Tere, mure järgmine: vana ja väsinud nõukogude televiisor vaja olude sunnil taaskautusele võtta. Sai ükspäev vanakesele natuke elektrit antud ja hing taas sisse puhutud aga nagu vanadel asjadel ikka leidus siingi vigu. Teler ise on SADKO 61 TZ 423 DV. Mure siis selles, et pilt on liiga tume olgugi, et brightness ja semitones põhjas on. Sümptomitest veel niipalju, et kui brightness maha keerata tulevad ekraanile peened valged horisontaalsed triibud ja tumedad objektid objektid jätavad endast vasakule heleda varju ja heledad tumeda varju. Milles võiks viga olla, kas on mõtet hakata parandama ega erilist investeeringut asi ei õigusta, loodaks koduste vahenditega läbi saada.
Teade
Collapse
No announcement yet.
Pilt tume
Collapse
X
-
Kangesti seda moodi, nagu oleks koobi ressurs läbi. Võin muidugi eksida.
Kui siiski asi selles, saaks koobi eluiga kuu või paari võrra pikendada andes koobile veid kõrgema küttepinge - paar keerdu hea isolatsiooniga traati ümber reatrafo ja küttega järjestikku.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
-
Kui kaua pole mänginud, võibolla pikal mängimisel heledus taastub.
Kas mustvalge on normis ? Kahtlen kah, et toru õhtal.
Muide, kui traati pole käepärast või laisk oled ja vaja kütet tõsta, siis võta realaotusest koobile minevas juhtmes kütteots pistikust lahti ja tee sellega mõni tiir (kuidaspidi , selgub katsetades) ümber reatrafo südamiku. Pärast surud selle klemmi pistikusse tagasi.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
on üks moodus kineskoobi kontrolliks.ainult et enne kui proovima hakkad, mõtle hästi järele, et kui tugeval tasemel sul ohutustehnikaalased teadmised on.asi käib lihtsalt, värviplokist võetakse lahti kineskoobile minev pistik(4 otsa) seal on kolm katoodi ja 1modullaatori ots.
katoodid lühistatakse ükshaaval üldjuhtmesse, mida parem kineskoop, seda heledamat tooni värv annab.
ohutustehnika.sellist asja tehakse eemal keskkütte ja veetorudest.ühe käega. teine käsi soovitavalt selja taga. kui majapidamises on koer, kass või väike laps, siis nemad teise tuppa.kui raadiost tuleb parajasti soovisaade, siis telli endale laul-elu armastan sind-ja võid tegutsema hakata.
Comment
-
Ei tule praegu meelde, kuidas seal see kütteahel lahendatud oli. Kas olid küttega järjestikku 2*5,1 oomi takid või oli järjestikku pool. Kui on takkidega variant, siis olen vähem väsinud kineka korral jootnud neile veel ühe 4,7...5,1 oomi taki paralleelselt peale. Kui pooliga variant, siis on lihtne - keera ainult südamikku, aga ettevaatlikult - olen näinud sellist kinekat, kus naabrimees oli kinekale sellised tuurid peale keeranud, et sokli plastmass sulas pesaga kokku (see omakorda valgus natuke mööda kine plaati laiali). Nojah, et pinget ikka jaguks, siis oli toiteplokist kah särtsu juurde keeratud... Ma ei hakka siin kirjutama, mis ma selle naabrimehe kohta arvasin, kui olin lõpuks plaadi kine küljest kätte saanud ja uued plastmassjubinad paika pannud. Kinekas läks nagunii vahetusse.
Täkk oleks muidugi kindlaim lahendus - kohe asi selge, palju kinekal veel jaksu on. Paraku pole just igaühel sellist asja kodus ja ega vist ei tasu sellepärast ehitama ka hakata. Võibolla õnnestuks kuskilt laenata.
Kreeklase pakutud varianti olen kah häda korral kasutanud aga pole veel õnnestunud särakat saada, kuigi idee poolest peaks neil otstel volte kõvasti olema. Ju see särts "imbus" siis mingit lihtsamat teed mööda "mättasse" või on mul lihtsalt vedanud.Harjutamine teeb harjutajaks.
Comment
-
Originally posted by kreeklane@Oct 29 2004, 10:13
on üks moodus kineskoobi kontrolliks.ainult et enne kui proovima hakkad, mõtle hästi järele, et kui tugeval tasemel sul ohutustehnikaalased teadmised on.asi käib lihtsalt, värviplokist võetakse lahti kineskoobile minev pistik(4 otsa) seal on kolm katoodi ja 1modullaatori ots.
katoodid lühistatakse ükshaaval üldjuhtmesse, mida parem kineskoop, seda heledamat tooni värv annab.
ohutustehnika.sellist asja tehakse eemal keskkütte ja veetorudest.ühe käega. teine käsi soovitavalt selja taga. kui majapidamises on koer, kass või väike laps, siis nemad teise tuppa.kui raadiost tuleb parajasti soovisaade, siis telli endale laul-elu armastan sind-ja võid tegutsema hakata.
Radiaatorist tuleb igal juhul eemal olla, ka muude juppide näppimisel (kui näiteks toiteosa rikke koral asi võib olla võrgupinge all).
ahjaa..pistiku tagasipanemisel telekas välja lükata , muidu kogemata näppudega plaati tagant toetades saad väikest elektriravi
Martin@niimodi torusid testinud..ja ettevaatlikus ei tee kunagi halba.
Kõrgepinge juppidele paljakäsi siiski ligi ei lähe ...Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
Comment