Tekkis järgmine idee- videokaameral on DV in-out. Kuidas saab videomakist pildi kaamerasse. Arvutisse lasen firewalled kaabliga (kui ma õigesti väljendasin) video, aga makist? Kas selle jaoks peab olema mingi teine videomakk vastava väljundiga või on mingi teistsugune kaabel? Videomakil on 2 scart pesa ja kaamerast lasen video A/V out- iga makki. Muidu on veel S out ja USB pesa, aga nendega pole ka midagi peale hakata. Mõlemad pillid on Sony toodang
Teade
Collapse
No announcement yet.
Videomakist videokaamerasse
Collapse
X
-
Siiski...TRV265 ilmselt on video/audio sisend. Vaata, kas menüüs saad panna mingi AV-IN või midagi sarnast. Oli sihuke kaamera mul kasutuses, aga ei mäleta täpselt.
Kui nüüd videomaki väljundi ühendad kaamerasse (kaameral on sihuke 3,5mm pistik kaabliga komplektis) siis peaks tulema, aga enne siis menüüst lülid ümber.
Kas arvutil Firewire sisend on? Kui pole, osta selline, tuleb odavam, kui eraldi videokaardi (TV-kaardi) ostmine...pealegi pildikvaliteet hoopis parem.
Lühidalt öeldes: Firewire kaudu "kopeerid" video arvutisse, TV-kaart peab aga selle enne digitaalseks tegema, et arvutile sobiks. Sellest ka vahe.
Nüüd kui videomaki kaamera taha paned, toimib kaamera ise nagu konverter ja Firewire-st tuleb välja juba digital signaal, mida siis salvestad arvutisse mõne programmiga näit. Windows Movie Maker.
Võibolla nats keeruline seletus, loodan, et saad aru .
Comment
-
Vaatasin kaamera menüüst kõik asjad järgi, aga A/V sarnast sõna ei leidnud. Ja juhendist loen välja, et pildi salvestus videomakilt kasuta i.LINK kaablit. Muidu arvutis on firewalle kaart sees ja praegust ma lasengi kaamerast arvutisse selle kaabliga. Ja raamatust loen välja, et on selliseid videomakid on nagu olemas?
Comment
-
i.Link on sama, mis Firewire. Tavalise videomaki puhul pole sellega midagi teha. Sellised videomakid, kus Firewire pesa, on küll olemas, aga üsna kallid ja mõeldud Digital8 või miniDV kassettidele. Pole kuulnud, et ka tavalistele videokassettidele midagi taolist on.
Netis väidetakse kahtemoodi: kaameral on AV sisend ja ei ole ka . Saa nüüd aru...
Comment
-
Aga võib olla oleks lihtsam videokaart väljavahetada in-out vastu.
Viimase kasuks räägib see, et sisendiga videokaardist on vahest üsna raske korralikult salvetada VHS kassettidelt: tihti "kukub" kaadreid vahelt välja, heli-pilt lähevad sünkroonist välja (sest heli peab salvestatama ju helikaardiga! jne....paras jamamine, eriti, kui salvestis kassetil pole just paremat sorti.
Ise olen VHS>arvuti>DVD variandiks kunagi sisendiga videokaarti kasutanud, aga nüüd eranditult läbi kaamera...probleeme hulga vähem.
AV>USB konverter teeb põhimõtteliselt sama asja.
Comment
-
Tegelikul pole USB2 halvem, kui Firewire...lihtsalt see pesa, mis kaamera küljes, annab viletsa pildi. Sony väljamõeldis video saatmiseks netti.
Aga sellisest "karbikesest" just rääkisingi, väljundiks USB2 (sama hea, kui i.Link, Firewire, IEEE1394):
http://www.techstore.co.uk/detail.php?prodLineID=36354
Comment
Comment