpnema ja signaali solkima vaid kasutatakse võimalikult kvaliteetseid juhtmeid. samuti pole mul plaanis võimu sisemuses revolutsioone korraldada.

kas on keegi asjatundja võimeline heakskiitma või mahalaitma mu plaani kõlaritega jadamisi eelmises postis kirjeldatud takistusi kasutada. võibolla ka mingi juhis taki väärtuse leidmiseks (palun alalisvoolu oomiseadust mitte pakkuda või siis põhjendada ära, miks too kõlarite takistuste arvutamiseks sobib)

Comment

Originally posted by Bozz@Apr 29 2005, 16:09
      rõhutaks, et probleem tekkis peale kõlarijuhtmete asendust. seega tundub probleem olema lõppvõimu ja kõlarite pool.

äkki siiski aitaks näiteks 2...4 ohm võimas tak panna jadamisi kõlariga? näiteks selline:
      link
      Laidan mõtte maha kuna

1) takistitel kulub väga palju soojusenergiat.
      2) selleks, et heli tunduvalt vaiksemaks saada, peavad need takistid olema vähemalt 10 oomi või rohkem .
      3) Tuba saab muudmoodi kah kütta...
      Pane võimu sisendisse (sisendjuhtmele) vahele kas pingejagur või näit siis stereopote.
      Ma saan aru et "hieend" ja muu selline värk, aga usu mind, pote ei tee signaali halvemaks. Kui ei meeldi osta kuskilt "passiivne :P eelvõim" või mõni audiopedede jaoks tehtud 20k maksev kullatud helitugevusregulaator.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kõlli ette taki panek aitaks, aga see oleks ressursi raiskamine ja kõvasti kuulates hakkab varem moonutama. Kui see sind ei häiri, pane vähemalt 10 oomine takk, 2 oomisega pole praktiliselt vahet helitugevuses.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Originally posted by Bozz@Apr 29 2005, 16:09
          rõhutaks, et probleem tekkis peale kõlarijuhtmete asendust. seega tundub probleem olema lõppvõimu ja kõlarite pool.

äkki siiski aitaks näiteks 2...4 ohm võimas tak panna jadamisi kõlariga? näiteks selline:
          link
          Kui enne oli korras, siis juhtmete vahetusega tegid midagi valesti, juhtmete vahetus ei suurenda võimu võimsust nii palju, et see sind häirima hakkaks.
          Mõneprotsendist suurenemist märkab treenitud kõrv. Tegele põhjuse, mitte
          tagajärjega. Praegu kuiv aeg, alles hiljuti üks rikkus arvuti TV kaardi, teine
          sati tuuneri juhtmetega mängides.
          VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

to Jyrka:
            pole just algaja elektrialal aga kõlarite ja lõppvõimudega kogemused puuduvad.
            juhtmeühendused on OK aga ju mu kõrv siis nii treenitud on, et erinevus häirib. kõlarid teevad peale modi heli poolest palju paremat häält. volume oli ka enne äkiline aga mitte nii nagu nüüd.
            tester näitab takistust 4.3 ohm. enne ei taibanud takistust mõõta, aga nagu öeldud skeem on OK.

Comment

Originally posted by Bozz@Apr 29 2005, 19:16
              to Jyrka:
              pole just algaja elektrialal aga kõlarite ja lõppvõimudega kogemused puuduvad.

tester näitab takistust 4.3 ohm. enne ei taibanud takistust mõõta, aga nagu öeldud skeem on OK.
              Koduse süsteemi juhtmete vahetusega võib võimendi koormuse takistus väheneda
              0,xx oomi (no hea küll, 1,xx oomi), sellega kaasnev võimsuse tõus kõrva jaoks
              väike . Vaevalt sul enne süsteemi juhtmed nii peened olid, et peale vahetust mitmed oomid väiksemaks läksid.

Comment

OK targemaks ma vist siin enam ei saa

tänan kõiki, kes vastata viitsisid

Comment

Originally posted by Bozz@Apr 29 2005, 20:25
                  OK targemaks ma vist siin enam ei saa

tänan kõiki, kes vastata viitsisid
                  Mina võtaksin ressiiveri põhjaliku uurimise alla.
                  Kõigepealt kontrolliksin kas see 4/8 oomi lüliti ikka töötab, äkki on 8 oomi peal, millega oleks seletatav äkiline võimsuse kasv.
                  Kui ennegi oli volume äkiline siis näitab see probleemi olemasolu, mis võis lihtsalt süveneda.
                  Kui võimendi väljundis tõsta pinge 4 voldilt 5,7 voldini on võimsus 4 oomil
                  vastavalt 4 W ja 8W , Est010 kõrvaklapi väljundis 32 oomistel klappidel vastavalt
                  0,1 ja 0,2 W, kõrva jaoks peaks viimane muutus vähem märgatavam olema,
                  sellepärast tundub klappidega nagu töötaks Volume õigemini.

