Teade

Collapse
No announcement yet.

videmakist salvestamine arvutisse

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

videmakist salvestamine arvutisse

Mul tekkis sihuke mõte ja soviks seda teada.Paluks vastata alljärgnevatele küsimustele
    1.kas se on võimalik?
    2.kui ma sooviks salvestada telekast asju arvutisse kas selleks pean panema juhtme telekasse või läbi videomaki?
    3.kas arvutil telekakaarti vaja on?
    4.Kas selle jaoks on arvutisse vaja mingeid programme?kui jah,siis milliseid

1. on võimalik
    2. arvutisse salvestamiseks on sul vaja arvutis omada TV kaarti millel on tavaliselt video in olemas. elektroonikapoest ostad av juhtme, ühendad ühe otsa teleri video-out-iga ja teise otsa tv kaardi video in-iga. audio ühendamiseks tuleb natuke muud moodi teha, sest tavaliselt tv kaardil ple nagu sellist audio-in pesa, vaid tuleb anda tv kaardi väljundist helikaardi pessa (telerist arvuti helikaardi IN-i)
    pikalt ei viici seletada :P
    3. on jah
    4. programmi saad tavaliselt koos TV kaardiga kaasa + veel igasugu tilu lilu

ise proovisin viimati sama asja enne kui oma kaardi maha ärisin, (Leadtek Winfast 2000 XP) , päris hea kvaliteet oli, aga videokasset ise aga vana ront, niiet kui sul norm kassett siis on ka hiljem arvutis hea pilt

Comment

3. Sobib ka videosisendiga ehk nn. VIVO (Video In - Video Out) arvuti videokaart.

Comment

Softiks kasuta kindlasti virtualdub'i. Kui bt878 kiviga kaart, siis ära mõtlegi selle originaaldraiveri-ja programmi installimisele, see on täielik saast, eriti aeglane ja tihti ei lase isegi täisresolutsioonil 25fps grääbida, lisaks sellele ei ole originaalprogrammil deinterlace't jne. Parema draiveri saad btwincap.souceforge.net, programmiks hangi netist virtualdub. Koodekiks kasuta kas siis divx'i(ainult lindistamine) või huffyuv'i (kui tahad edasi asja monteerida vms).

edit:urli viga

Comment

Originally posted by sebastian@Oct 10 2004, 19:08
          3. Sobib ka videosisendiga ehk nn. VIVO (Video In - Video Out) arvuti videokaart.
          kui ma su jutust aru saan siis on võimalik ilma tv kaardita seda teha endal on ati raedeon ve 32mb vide kaart ja uurisin teda tagant olemas on augud nimedega: s-vid out , dvi ja siis monitori auk kas sellega on võimalik

Comment

eip, sellega ei saa. On osad videokaardid, millel on peale väljundi ka sisend, nendega saab.

Comment

kas tv in auk tahendab seda et ma ei saa sisse tuua sellist juhet mis minu arvutisse infot tooks ja tv out on see mis väljastab infot minu arvutist (nt video)

Comment

Tavaliselt on ikka video-in ja video-out, mitte tv-in.
                Kui just ATI't tahad, siis All-In-Wonder seeria kaardid olid TV-tuuneriga ja videosisendiga või siis ATI Radeon32VIVO.

Comment

milles võib viga olla, kui tv-kaardiga mõnd klippi tahan lindistada, siis pilt hakib väga tugevalt (videokaart on 64mb)

Comment

mida silmas pead, kas kohe salvestamisel hakib või hiljem vaatamisel?
                    mul endal oli kunagi 32MB Ati kaart ning ei hakkinud mitte raasugi, nyyd 64-sega veel vähem

Comment

Hakib mitme asja pärast. Peamine põhjus, et kõvaketas on defragmentimata ja kasutad liiga suurt video resolutsiooni.
                      Videokaardi enda mälu pole eriti määrav, küll aga RAM...alla 128MB on juba vähevõitu.
                      Proovi video resolutsiooniks panna 352x288...säästad mahus ja hakkimine lakkab.

Comment

Rami on 256, defragmenteerisin ükspäev ära, aga pole uuesti proovinud - nüüd proovin siis, resolutsiooni kah..... h34r:

Comment

Muidugi ei suuda ka otse lindistada, kui kasutad väga tugevat pakkimist ja masin ei jõua. (et otse divx'i kirjutada täisresolutsioonil, siis peab ikka umbes 2,5GHz protsessot ka taga olema). Kasuta lindistamiseks virtualdub'i ja jälgi dropped frames arvu. Kui kaadrid kaduma lähevad, siis pead mingist parameetrist järgi andma, masin ei jõua.

Comment

ta lindistab jah otse *.avi formaati......aga kui ma proovisin videoimpressioniga lindistada, siis hakkis vähem....
                            protsessor on muidu celeron 600Mhz

kas see virtualdub on mingi proge?

Comment

AVI formaati küll, aga ehk tead, missugust koodekit kasutab ja kas saab üldse valida. Madalama resolutsiooniga proovisid?
                              600MHz on muidugi vähevõitu, aga peaks ikka saama.
                              Tõmba siis VirtualDub, see tasuta asi. Seal File-Capture. Siis Video-Format... all pane 352x288. Video-Compression klõpsides saad valida koodeki. Audio-Compression all pane PCM 44100Hz, 16bit, Stereo. File-Set Capture File all paned faili nime, mille soovid teha. Capture ise algab F6-ga.
                              VirtualDub'i Video-Compression all üldse näed, mis koodekid sul arvutis, neist oleneb üsna palju.
                              Võibolla veidi segane seletus, aga kui VirtualDub olemas, saad aru.

Comment

Working...
                              X