Teade

Collapse
No announcement yet.

Sutike ehk triviaalseid kysimusi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Sutike ehk triviaalseid kysimusi

Hommik k6igile!
    Seda, et...katuseantenniga iga kanal pexab mingit teist kanalit läbi. Uduse pildina taustal ja kui originaalkanalil pilt must siis eriti hästi näha Mul kyll cá 10 meetrit mingit tavalise koksiaalkaablina jookseb see signaal toas veel ringi, enne kui telekasse j6uab, aga alguses polnud midagi sarnast justkui. Kysimus - on see mingi antenni kala v6i peax parema varjestuse murecema v6i...

Siit edasi - millist reaalset m6ju omab antenniv6imendi? saan signaali tugevamax aga myra tuleb ka juurde? umbes nii ma oma nullteadmistega v6imendite kohta netist teada sain Anyways, mul peax olema suht hiljuti korrastatud antennindus katusel, ainult et leviala on suht n6rgapoolne.

Siis edasi - kellegi juba dvb-t'ga kogemusi on? plaan olex arvutisse dbd-t kaart osta, aga olemasoleva signaali (kuigi peax k6lbama antenniinstalleerija jutu järgi) n6rgav6itu esinemine sunnib kahtlema. Kas yldse veabki välja...v6i veab ainult v6imendiga v2lja? Elan eestist väljaspool, nii et siin on regulaarne dvb-t saade olemas.
    Kellelgi mingeid ideid?:=)

võimalusi on palju.kõik oleneb sellest, et milline antenn, kas võimendi on vahel. milliseid programme vahid ja missugune programm vahele tuleb. samuti, et kui kaugel on saatejaam. kui neid andmeid pole, siis on raske midagi täpselt öelda.

Comment

Hmm, aga millest p6him6tteliselt see teise kanali läbipaistvus tuleb? Kanalid on Soome tavalised - Yle1-2, MTV3 ja Nelonen. Ehk siis meeter.- ja detsimeeter lainepikkustel. Läbi paistavad aga k6ik, enam v6i vähem. Tundub, et läbi paistab just suurema lainepikkuse kanal, aga siin ma v6in ka exida, peab täpsustama... Kanalite peentimmimine kah ei aita...
      Katuseantennil on ikka vast mingi v6imendi aga mujal eips. 4 kasutajat - pisike ridaelamu, nii et mingit erilist jagajat ka pole vast.

Comment

kui tegu on trepikoja võimendiga, siis kontrolli seda, eriti tema toiteploki. tavaliselt on kondensaatorid hukkas, või siis pingestabilisaator.

Comment

Ei saa midagi kontrollida - mulle ligipääsetav on ainult auk seinas:P ja antenni n2en ka katusel, see k6ik:P Aga kui olex kindel et antennist see jama siis saan antenni installeerija katusele saata kohe...

Comment

varematel aegadel, kui igas trepikojas antenn ja võimendi oli, siis oli süüdlaseks alati antennivõimendi.mõnikord läks genereerima, mõnikord tekis ülevõimendus.

Comment

Alati pööratakse antenni suund parima signaaliga saatja poole. Võib arvata, et antenn võtab vastu ka tagantpoolt tulevaid nõrgemaid telesignaale, või ka kõrvalt.

Kui prooviks õige antenni suunda muuta, algul pisut ühele poole kõrvale. Kui see ei aita, siis tagasi ja pisut teisele poole. Ikka selleks, et tagant või kõrvalt tulevaid signaale vähendada. Sellega muidugi kannatab ka otsevastuvõtt, kui aga silmaga mingit erilist vahet pole märgata ja häire kaob, siis on asi lahendatud.

Tegemist või olla ka ridaelamus asuva signaali jagamisega (häireallikaks võib olla mõne naabri seadeldis).

Üks kurioosne lugu minevikust.
              Ühismajale ehitati antennisüsteem koos võimendiga. Kliendid aga nurisesid, kuni kannatus katkes.
              Viga seisnes selles, et ehitajad (antennispetsialistid ! :blink: ) unustasid võimendile toitejuhme panemata (võimendi asus katusel).

Comment

Working...
              X