Comment

ja kui paneksid pote signaali juhtmetesse siis ta ju vähendab signaali tugevust ja siis peaks ju sellest abi olema.arvan muidu isegist et 8 oomipeal on mingi nipiga.eks proovi ja katseta.
                    Peatselt valmimas tornkõlarid visaton- sc10n-WS13E-ws20e

Comment

lüliti oli 4 oomi peal ja on olnud juba mitu aastat. proovisin nii 4, kui 8 oomi asendis ja vahet ei täheldanud. ümberlülitades rakendus korraks kaitse aga see taastus ja hääletugevus ei muutunud. tundus (pikalt ei testinud), et 8 oomi asendis läks trafo soojaks aga transide radikas oli täitsa jahe. lõpuks panin tagasi 4 oomile.
                      võimus pole midagi parandatud ega keemiat tehtud. võim kannatab pikemaajalist valjut kuulamist ja selles pole muutust olnud.
                      klapid on mul 32 oomised 104dB...
                      peab vist hoopis 8 oomised inimlikud kõllid hankima ja niikaua ebamugavusi kannatama?!

ja kuidagi ei saa ma nõustuda hr martinj "audiopededele" suunatud lõõbiga:
                      ka primitiivsetes süsteemides on madalatasemelised signaalikaablid varjesatatud ning ei ole korrektne mingeid rippuvaid vidinaid süsteemi soetada. pealegi tuleks seda teha siis kõikidele sisenditele ja ka see ei lahenda raadio helivaljuse probleemi. aga seda näitas ka kõlarijuhtmete asendamine, et kaablitel on vahe olemas ning ma ei kasutanud teps mitte hi-end kaableid. ja lõpuks - eks see ole maitse ja suhtumise asi. kes tahab saatku signaal kasvõi üle telefoniliini.

case closed

Comment

ennevanasti sai tehtud DIN5 pistikutesse ikka jagurid. olid isegi erineva jagamisega kaablid. kui arvad, et see rikub helikvaliteedi, siis äkki seletad, kuidas võim seda ei tee(see takisteid ja transse täis)
                        pingejaguri väljundis on täpselt samasugune signaal, nagu sisendis, ainul väiksema amplituudiga. nagu ennist juba mainisin paigutada jagur võimu sisendi lähedale, et siis kaablis liiguks endiselt tugev signaal ja seega säiliks häirekindlus.
                        oss on väga tundlik riistapuu ja selles on takistitest pingejagur...
                        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

aga muidu oled proovind panna võimendisse signaali teisest allikast?
                          Peatselt valmimas tornkõlarid visaton- sc10n-WS13E-ws20e

Comment

Originally posted by Bozz@Apr 29 2005, 22:27
                            proovisin nii 4, kui 8 oomi asendis ja vahet ei täheldanud. ümberlülitades rakendus korraks kaitse aga see taastus ja hääletugevus ei muutunud.

peab vist hoopis 8 oomised inimlikud kõllid hankima ja niikaua ebamugavusi kannatama?!

ja kuidagi ei saa ma nõustuda hr martinj "audiopededele" suunatud lõõbiga:
                            See, et hääletugevus erinevates asendites ei muutunud on imelik, aga ega
                            skeemilahendust ka ei tea.
                            8 oomised teevad hääle veel paremaks kuid antud probleemi vaevalt lahendavad.

Liitun martiniga, tee sisendisse ajutine 1/4 jagur takkidest ja vaata mis teeb.

Lugedes su postitutusi kaldun arvama, et volume pote pole logaritmiline.

Comment

Kas ilma signaalita on mingit tavalisest tugevamat kahinat/fooni ka juurde tekkinud? Kui volume nuppu nulli keerata kas kostub midagi läbi? Pead recieverit uurima hakkama, viga peab temas olema.

Comment

Originally posted by Jyrka@Apr 30 2005, 08:28
                                ... kaldun arvama, et volume pote pole logaritmiline.
                                Kui potet pisut pöörates/lükates hakkab kohe "lärmama", siis kahtlustan sama.

Comment

Working...
                                X