Teade

Collapse
No announcement yet.

detsimeetriantenni võimendi?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

detsimeetriantenni võimendi?

vanaisa palub, et ma talle sellise asja muretseks (maal TV3 pilt ragiseb )
    Tevalo hinnakirjas ma vaatan on antennivõimendeid murdu, aga eristada ma neid küll ei suuda... oskab keegi tark inimene soovitada, milline peaks sobima? Kas antenni parameetrid mängivad kah rolli?

Kuskandis see tv3 nii vilets on ???

Martin@Tv3 -e isegi traadiga 40 km kaugusel Tallinast puhtalt vahtind.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Foorumis kusagil olid ...
      http://sa.riik.ee/atp/failid/TVsaatjad.htm
      telejaamad üle Eesti.
      Antenni(de) valik oleneb sellest, kus ja kui kaugel jaamast asud.

PS!
      Kui heli ragiseb, siis prooviksin esmalt ära peenhäälestuse.

Comment

Originally posted by tammx@Aug 22 2004, 16:02
        vanaisa palub, et ma talle sellise asja muretseks (maal TV3 pilt ragiseb )
        Tevalo hinnakirjas ma vaatan on antennivõimendeid murdu, aga eristada ma neid küll ei suuda... oskab keegi tark inimene soovitada, milline peaks sobima? Kas antenni parameetrid mängivad kah rolli?
        detsimeetril kõige olulisem kvaliteetne kaabel, mäletan juhust kui toodi poest
        ostetud võimendiga DM antenn koos 16m kaabliga komplekt (vene) millega
        üritati TippTV näha. Mõõtmistega selgus kehva tulemuse põhjus,45k sumbus
        kaablis sama palju kui võimendi võimendas!!
        Ise eelistan Ranteloni 10db või 20db võimendit ja TRIAXi 18 elemendist antenni.
        VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

ok siis...
          Koht kus TV3 nii halvasti paistab on muide Kõpu poolsaar Hiiumaal, maja jääb neil kuidagi kuskile mäe taha soo äärde kah jne :P
          (ma muidugi ei usu, et nad otse Tallinnast seda signaali püüavad, ju kuskil Kärdlas vms on kah miskid saatjad aga noh...)

Comment

Originally posted by tammx@Aug 22 2004, 23:58
            ok siis...
            Koht kus TV3 nii halvasti paistab on muide Kõpu poolsaar Hiiumaal, maja jääb neil kuidagi kuskile mäe taha soo äärde kah jne :P
            Kui ETV ja eriti K-2 rahul ollakse siis asi imelik, K2 Orissaarest E29 kanalilt sama
            võimas kui TV3 E22 kanalilt, ehk vanaisal moodsam telekas kus igal kanalil tuleb
            helid käsitsi salvestada ja on vale standardi peal( oma Grundig säärane).
            VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Alles hiljuti sattusin maal nägema telerit, mis näitas peegelpilti, põhikanal (edasi jaama otsides) oli viimase peal ilus.
              Kontrolli enne uue antenni ostmist igaks juhuks seda varianti ka.

Comment

Originally posted by saformo@Aug 23 2004, 14:35
                Alles hiljuti sattusin maal nägema telerit, mis näitas peegelpilti, põhikanal (edasi jaama otsides) oli viimase peal ilus.
                Kontrolli enne uue antenni ostmist igaks juhuks seda varianti ka.
                Selline jama võib tekkida ka kehvast antennivõimust. Näiteks nn. "Poola antenniga" (on selliseid õnnetusi vähemalt pool Eestit täis). Kipuvad teised võnkuma ja siis on väga huvitav... Sideamet on väidetavalt mõned isegi maha käskinud võtta - s...b naabrimehel ka pildi ära, st. töötab saatjana!
                Kunagi proovisin ka sellist, panin teleka otsima, ja kusagil peale 50 :blink: TV3 automaatset salvestamist sai isu otsa.
                Äkki ongi vale kanali peale häälestatud, või siis võimendi tekitatud olematu kanali peale?
                Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Veel üks tähelepanek.
                  Kui võimendusega antenn on hulga aastaid kenasti toiminud ja siis "ära väsinud", peaks vaatama üle ka antennikaabli otsad. Nigela kaabli puhul (varjestuskiudusid vähe ja needki katki või lootusetult oksüdeerunud või kehvasti kinnitatud) võib viga otsida ka otstest, kvaliteetne toide ei jõua üles ja telesignaal alla tänu kehvadele ühendustele.

Üks isend hakkas funksima uue elekrolüütkondensaatori lisamisega toiteplokki.

Comment

Working...
                  X